Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-13-08, 08:29 PM   #1
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
The Winner Takes It All…who is The Winner?

原來茵茵已經畢左業,如果我唔係心血來潮玩Facebook,比我用字眼找到茵茵個Facebook,跟住見到細細果張「頭像」見到佢著畢業袍個樣,我真係好失望…我真係好想去睇佢畢業…

個腦就不停播出The Winner Takes It All……真係Takes It All,但邊個係The Winner呢?

I dont wanna talk
If it makes you feel sad
And I understand
Youve come to shake my hand
I apologize
If it makes you feel bad
Seeing me so tense
No self-confidence
But you see
The winner takes it all

http://tw.youtube.com/watch?v=xK3mVxGfzPY

此篇文章於 10-18-08 07:49 PM 被 大情大性武大帝 編輯。
大情大性武大帝 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 08:46 PM   #2
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
下 !? 其實你到底識唔識佢架.....................

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-08, 08:54 PM   #3
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 天童沙雪 查看文章
下 !? 其實你到底識唔識佢架.....................
我點會唔識佢呀!!!

舊 10-13-08, 09:00 PM   #4
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
我點會唔識佢呀!!!
成個痴心情長劍咁 你同過人地一齊?

舊 10-13-08, 09:04 PM   #5
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
差D可以一齊…

舊 10-14-08, 09:25 PM   #6
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
引用:
你呢個問題令我諗起3 隻字... 跟蹤狂...

(樓主勿打~~~)

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-08, 04:35 PM   #7
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
當年大帝既貨物論好勁架

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-08, 09:52 PM   #8
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
當年大帝既貨物論好勁架
願聞其詳 有冇人解下畫
貨物論同茵茵又有冇關係?

舊 10-16-08, 06:50 PM   #9
棍棍有力
Junior Member

註冊日期: Jul 2008
引用:
願聞其詳 有冇人解下畫
偷一粒糖唔係叫偷,係試食
棍棍有力 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 09:13 AM   #10
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
願聞其詳 有冇人解下畫
佢當正o個個茵茵係貨架上既貨咁,起初人地送上門咁滯佢唔要,之後人地有第2個又話囡囡明明係我架云云.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-08, 03:00 PM   #11
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
佢當正o個個茵茵係貨架上既貨咁,起初人地送上門咁滯佢唔要,之後人地有第2個又話囡囡明明係我架云云.....
其實,你咁講都一半正確…我唔介意…

舊 10-17-08, 10:10 PM   #12
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
其實,你咁講都一半正確…我唔介意…
比個機會你自辯一下,請詳細講講你同茵茵關係,例如如何相識等等
你唔講就當你是跟蹤狂

舊 10-17-08, 11:16 PM   #13
鐵拳浪子
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDironfist0507
XBox Live GamertagIron fist57
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
比個機會你自辯一下,請詳細講講你同茵茵關係,例如如何相識等等
你唔講就當你是跟蹤狂
呢d咁既都市傳說好唔好笑先?好笑先好講喎!
鐵拳浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-08, 07:48 PM   #14
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
你唔講就當你是跟蹤狂
我同茵茵其實在聖堂遇上的 …故事就咁開始:

我會型容佢係突然間出現在聖堂,一個好廣末涼子feel既女仔(早期廣末,短髮果時),當時佢應該在中三四,同佢細佬一齊,lee 點我覺得佢地兩姐弟好勁的,就係佢地兩姐弟自己來聖堂,又主動參加活動,如佢細佬仲細個時參加主日學之類的,咁茵茵就參加左輔祭會(即企在神父旁邊果D人),最巧合既係,同時我又退出左輔祭,因為我做得太耐…(其實而家好後悔)

好喇,當年我都未鍾意佢的,只係硬係成日感到「佢咁似廣末涼子?」,但又未有愛意的,又無刻意同佢講野,因為都係在聖堂青年果推,所以唔係輔祭會都會見到下,同有最重要一點,佢當時係有男朋友的(但係同學仔果類拍拖的)

