Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館 > 照相館研習區

主題工具 顯示模式
舊 04-15-08, 03:23 PM   #1
Nina
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
三點盡露

-DEL=

此篇文章於 04-21-08 08:11 AM 被 Nina 編輯。
Nina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-08, 03:48 PM   #2
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:
作者: Nina 查看文章
我家的love bird, 好可愛&會自己係籠入面打肋斗

咁細既個籠....
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-08, 05:15 PM   #3
Nina

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
咁細既個籠....
好細咩
佢企高左喎...
舊 04-15-08, 05:21 PM   #4
Game Master

引用:
好細咩
佢企高左喎...

唔知係唔係你影唔哂
就咁睇個籠唔係好高同埋係圓形既..
隻雀伸開對翼拍下應該都撞到籠lu
舊 04-15-08, 05:38 PM   #5
Nina

引用:
唔知係唔係你影唔哂
就咁睇個籠唔係好高同埋係圓形既..
隻雀伸開對翼拍下應該都撞到籠lu
其實我鐘意正方形籠
我想個籠細D...又驚佢唔夠位玩!

你養咩雀?
舊 04-15-08, 05:40 PM   #6
Game Master

引用:
其實我鐘意正方形籠
我想個籠細D...又驚佢唔夠位玩!

你養咩雀?
同你一樣
不過d毛綠色 個頭桃紅色既..
我個籠正方形 可以掛到玩具..
你做咩唔掛d玩具俾佢玩既?
舊 04-15-08, 05:43 PM   #7
Nina

引用:
同你一樣
不過d毛綠色 個頭桃紅色既..
我個籠正方形 可以掛到玩具..
你做咩唔掛d玩具俾佢玩既?
其實我買左幾日咋... 遲D先買玩具...
Love bird識唔識玩倉鼠個d轉轉魔天輪...??
千秋架要唔要丫??
舊 04-15-08, 05:45 PM   #8
Game Master

引用:
其實我買左幾日咋... 遲D先買玩具...
Love bird識唔識玩倉鼠個d轉轉魔天輪...??
千秋架要唔要丫??

唔駛摩天輪既又...
起碼買秋野俾佢咬下..買d 啷啷吊係到俾佢fing下...
由其係你得一隻雀..唔買玩具俾佢佢會好悶
千秋就唔係隻隻雀鐘意玩既
你隻公定乸?
舊 04-15-08, 05:47 PM   #9
Nina

我買個時唔記得左問 = =
所以唔知, 諗住反正一隻冇所謂......

你個養左幾耐?? 係咪可以上手??
舊 04-15-08, 05:50 PM   #10
Game Master

引用:
我買個時唔記得左問 = =
所以唔知, 諗住反正一隻冇所謂......

你個養左幾耐?? 係咪可以上手??
我果隻雀左2年到 佢一個月大果陣買..果陣仲要餵糊仔..仲要3個鐘一次.
好彩我女朋友幫我養下...
不過佢大左無以前咁痴我lu 不過都唔怕人既
放佢出泥會飛上我膊頭咁lor
不過佢唔鐘意沖涼...唉
舊 04-15-08, 05:54 PM   #11
Nina

......
我睇書話lb好鐘意沖涼!
幾大都唔記得問, 佢都係算bb...個鼻仲有少少黑~
我買個檔仲有好多冇毛既bb, 唔敢買怕養死 =_=
仲差d俾後面個檔呃我買病雀~
舊 04-15-08, 05:56 PM   #12
Game Master

引用:
......
我睇書話lb好鐘意沖涼!
幾大都唔記得問, 佢都係算bb...個鼻仲有少少黑~
我買個檔仲有好多冇毛既bb, 唔敢買怕養死 =_=
仲差d俾後面個檔呃我買病雀~
係lor...我睇書都係咁講...但好明顯...會有例外...而家沖涼都係我禁佢入水同佢捽下腳呀...拉開佢對翼r下咁...
我睇你果隻都唔係好細 識食粟啦應該都 識食粟既起碼大過一個月
我都好似養左3個月開始佢先食粟
舊 04-15-08, 06:00 PM   #13
Nina

引用:
係lor...我睇書都係咁講...但好明顯...會有例外...而家沖涼都係我禁佢入水同佢捽下腳呀...拉開佢對翼r下咁...
我睇你果隻都唔係好細 識食粟啦應該都 識食粟既起碼大過一個月
我都好似養左3個月開始佢先食粟
喔~ 咁即係有1-3個月大?

我買番黎先睇到佢有少少肚瀉, 即刻買左d葡萄糖水俾佢飲先冇咩事 -_-
我樓下好多雀仲好鬼嘈, 所以就算佢一隻應該唔會好悶掛??

想快d放佢出黎玩
不過佢好怕手...
我隻手埋d佢係咁鬧我

佢係籠入面開始反下個肚腩~ XD
即係都算叫做有安全感??
唔知要幾時先上手....

呢個隻叫名會唔會應你???

此篇文章於 04-15-08 06:26 PM 被 Nina 編輯。
舊 04-15-08, 06:44 PM   #14
Game Master

引用:
喔~ 咁即係有1-3個月大?

我買番黎先睇到佢有少少肚瀉, 即刻買左d葡萄糖水俾佢飲先冇咩事 -_-
我樓下好多雀仲好鬼嘈, 所以就算佢一隻應該唔會好悶掛??

想快d放佢出黎玩
不過佢好怕手...
我隻手埋d佢係咁鬧我

佢係籠入面開始反下個肚腩~ XD
即係都算叫做有安全感??
唔知要幾時先上手....

