Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 08-09-06, 05:37 PM   #1
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
犯罪短訊,應否報警

好驚,我收到廣告短訊
類似係d 保安公司
什麼提供軍用槍械,迷藥,復仇
有意致電xxxxxx<----電話
xxx<----人名

睇到係簡體字,加內地電話(內地真恐怖)
完全係d 犯法野,我係香港報警會唔會受理????

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 05:41 PM   #2
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
冇用的!
一係你以 無間身份 去了解下先~~~
之後 用手機拍下成個交易, 之後先去CALL POLICE會好D~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 06:08 PM   #3
思心
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2004
不如問下買起一個人而家要幾錢??

百合/GL才是王道
思心 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 06:12 PM   #4
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我依家個情況,等同夜神月 拾到死亡筆記咁

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 06:13 PM   #5
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 思心
用槍10萬 , 唔用槍5萬 , 唔要命3萬

from A-1頭條

舊 08-09-06, 06:14 PM   #6
Sgodkyo
the one

引用:
作者: 信長
邊一樣 , 死亡筆記唔使$架

舊 08-09-06, 06:57 PM   #7
~昊~
Crazy Gamer

引用:
作者: 神京
用槍10萬 , 唔用槍5萬 , 唔要命3萬

from A-1頭條
無睇A-1~
想問咩係唔要命3萬??

舊 08-09-06, 07:05 PM   #8
休伯利安
Crazy Gamer
Holly the legend

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: ~昊~
無睇A-1~
想問咩係唔要命3萬??
應該係要target d 手手腳腳而唔殺人?

Aramary(??? Tailor only)
休伯利安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 07:08 PM   #9
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
唔好玩啦
咁又死亡筆記

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 07:38 PM   #10
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: KIM
冇用的!
一係你以 無間身份 去了解下先~~~
之後 用手機拍下成個交易, 之後先去CALL POLICE會好D~
咁樣仲危險喎
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 07:41 PM   #11
雷帝.嘉芙
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
之前上犯罪學,阿sir講過,搵個越南人買起一條友,埋單廿萬
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-06, 07:49 PM   #12
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
如果你係約翰 可以唔洗錢

舊 08-09-06, 08:03 PM   #13
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
引用:
睇漫畫睇上腦...

舊 08-10-06, 01:47 AM   #14
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
收到個咁0既短訊, 又幾攪笑喎...
遲下分分鐘打埋俾你
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-06, 10:43 AM   #15
法修
Game Master
Ace Killer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 神京
邊一樣 , 死亡筆記唔使$架
哈哈 呢個正係重點所在呀
法修 目前離線   回覆時引用此篇文章