Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-17-17, 06:31 PM   #5851
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 新月 查看文章
供應商只要提高批價就可以
你係零售你點做?
所以我咪話同的士既比喻唔同囉。

自由市場自由定價,
就係而家全球貨源好緊,
如果各地貨源充足,供應都唔會提高批價,甚至零售都唔敢賣貴啦。
而家上網買嘢咁方便。
MO 目前離線  
舊 04-17-17, 07:47 PM   #5852
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://www.amazon.com/PDP-Nintendo-...dp/B01MYABCCJ/

今日先知有尼set 野,好齊...
早知唔賣官方袋那set

信長 目前離線  
舊 04-17-17, 07:58 PM   #5853
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 信長 查看文章
https://www.amazon.com/PDP-Nintendo-...dp/B01MYABCCJ/

今日先知有尼set 野,好齊...
早知唔賣官方袋那set
魷魚2都出套咁嘅嘢就好了,實買
野良猫 目前離線  
舊 04-17-17, 08:37 PM   #5854
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: LR猫 查看文章
因為的士有法例規管,零售無
難度好似某大哥講的一樣:「OO人是人還是需要被管的。」

例子或者舉得唔係太啱,
不過,我只係覺得做客可唔可以唔好咁笨比人當羊牯咁劏o姐…

引用:
作者: leungky1 查看文章
A百貨網店仲有單賣MK8D $409
計番同S套餐內個價差唔多,應該係公價

不過似乎太多人想買,個網10:00開始已經死死地
灰賣得多過紅藍......
MK8D比想像中低~!
不過賣晒了…得200套咁少

引用:
你加入購物籃後已經有非會員購物選項
THX~!

但睇細則時見到呢句「取貨時必須提交確認電郵打印本任何電子確認恕不接納。」就放棄咗…

(唔想花錢買專用/代用墨放落N年無用printer…)

邊個定埋d咁的規則的?
唔怪得仲有貨可以訂啦,睇紅藍機佢應該有140個名額,
宜家灰色機就賣咗89套,當佢兩邊名額一樣咁多,即係仲有51個名額吧?

街我見現貨係$27xx左右(行機)、$25XX(日版機)

不過,其他人有興趣可去睇睇:

https://bid.aeoncity.com.hk/GroupBuy...680790&result=

開始領取日期:2017-04-28

領取到期日: 2017-05-04

貨品數量有限,售完即止。貨品售罄時,恕不另行通知。
每人限售1部。
只限自取。(兌換地點一經選定,不可更改。)
取貨時必須提交確認電郵打印本,任何電子確認恕不接納。
團購換領逾期作廢及不設退款。
所有圖片只供參考,一切以實物為準。
任何違反上述規定的訂單即屬無效,AEONCITY有權取消無效訂單而無需作任何通知。
如有任何爭議,本公司保留最終決定權。

此篇文章於 04-17-17 08:50 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
舊 04-17-17, 08:43 PM   #5855
Syoudou
Insane Gamer
L

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDSyoudouSeigen
引用:
H今日仲見到3580食埋兩隻骨,應該唔會全力返貨

S 網店只有送貨
怕孖車出時無貨,前日見到$2700無骨入手
Syoudou 目前離線  
舊 04-17-17, 09:07 PM   #5856
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

例子或者舉得唔係太啱,

MK8D比想像中低~!
不過賣晒了…得200套咁少

THX~!

但睇細則時見到呢句「取貨時必須提交確認電郵打印本任何電子確認恕不接納。」就放棄咗…

(唔想花錢買專用/代用墨放落N年無用printer…)

邊個定埋d咁的規則的?
唔怪得仲有貨可以訂啦,睇紅藍機佢應該有140個名額,
宜家灰色機就賣咗89套,當佢兩邊名額一樣咁多,即係仲有51個名額吧?

街我見現貨係$27xx左右(行機)、$25XX(日版機)

不過,其他人有興趣可去睇睇:

https://bid.aeoncity.com.hk/GroupBuy...680790&result=

開始領取日期:2017-04-28

領取到期日: 2017-05-04

貨品數量有限,售完即止。貨品售罄時,恕不另行通知。
每人限售1部。
只限自取。(兌換地點一經選定,不可更改。)
取貨時必須提交確認電郵打印本,任何電子確認恕不接納。
團購換領逾期作廢及不設退款。
所有圖片只供參考,一切以實物為準。
任何違反上述規定的訂單即屬無效,AEONCITY有權取消無效訂單而無需作任何通知。
如有任何爭議,本公司保留最終決定權。

其實好多地方都有得打印電腦文件, 十蚊內, 唔一定要自己印吧
lodoss 目前離線  
舊 04-17-17, 09:20 PM   #5857
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: lodoss 查看文章
其實好多地方都有得打印電腦文件, 十蚊內, 唔一定要自己印吧
唔係唔得,不過無動力為部機,刻意要去印張收據…
同埋覺得佢搞笑姐,都咩年代網購仲要個客自己印張單據去取貨…
咁點解唔係佢郵寄張單比我?

