Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-02-11, 10:27 PM   #1
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
[年經]你的另一半有咩缺點係你接受唔到?

先來一個,就係食煙<--不過其實呢個係好少事

舊 04-02-11, 10:32 PM   #2
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
最憎女人check手機, email, fb等等私人東東

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-11, 11:20 PM   #3
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 才子 查看文章
少事到不得了

再來就秒殺你,致命性缺點,就係爛賭,呢個真係近乎無得救,真係多多錢都唔掂

舊 04-03-11, 12:42 AM   #4
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
之前唔係已經有相同topic??
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 01:44 AM   #5
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
先來一個,就係食煙<--不過其實呢個係好少事
一定是食煙...
其次其實都無乜...
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 03:12 AM   #6
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
男女都唔應該做啦

食煙

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 04:25 AM   #7
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

佢管我就得, 我管佢就唔得! 最憎人雙重標準

舊 04-03-11, 03:56 PM   #8
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
唔聽人講
情緒病

舊 04-03-11, 04:16 PM   #9
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
自我中心、無同情心

不如也問問,自己接受了對方的甚麼缺點?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-11, 04:22 PM   #10
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
寶寶唔係有另一半咩?
乜事咁快有呢d問題?

舊 04-03-11, 05:19 PM   #11
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
資產審查都係好討厭的事

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 01:57 AM   #12
小Tam
Game Master
~~希羅妻~~

註冊日期: Mar 2002
飄忽不定

我男友就是這樣的人,
但我愛他,唯有戒急用忍

舊 04-04-11, 10:04 AM   #13
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
如果有接受唔到o既習慣, 就byebye啦....

不過有幾點唔係太like
1. 從來都唔管佢, 比哂自由佢, 一個信字, 我亦希望佢會一樣咁對我, 但可惜都係事與願違...
2. 情緒化, 有少少事唔like, 甚至咩事都冇心情唔好, 就越諗越悲...有無中生有之兼
3. 超硬頸, 一般都係我就哂佢, 因此自己冇哂所謂o既人, 但有間中有一次意見, 就可能會黑我面
4. 冇安全感, 例如fb, msn有女仔名, 會問係咩人, 有時要逐一解釋...令我感到冇咩自己空間, 甚至要我del一d對佢可能有威脅o既女仔contact list...(註:任何識我o既人都唔會覺得我係花fit果d人)
5. 成日好急咁催我做依樣做果樣, 話我慢吞吞, 其實仲有好多時間....平時返工已經忙到爆炸, 收左工想hea下ga麻...
6. 有時會批評我d朋友, 甚至屋企人, 聽左個心好唔舒服, 但我一定唔會咁做, 人大左做人要有口德
7. 同6差唔多, 會批評其他人o既衣著等, 我會同佢講, 你話人, 人話你咋...
etc.

總結, 大家相處, 緊係想舒舒服服, 成日比咁多束縛對方, 會形成壓力, 點都會對感情有影響
我自問eq好高, 但唔代表冇脾氣, 有時講道理唔聽真係忟忟地...

舊 04-04-11, 10:07 AM   #14
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
資產審查都係好討厭的事
係...基本上你d錢比佢熔哂, 所以一定要有私己錢...

舊 04-04-11, 12:27 PM   #15
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
大缺點:無

小缺點:無記性
  1. 個人去到邊,d燈開到邊,但唔會off。Same as 電器,可以開住個AV amp,Hi-Fi Amp, 喇叭(要獨立開関既喇叭,煩), Media Centre,電視on mute,Transporter on,而個人係用緊MBP聼podcast。我知屋企電費你俾,但都唔使咁樣嘎。
  2. 唔記得鎖門。
    屋企無裝鐵閘,而道木門係唔會自動上鎖果只。試過幾次夜晚訓覺/出街都唔記得鎖門。最大鑊係有次,成條匙插左係信箱度,唔記得攞,隔左個weekend, 因為搵唔到鎖匙出門口至知,要call 阿媽黎幫手鎖門先返到工。好在條匙係保安度搵番,搞到一額汗。

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 01:46 PM   #16
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
作者: Ryokoryoko 查看文章
大缺點:無

小缺點:無記性
  1. 個人去到邊,d燈開到邊,但唔會off。Same as 電器,可以開住個AV amp,Hi-Fi Amp, 喇叭(要獨立開関既喇叭,煩), Media Centre,電視on mute,Transporter on,而個人係用緊MBP聼podcast。我知屋企電費你俾,但都唔使咁樣嘎。
  2. 唔記得鎖門。
    屋企無裝鐵閘,而道木門係唔會自動上鎖果只。試過幾次夜晚訓覺/出街都唔記得鎖門。最大鑊係有次,成條匙插左係信箱度,唔記得攞,隔左個weekend, 因為搵唔到鎖匙出門口至知,要call 阿媽黎幫手鎖門先返到工。好在條匙係保安度搵番,搞到一額汗。
電視on mute 得都唔熄左佢

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 02:38 PM   #17
shiro_b

註冊日期: Mar 2010
生活白痴, 不能照顧自己, 過份自我中心, 目中無人, 無情無義, 八公

舊 04-04-11, 02:41 PM   #18
shiro_b

引用:
作者: Middle 查看文章
自我中心、無同情心

不如也問問,自己接受了對方的甚麼缺點?
肥胖, 矮, 學歷低過自己, 宅, 粗口, 臭寸

對方忍了我的:

臭寸, 喜怒無常, 自我中心, 不修篇幅, 懶, 完全不主動聯絡

舊 04-04-11, 02:55 PM   #19
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: shiro_b 查看文章

對方忍了我的:

臭寸, 喜怒無常, 自我中心, 不修篇幅, 懶, 完全不主動聯絡
師姐我見到你咁除左笑了唔知講乜好

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 03:34 PM   #20
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: shiro_b 查看文章

對方忍了我的:

大家都咁寸,生活一定過得好精彩

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-11, 05:05 PM   #21
shiro_b

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
大家都咁寸,生活一定過得好精彩
又好笑又精彩
保証不會悶

舊 04-12-11, 06:27 PM   #22
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
自已太多缺點,對方都受到,所以我都會接受~~

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-11, 08:52 PM   #23
thesame
大同

註冊日期: Aug 2005
首先第一眼見到---吸煙 = X
其他什麼性格,外貌完全可以免了

當然如果你係為了玩,或食野就別論
thesame 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-11, 11:01 PM   #24
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

唔計咩野心地唔好冇品呢d大是大非pt 喇 a

1. 我都ok爛口!! 再爛口過我好難想像 - -
2. 勁級憎人食煙! 我會將佢d煙濕哂水

舊 07-22-11, 05:54 PM   #25
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
食煙,不過未到接受唔到既, 吾係甘鍾意咯,如果我第時女朋友食我會叫距慢慢介,煩音攻擊

不過最接受吾到一定係過份夜蒲,TAKE野

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[年經topic]今年大家預算收到多少利是? House ~清談館~ 1 02-07-08 08:24 PM
奧斯卡百年經典歌曲~ Kojiro Fuuma Neo Music UNIVERSE 5 01-27-03 03:27 PM

現在的時間是 08:15 AM

手機版 | APP版