Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館 > 照相館研習區

主題工具 顯示模式
舊 12-10-08, 12:35 PM   #1
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
2008.12.14 大埔海濱公園 不吹水-不吸毒-真正影相團 (請到研習區「紅色一PAT」thread出功課, 其他相請自行另開新thread貼圖!)

日期: 12月14日 (星期日)
時間: 1:30 pm
地點: 大埔海濱公園
活動: 影相! 不吹水不吸毒真正影相團. 請自備器材! (我就說了是不吹水不吸毒真正影相團了啦!).

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03.
04.
05.

此篇文章於 12-14-08 07:53 PM 被 KKH 編輯。
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 12:45 PM   #2
亞飛
Moderator
野人生活中

3DS Friend Code5086 0979 5484
01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
04.
05.

我諗緊...早上去唔去鐵路博物館 XD

此篇文章於 12-10-08 12:57 PM 被 亞飛 編輯。
亞飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 12:46 PM   #3
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
活動: 影相! 不吹水不吸毒真正影相團. 請自備器材! (我就說了是不吹水不吸毒真正影相團了啦!).

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
04. KTN (早上水泳後過來,可能遲些少到)
05.
06.

舊 12-10-08, 12:51 PM   #4
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
05. 笨餅 (不宅不腐不糟糕,陽光正直影相團)
06.
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 02:17 PM   #5
萬能俠
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
06. 萬能俠 (百影不厭的公園)
07.
08.
09.
10.

AF-S 70-300VR 4.5/5.6 + Ais 35mm 2.8
萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 02:20 PM   #6
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

我改了某人說話時的口吻, 不讓你知道那是誰啦, 而且內容被我改了, 已經是設計對白了啊.

某型人: 「不吹水? 吹水總有一兩句啦.」
某版主: 「沒問題啊.」
某型人: 「不要吸毒才重要.」
某版主: 「是啊.」
某型人: 「這個團聽起來很嚴肅.」
某版主: 「是很嚴肅沒錯, 樂趣就是在於用認真的態度地拍照.」
某型人: 「難道有什麼前科嗎?」
某版主: 「以往搞影相團, 有些人總是圍著一堆傢生狂吸, 滋擾到想拍照的都不能拍照, 當然吸毒的人亦沒有功課可交, 之後我都不想再搞團了.」
某型人: 「那為什麼現在又搞?」
某版主: 「1. 站長吩咐. 2. 油王會做個好榜樣教肓大家正確攝影態度.」
某型人: 「你是認真的嗎?」
某版主: 「不是出了影相團的的報名 topic 嗎?」
某型人: 「如果有指定題目, 大家可以集中注意力拍.」
某版主: 「對啊, 到時可以使出老餅流絕技, 『這個東西一人拍一張, 今晚貼相!』」
某型人: 「質素上會有參差吧… 會不會把人嚇跑不敢來?」
某版主: 「拍照時有傾有講嘛, 聽聽人家的 idea, 交流一下, 總會刺激到自己的想像力嘛.」
某型人: 「好想來啊, 可惜那天我不在港, 抱歉不能來了.」
某版主: 「…...」

此篇文章於 12-10-08 02:48 PM 被 KKH 編輯。
舊 12-10-08, 02:55 PM   #7
hpsimon
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
07. 西門
08.
09.
10.

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 05:48 PM   #8
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: KKH 查看文章
我改了某人說話時的口吻, 不讓你知道那是誰啦, 而且內容被我改了, 已經是設計對白了啊.

某型人: 「不吹水? 吹水總有一兩句啦.」
某版主: 「沒問題啊.」
某型人: 「不要吸毒才重要.」
某版主: 「是啊.」
某型人: 「這個團聽起來很嚴肅.」
某版主: 「是很嚴肅沒錯, 樂趣就是在於用認真的態度地拍照.」
某型人: 「難道有什麼前科嗎?」
某版主: 「以往搞影相團, 有些人總是圍著一堆傢生狂吸, 滋擾到想拍照的都不能拍照, 當然吸毒的人亦沒有功課可交, 之後我都不想再搞團了.」
某型人: 「那為什麼現在又搞?」
某版主: 「1. 站長吩咐. 2. 油王會做個好榜樣教肓大家正確攝影態度.」
某型人: 「你是認真的嗎?」
某版主: 「不是出了影相團的的報名 topic 嗎?」
某型人: 「如果有指定題目, 大家可以集中注意力拍.」
某版主: 「對啊, 到時可以使出老餅流絕技, 『這個東西一人拍一張, 今晚貼相!』」
某型人: 「質素上會有參差吧… 會不會把人嚇跑不敢來?」
某版主: 「拍照時有傾有講嘛, 聽聽人家的 idea, 交流一下, 總會刺激到自己的想像力嘛.」
某型人: 「好想來啊, 可惜那天我不在港, 抱歉不能來了.」
某版主: 「…...」
果邊是設計對白, 可見首領想象力豐富XD
P.S.我會在當日做個壞榜樣的.....