呢個隻叫名會唔會應你???
街外雀嘈佢都會悶架...
呢隻種好鐘意痴埋一齊 不過我都係養一隻...
所以要買玩具俾佢玩..
佢怕手即係真係大個左 如何你係佢細細個果陣買就唔會怕手
唯有陪佢多D 餵粟個陣 裝好之後係佢面前搖下俾D聲佢聽 等佢行埋泥望下望下先放落籠俾佢
咁佢就會認得你隻手架啦
我果隻真係認得我隻手架 其他人佢咬架 係唔咬我

同埋...多數佢叫我多過我叫佢...HAHAA
舊 04-15-08, 06:53 PM   #15
Nina

引用:
街外雀嘈佢都會悶架...
呢隻種好鐘意痴埋一齊 不過我都係養一隻...
所以要買玩具俾佢玩..
佢怕手即係真係大個左 如何你係佢細細個果陣買就唔會怕手
唯有陪佢多D 餵粟個陣 裝好之後係佢面前搖下俾D聲佢聽 等佢行埋泥望下望下先放落籠俾佢
咁佢就會認得你隻手架啦
我果隻真係認得我隻手架 其他人佢咬架 係唔咬我

同埋...多數佢叫我多過我叫佢...HAHAA

一定唔會買2隻, 2隻痴埋一齊咪唔理我囉
好一條心咁對你
舊 04-15-08, 06:57 PM   #16
Game Master

引用:
一定唔會買2隻, 2隻痴埋一齊咪唔理我囉
好一條心咁對你

係架 我都怕係咁所以無買
不過有時諗 我番左工無人陪佢 佢又係幾慘..
舊 04-15-08, 07:04 PM   #17
Nina

引用:
係架 我都怕係咁所以無買
不過有時諗 我番左工無人陪佢 佢又係幾慘..
好重要未問
你有冇帶佢落街丫???
即係唔用籠, 大鸚鵡有腳鏈, 咁細隻點帶落街....剪左翼係咪就唔怕??
舊 04-15-08, 07:08 PM   #18
Game Master

引用:
好重要未問
你有冇帶佢落街丫???
即係唔用籠, 大鸚鵡有腳鏈, 咁細隻點帶落街....剪左翼係咪就唔怕??
我都唔係幾敢帶佢出街..以前細個要成日餵先搵個箱仔裝住佢出街
同埋帶佢出街唔係問題...驚佢痾係我d衫到...
同埋如果真係想帶佢出街 就算cut左翼我都覺得上番鏈好d
佢會跳左唔知去邊..
果陣我果陣岩岩識飛就飛左落街..
我女朋友係咁係樓下叫佢個名..佢應番我地先知佢係邊搵番佢..
舊 04-15-08, 07:15 PM   #19
Nina

引用:
我都唔係幾敢帶佢出街..以前細個要成日餵先搵個箱仔裝住佢出街
同埋帶佢出街唔係問題...驚佢痾係我d衫到...
同埋如果真係想帶佢出街 就算cut左翼我都覺得上番鏈好d
佢會跳左唔知去邊..
果陣我果陣岩岩識飛就飛左落街..
我女朋友係咁係樓下叫佢個名..佢應番我地先知佢係邊搵番佢..
咁細隻都可以上鏈??
聽講唔得好易整襯隻腳...
舊 04-15-08, 07:17 PM   #20
Game Master

引用:
咁細隻都可以上鏈??
聽講唔得好易整襯隻腳...

咁又係呀..不過而家好似有隻係整落個身到 你去雀仔街搵下丫
我就唔敢帶佢出街...一來佢成日叫 驚搭公車唔方便 二來街咁污糟
上次佢飛左落街搵番都覺佢臭左..
舊 04-15-08, 07:21 PM   #21
Nina

引用:
咁又係呀..不過而家好似有隻係整落個身到 你去雀仔街搵下丫
我就唔敢帶佢出街...一來佢成日叫 驚搭公車唔方便 二來街咁污糟
上次佢飛左落街搵番都覺佢臭左..
喔~
綁係身到好似BB咁...怪左D
我去樓下公園草地玩下唔會搭車去咁遠~
買佢都搭巴士番黎...可能佢驚唔會叫!!!
放係屋企入面好似好悶成日訓, 掛係外面佢先精神D, 之前我以為佢病左= =
舊 04-15-08, 07:26 PM   #22
Game Master

引用:
喔~
綁係身到好似BB咁...怪左D
我去樓下公園草地玩下唔會搭車去咁遠~
買佢都搭巴士番黎...可能佢驚唔會叫!!!
放係屋企入面好似好悶成日訓, 掛係外面佢先精神D, 之前我以為佢病左= =
我果隻無人理佢佢都會訓架...係咁...唔駛怕既
果陣我拎佢去機鋪佢都照訓...
舊 04-15-08, 07:30 PM   #23
Nina

引用:
我果隻無人理佢佢都會訓架...係咁...唔駛怕既
果陣我拎佢去機鋪佢都照訓...
係丫, 係巴士佢都訓左
講講下咁多篇...題外話
舊 04-15-08, 07:31 PM   #24
Game Master

引用:
係丫, 係巴士佢都訓左
講講下咁多篇...題外話
haha......其實我都唔係養得好叻.
舊 04-15-08, 07:34 PM   #25
Nina

引用:
haha......其實我都唔係養得好叻.
未養過lb... 彩鳯金魚倉鼠兔仔都養過下~
前排冬天好凍你隻lb點算丫?
有暖爐

此篇文章於 04-15-08 07:36 PM 被 Nina 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 08:35 PM

手機版 | APP版