時間一路去,茵茵好快就無做輔祭,轉左做主日學(即是做姐姐),同時,佢男朋友都無出現,都已經係佢中六中七,最記得係果年復活節(如果你係教友呢,你就會知呢,果輪係好多彌撒要去的),正確來講,果晚係「最後晚餐」既彌撒…

果晚全個堂爆晒橙,但我旁邊仲有一個位,佢遲到,就主動走埋我度問我有無位,我當然有喇,佢果晚就坐在我旁邊,全個彌撒我地又講下野之類的,我地之間既情就係咁開始…

之後第二日(因為復活節係好多彌撒的),佢主動同我講可唔可以幫佢留個位,但我竟然話「無,無得留…(半玩野的)」(我認我既戀愛意識唔夠…),就係果時開始,佢坐得好前(因為我鍾意坐最尾果行的),成日轉頭「搖望」我…

大佬,我果時先感覺到「好似有D野喎?」

唉,之後就又交換icq喇,最衰果時我未出手機,如果唔係我一定知佢電話的…就不停在icq講野喇…

佢中六七果兩年就係咁「半結識中,但又未太熟,同時又在摸底」中度過…

到佢中七AL,升唔到香港大學,要去澳門讀大學,我地這段情就兜兜轉轉…當年係零四年…

佢一開始讀大學時,我地仲有在ICQ講野的,零四年的復活節(又係復活節)果推彌撒,我地都一齊,都仲好地地的,我型容係「關系穩定地進步中」…我仲記得在零五年果時,因為好耐未見過佢,仲玩野地問佢要張相,我話「我好耐未見過你,唔係好記得你點樣」,佢回複話「我LEE D唔重要既人,唔記得咪唔記得囉…」

如事者,去到零六年暑假,我成個暑假都在等佢出現,因為放暑假番香港,如果我地想「咩咩」,你唔來見我係乜姐?竟然半個暑假都無出現…果時真係心灰意冷,就覺得無喇…

因為我當時習慣左,個個月都寄「E貓」比佢的,咁我就寫左一大段野,大慨話類似「分手」的,但又唔係分手,都未開始分咩姐,但內容係「拜拜」「唔玩喇」果類野的…

再過左幾個月,我睇佢日記先知佢成大半暑假去左果D「交流營」(好似去北京的),我先知死喇,就再寄E貓比佢,就對唔住呀,唔好嬲喇咁喇…

點知,佢複我話「我已經結左婚喇!」仲要在MSN既頭像有張結婚相!!
(當時我在GAF都講過的…)

咁既情況,我點會唔覺得佢激我姐?
1)我知在澳門影結婚相好平,我拍拖拍到癲癲地都有錢都去影喇!!
2)在聖堂我收唔到風…

如事者,我繼續寄E貓比佢喇,又話好掛住佢呀,果類野喇…

前到今個禮拜一,我突然間心血來潮想開facebook,因為我唔係太鍾意玩ICQ,MSN果類野的,討論版我鍾意D…

我用佢個名找到佢,見到佢頭像係一張畢業相,當時(即星期一喇)就好唔開心,因為我話想睇佢畢業的…

之後ADD左其他聖堂既朋友,見我果句野(facebook可以寫句野的,正如GAF既簽名…),就問我乜事(因為我從無講過我鍾意佢的…)

我朋友竟然答我:
「乜佢唔係幾年前已經結左婚咩?」

點解會咁架??

後記:
老實講,而家無唔開心,仲覺得放底左…但,唉,咁都有的…
命裡有時,終需有,命裡無時,莫強求…

(PS:BOBO比面你先寫出來的…不如我地拍拖喇…)

舊 10-18-08, 08:54 PM   #15
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
......