不過,宜家睇返原來之前另一家搞的網購$3086 NS套餐原來已經係公價,
計返條數係NS主機 $2340+MK8D $409+1-2 SWITCH $337=$3086。

下次佢再有貨我幫佢訂算了。

任天堂出的機出套+貼,佢個網都係賣$136,仲平過街的$148。
唔怪得比人掃晒啦。

舊 04-17-17, 10:11 PM   #5858
koreating
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: WAL1 查看文章
你可以入eshop揀開新a/c..
地區揀日本囉
btw..我都想搵對手打tetris..add你frd code?
我 fd code :SW-7927-6275-9876
koreating 目前離線  
舊 04-17-17, 10:16 PM   #5859
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
要PRINT單呢樣真係弱智.....我都係咁冇訂到孖車

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 04-17-17, 10:23 PM   #5860
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: koreating 查看文章
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=246884
尼邊留code...
MK8, splatoon 出,就應該熱鬧起來

信長 目前離線  
舊 04-17-17, 10:27 PM   #5861
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:

不過,宜家睇返原來之前另一家搞的網購$3086 NS套餐原來已經係公價,
計返條數係NS主機 $2340+MK8D $409+1-2 SWITCH $337=$3086。

任天堂出的機出套+貼,佢個網都係賣$136,仲平過街的$148。
唔怪得比人掃晒啦。
配件來講黃金果類店真係賣得貴好多,
我買灰色手繩, 黃金果D要HK$5X, S電器舖賣HK$40
lodoss 目前離線  
舊 04-17-17, 10:58 PM   #5862
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: koreating 查看文章
今晚玩唔玩?
WAL1 目前離線  
舊 04-18-17, 12:16 AM   #5863
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 信長 查看文章
Speculating about a Nintendo Switch mini ??
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1360835

當傳聞聽下好...
我信 WiiU mini 多啲,
話晒 Wii 時都有一部 Wii mini。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 04-18-17, 12:20 AM   #5864
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:

唔怪得比人掃晒啦。
呢啲真係得啖笑,簡單係負智商,
我都試過 online 訂 lady M,
又係要張 hard copy,
真係 ......

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 04-18-17, 12:21 AM   #5865
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:

例子或者舉得唔係太啱,
其實佢都係明買明賣
只係個價你睇唔岩O者

如果覺得呢個價買左就=笨...咁其實都可以繼續等落去,反正冇咩GAME玩住

不過你要明白佢點解串得起賣呢個價
好好好好大原因就係因為一直有人keep住想買一路吼住,但係又嫌貴一路鬧
而久不久就會有人頂唔順落左去俾錢
(起碼我耐唔耐路經黃金總有一間舖出緊機)

呢個版出左機之後基本上都係得三樣野
1.報價
2.壞野討論
3.日日係度鬧人炒價(通常都係夾住1一齊)

舊 04-18-17, 12:34 AM   #5866
alexlau2014
Junior Member

註冊日期: Dec 2014
作為客人,鬧炒價可以理解。
為炒價護航,如果冇利益,只能講太忠誠了。

Sent from my iPhone using Gaforum
alexlau2014 目前離線  
舊 04-18-17, 12:47 AM   #5867
忍者

引用:
作者: alexlau2014 查看文章
作為客人,鬧炒價可以理解。
為炒價護航,如果冇利益,只能講太忠誠了。

Sent from my iPhone using Gaforum
大佬

從來只有買與唔買,又冇人搵支鎗指住你叫你買
某某代理不嬲都係衰格係人都知...你鬧佢都冇用
近幾年game/玩具一早都已經係咁畸型,一直都話呢樣野冇得搞
作為GAMER,我寧願見NS一直有人心思思想買,隔個幾月有好玩新作,總好過3DS咁買左返黎放置大半年然後老任同你講大減價兼出LL版

同埋又係個句
為左個百幾二百蚊,又或者要你食多隻GAME咋喎
3月頭幾多人講到連隻ZELDA都係骨呀大佬(雖則我覺得佢應該俾人加錢轉限定)
係度睇住呢度鬧足個幾月
講真,真係等個兩舊水開飯,唔好打機喇咁貴
買到返黎呢樣壞個樣壞你仲勞氣,好似上面個位哥哥咁就唔好啦

又唔好用返傳統政治鬧交
我唔係你O既人就係佢地O既人

我成日同任豚開戰佢地都認得我架啦

舊 04-18-17, 12:56 AM   #5868
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
以前買遊戲機, 無行貨時代,

基本係去到店舖格價, 然後邊個平就買邊個,

當然都係選比較有口啤, 唔一定係要最最最平嗰間店,

嗰陣時好少理原日價係幾多幾多, 匯率幾多, 價啱就買.