舊 12-10-08, 08:29 PM   #9
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
07. 西門
08. Rice (盡可能到, 要看星期六的造化)
09.
10.

舊 12-10-08, 08:54 PM   #10
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

怎麼報名的竟是一群老鬼? 我們的新血呢?
舊 12-10-08, 09:04 PM   #11
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
<---新血

其實呢...其實呢...我覺得呢...我覺得呢...
不吸毒之餘呢...不放毒都好緊要的耶...
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 09:06 PM   #12
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ビスケット 查看文章
<---新血

冇錯, 不放毒呢點都好緊要

p.s.我三十未夠, 不算是個老鬼吧

舊 12-10-08, 09:31 PM   #13
嘖HEIHEI
Game Master
目標:08 TMAX

註冊日期: Apr 2004
3DS Friend Code3840 6388 1601
PSN  IDKamio-A KAMIO-H

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
07. 西門
09.嘖HEIHEI(如冇問題應該到,要睇下會唔會俾人叫開OT)(冇腳仔,到時有冇收穫 )
10.

p.s有冇集合地點?

Chain Chronicle : 187,209,430
Diablo3 : KamioA#3363

此篇文章於 12-10-08 09:34 PM 被 嘖HEIHEI 編輯。
嘖HEIHEI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-08, 09:48 PM   #14
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

>> p.s有冇集合地點?

黎到公園 call 我~
舊 12-10-08, 11:24 PM   #15
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: ビスケット 查看文章
<---新血

>> 不放毒都好緊要的耶
小餅有理. 獎你一個坐墊~

>> 新血
你是新血?? 罰金!
舊 12-10-08, 11:34 PM   #16
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

<<<<新血揮手區

舊 12-11-08, 12:27 AM   #17
凍冰冰綠茶
Game Master
風味絕佳

註冊日期: Sep 2002
要返工orz.. so sad
凍冰冰綠茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 02:46 AM   #18
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
要返工orz.. so sad
返工x2...
上星期日請假去燒炭已經要比人追斬....
再請真係死人
要出團我諗要聖誕+盤點忙完之後了...

舊 12-11-08, 10:12 AM   #19
smallchi

註冊日期: Jan 2005

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
07. 西門
09. 嘖HEIHEI(如冇問題應該到,要睇下會唔會俾人叫開OT)(冇腳仔,到時有冇收穫 )
10. Chi (新血, 黎學習學習, 請教請教 )

首領, 我PM 左電話俾你

引用:
作者: 亞飛 查看文章

我諗緊...早上去唔去鐵路博物館 XD
我都有興趣
smallchi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 11:00 AM   #20
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
星期日出不到~
希望09年多一些星期六的團!

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 11:19 AM   #21
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
我希望寒假有呢D團

舊 12-11-08, 12:26 PM   #22
ruri0926
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
07. 西門
09. 嘖HEIHEI(如冇問題應該到,要睇下會唔會俾人叫開OT)(冇腳仔,到時有冇收穫 )
11. ruri0926+朋友P (真真正正比公園型人更陽光的新血)

舊 12-11-08, 01:50 PM   #23
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: smallchi 查看文章
...
首領, 我PM 左電話俾你
...
歡迎歡迎~ 請收 PM!

引用:
作者: KIM 查看文章
星期日出不到~
希望09年多一些星期六的團!
我夠想星期六... 星期日最好係o係屋企昏睡...
不過星期六就要飛起好多人... 你忍心嗎? 你忍心嗎? 我們要做做看嗎?

引用:
作者: abcdekfc 查看文章
我希望寒假有呢D團
隨口一問, 安排到就安排... when will you be in HK?

引用:
作者: ruri0926 查看文章
...
11. ruri0926+朋友P (真真正正比公園型人更陽光的新血)
我並不想知道這種事情啊......

不過可能有人好想知道, 甚至可能有點期待呢!

此篇文章於 12-11-08 01:53 PM 被 KKH 編輯。
舊 12-11-08, 02:03 PM   #24
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF

報名請留言加簽名.

01. KKH
02. 加賀
03. 亞飛
07. 西門
12. Rabbidas [預定..未知當日公司有無urgent task]

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-08, 02:20 PM   #25
亞飛
Moderator
野人生活中

3DS Friend Code5086 0979 5484
引用:
作者: ruri0926 查看文章
更陽光
有幾陽光先

我驚到時...我又要拖多個出來
錯...唔係拖...係佢痴住出來

論壇跳轉

現在的時間是 09:08 PM

手機版 | APP版