佢一開始讀大學時,我地仲有在ICQ講野的,零四年的復活節(又係復活節)果推彌撒,我地都一齊,都仲好地地的,我型容係「關系穩定地進步中」…我仲記得在零五年果時,因為好耐未見過佢,仲玩野地問佢要張相,我話「我好耐未見過你,唔係好記得你點樣」,佢回複話「我LEE D唔重要既人,唔記得咪唔記得囉…」

如事者,去到零六年暑假,我成個暑假都在等佢出現,因為放暑假番香港,如果我地想「咩咩」,你唔來見我係乜姐?竟然半個暑假都無出現…果時真係心灰意冷,就覺得無喇…

因為我當時習慣左,個個月都寄「E貓」比佢的,咁我就寫左一大段野,大慨話類似「分手」的,但又唔係分手,都未開始分咩姐,但內容係「拜拜」「唔玩喇」果類野的…

......
=口=

完全唔明、點解要講「分手」、「拜拜」定係「唔玩喇」呢d 咁嚴重o既說話......
有一齊過? 幾時開始?
「關系穩定地進步中」係指咩關係?

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-08, 08:57 PM   #16
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
作者: Middle 查看文章
=口=

完全唔明、點解要講「分手」、「拜拜」定係「唔玩喇」呢d 咁嚴重o既說話......
有一齊過? 幾時開始?
「關系穩定地進步中」係指咩關係?
其實有少少係大佢既…

無一齊過,只係去到聖堂就自自動動一齊,所以咪「關系穩定地進步中」…

舊 10-18-08, 09:01 PM   #17
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
其實有少少係大佢既…

無一齊過,只係去到聖堂就自自動動一齊,所以咪「關系穩定地進步中」…
=口=

............ 有無曖昧過?

舊 10-18-08, 09:04 PM   #18
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
=口=

............ 有無曖昧過?
無!!!

這個我幾肯定的!!

舊 10-18-08, 09:12 PM   #19
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
無!!!

這個我幾肯定的!!
.................. =口=

咁......

咁早d 知道人地結左婚,都...... 係好事唻o既........................

舊 10-18-08, 09:14 PM   #20
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
.................. =口=

咁......

咁早d 知道人地結左婚,都...... 係好事唻o既........................
嘩…但真係乜事都會發生…

即是佢未讀完大學已經結左婚…咁都有…

舊 10-18-08, 09:19 PM   #21
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
嘩…但真係乜事都會發生…

即是佢未讀完大學已經結左婚…咁都有…
咁以前未讀大學時就已經結左婚o既,我都識得有......

遇到o岩o既,能力許可,咪結囉

如果遇到下一個合心意o既對象,唔好再好似今次咁了

舊 10-18-08, 09:25 PM   #22
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
咁以前未讀大學時就已經結左婚o既,我都識得有......

遇到o岩o既,能力許可,咪結囉

如果遇到下一個合心意o既對象,唔好再好似今次咁了
而家馬後炮講,佢當時又「乜(唔識型容)」我?

舊 10-18-08, 09:26 PM   #23
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
而家馬後炮講,佢當時又「乜(唔識型容)」我?
「乜咩」? 向你暗示/表示對你有意思?

舊 10-18-08, 09:29 PM   #24
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

引用:
「乜咩」? 向你暗示/表示對你有意思?
即想發展囉…而家諗番真係幾奇…

舊 10-18-08, 09:38 PM   #25
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
即想發展囉…而家諗番真係幾奇…
你係指呢段?

引用:
之後第二日(因為復活節係好多彌撒的),佢主動同我講可唔可以幫佢留個位,但我竟然話「無,無得留…(半玩野的)」(我認我既戀愛意識唔夠…),就係果時開始,佢坐得好前(因為我鍾意坐最尾果行的),成日轉頭「搖望」我…
如果係,我唔太覺得佢係想同你發展......

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GAF 照相館 版規 v1.3 ("PHOTO CHALLENGE 歷史" 已搬入研習區) KKH 照相館 5 02-21-08 09:59 PM

現在的時間是 09:59 AM

手機版 | APP版