大家依家買CPU時, 會唔會唔係官價就唔買?, 大不了咪又係去3C格價, 邊個平就買邊個.

至於2340, 你買到咪好彩囉, 買唔到咪等下囉, 有啱GAME好想玩既, 你唔買都唔得架啦.

我個人認為2340就最好啦, 唔得既, 比多2百=2540左右(10%+)都算可接受範圍(因人而異)

對我最大問題係, 無GAME啱玩, 孖8其實無太大分別, 花支2夏天先有, 任飯既話, 玩WIIU都夠.
harakuma 目前離線  
舊 04-18-17, 01:05 AM   #5869
忍者

引用:
作者: harakuma 查看文章
以前買遊戲機, 無行貨時代,

基本係去到店舖格價, 然後邊個平就買邊個,

當然都係選比較有口啤, 唔一定係要最最最平嗰間店,

嗰陣時好少理原日價係幾多幾多, 匯率幾多, 價啱就買.

大家依家買CPU時, 會唔會唔係官價就唔買?, 大不了咪又係去3C格價, 邊個平就買邊個.

至於2340, 你買到咪好彩囉, 買唔到咪等下囉, 有啱GAME好想玩既, 你唔買都唔得架啦.

我個人認為2340就最好啦, 唔得既, 比多2百=2540左右(10%+)都算可接受範圍(因人而異)

對我最大問題係, 無GAME啱玩, 孖8其實無太大分別, 花支2夏天先有, 任飯既話, 玩WIIU都夠.
一直就係想講呢樣野

然後你就會望到呢度好多人
由開訂開始到宜家
「嘩貴過2340,奸商」
「嘩要食骨,我買機唔玩GAME架,堅決唔食骨」

一同佢地講其實全世界都唔係好夠貨..所以香港代理先可以得逞
佢地就會話係香港奸商收埋全世界D貨黎炒.......

舊 04-18-17, 01:09 AM   #5870
Eking

註冊日期: Feb 2006
講世界有用? 香港依家罷明有貨但係係唔賣俾你, 俾多D就諗下~ 之前PSVR就係冇貨, 唔係你有錢就有得買

舊 04-18-17, 01:18 AM   #5871
忍者

引用:
作者: Eking 查看文章
講世界有用? 香港依家罷明有貨但係係唔賣俾你, 俾多D就諗下~ 之前PSVR就係冇貨, 唔係你有錢就有得買
PSVR點會冇貨?
黃金/涼粉都有架,炒起左之嘛

早兩個星期見到logon有現貨??但係無人問津....

強勢如sony都搞唔掂game零售界呢壇野
岩岩起步O既老任....算罷啦

如果你話大陸買走你地港行...
呢度都唔少人買走左日水啦...

舊 04-18-17, 01:23 AM   #5872
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 忍者 查看文章
一直就係想講呢樣野

由開訂開始到宜家

其他人發表個人意見係他人自由, 並非必要一定去理會佢.
harakuma 目前離線  
舊 04-18-17, 01:28 AM   #5873
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
最近有空研究下波鞋
一對nmb 一對insta pump 都要長期搶的時候

加兩舊買到部 switch 好心就跑去ATM 㩒錢
初出時,個原裝套都炒高兩舊啦

Btw 印單嚟講呢
喺office 印是常識吧
Hello MiMi 目前離線  
舊 04-18-17, 01:35 AM   #5874
忍者

應該咁講

正正就係因為PSVR同PS4pro之役
如果有心買都唔襯佢可以2340+2GAME就訂....之後就不勘設想

不過其實宜家NS都冇PSVR個陣咁惡劣(原價+1000.....)

舊 04-18-17, 02:22 AM   #5875
ipchow
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: 忍者 查看文章
一直就係想講呢樣野

由開訂開始到宜家

早買早享受,遲買平幾舊,等左個幾月,日本到去過兩次,香港25xx反而係最平買到機
炒證明部機成功,除非個個都有or產能過剩

Vr 同 pro 要多謝 switch ,否則到今日仲係炒,同埋ps4可以造到18xx
ipchow 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5819 05-12-24 08:25 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 03:19 AM

手機版 | APP版