Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 04-16-17, 10:50 PM   #5826
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

註冊日期: Aug 2005
另外有無人玩MR.SHIFTY ﹖
十五十六唔知買唔買好

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線  
舊 04-16-17, 10:52 PM   #5827
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
瑪車唔偷跑先決定買CODE

舊 04-16-17, 11:31 PM   #5828
WAL1
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: bonedog 查看文章
另外有無人玩MR.SHIFTY ﹖
十五十六唔知買唔買好

好似話有跳格bug..等有修復patch先再考慮啦
WAL1 目前離線  
舊 04-16-17, 11:54 PM   #5829
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
買部機打機O者,洗唔洗講到財經節目咁

行機只係貴左10%
水機都唔係好夠貨
亦做唔到返黎香港平過2340(就算做到亦唔洗鑑平鑑賤咁賣俾你班港燦)

全世界都買氣超強,嚴重缺貨
港行都係睇住呢個情況先決定炒O架O者

淡友有本事咪叫全世界唔好買,好似個陣3DS咁出唔夠半年大減價咁囉

作為gamer難得見到老任今次有翻身O既曙光,我寧願見佢宜家咁,總好過當年3DS咁爆死喇

另外都要諗O既係,宜家壞機率咁高你敢唔敢買水?
NS唔似得dyson早兩三年咁,外國買返黎平香港一半

作為第一日入手玩家,我地都食左唔少骨啦

此篇文章於 04-16-17 11:56 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 04-17-17, 01:07 AM   #5830
bonedog
Crazy Gamer
變態少女+.+

感激報料~ 咁我再等下先...

引用:
作者: WAL1 查看文章
好似話有跳格bug..等有修復patch先再考慮啦

wii mario kart :2363-5733-3949
WII FD CODE: 1155 1554 5930 3952
[Wii] ナイツ~星降る夜の物語~: 1160-9077-2319
大乱闘: 1719-2561-6043
歡迎add我,也請pm告知
bonedog 目前離線  
舊 04-17-17, 09:57 AM   #5831
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: leungky1 查看文章
H今日仲見到3580食埋兩隻骨,應該唔會全力返貨

S 網店只有送貨
THX~!

A百貨網店今日(10:00AM)有得再訂套裝機(但又要食埋機套+尿袋等),
屋企人有果張A會員信用卡,本來想試下登入,
但睇返條款,似乎係要比$20一年會費開通咗會員服務先用到佢網店訂嘢…
但平日又好少去A百貨幫襯就放棄咗…

========================

其實官方建議零售價唔係應該已經代表廠方覺得有利潤而又有競爭力的定價嚟咩,
點解做客果一方反而會幫店方同個業界諗埋點經營到?唔係好怪咩?

即係我搭的士,的士司機應該要跟返原本制定好果個收費表去收費,
去到要找錢時,理應連毫子位都要比返我~!
會唔會選擇唔駛找錢同額外打賞係我的自由,
唔係用佢果套獨特的四捨五入方式去收費,或者一開始抬高收費嚟濫收費用。

GAME舖都一樣姐~!

此篇文章於 04-17-17 11:18 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線  
舊 04-17-17, 11:02 AM   #5832
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

網友自家製:

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 04-17-17, 11:18 AM   #5833
koreating
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: WAL1 查看文章
你可以入eshop揀開新a/c..
地區揀日本囉
btw..我都想搵對手打tetris..add你frd code?
今晚話你知,我都想揾打俄羅斯好友
koreating 目前離線  
舊 04-17-17, 11:22 AM   #5834
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
THX~!

A百貨網店今日(10:00AM)有得再訂套裝機(但又要食埋機套+尿袋等),
A百貨網店仲有單賣MK8D $409
計番同S套餐內個價差唔多,應該係公價

不過似乎太多人想買,個網10:00開始已經死死地
灰賣得多過紅藍......

此篇文章於 04-17-17 11:31 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線  
舊 04-17-17, 11:42 AM   #5835
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: leungky1 查看文章
A百貨網店仲有單賣MK8D $409
計番同S套餐內個價差唔多,應該係公價

不過似乎太多人想買,個網10:00開始已經死死地
灰賣得多過紅藍......
問一問,係咪真係要比$20/一年做會員先用到佢個網購服務?

我等緊店鋪出唔駛食1-2 SWITCH的套餐…
只想要ZELDA同MK8D。

舊 04-17-17, 11:46 AM   #5836
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
問一問,係咪真係要比$20/一年做會員先用到佢個網購服務?

我等緊店鋪出唔駛食1-2 SWITCH的套餐…
只想要ZELDA同MK8D。
你加入購物籃後已經有非會員購物選項

此篇文章於 04-17-17 12:05 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線  
舊 04-17-17, 12:10 PM   #5837
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
其實官方建議零售價唔係應該已經代表廠方覺得有利潤而又有競爭力的定價嚟咩,
點解做客果一方反而會幫店方同個業界諗埋點經營到?唔係好怪咩?

即係我搭的士,的士司機應該要跟返原本制定好果個收費表去收費,
唔係用佢果套獨特的四捨五入方式去收費,或者一開始抬高收費嚟濫收費用。

GAME舖都一樣姐~!
因為的士有法例規管,零售無

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線  
舊 04-17-17, 02:16 PM   #5838
忍者

引用:
THX~!

但睇返條款,似乎係要比$20一年會費開通咗會員服務先用到佢網店訂嘢…

GAME舖都一樣姐~!
競唔競爭力唔係由官方講2340就係2340
係由個市場去決定

sony早幾年D相機,街價係可以平sony建議價錢一千甚至兩千(點解?都係競爭力問題之嘛)
係sony出左聲之後先賣返貴

宜家個case只係調轉左,而且任記唔理你都冇辦法

都係個句,你有本事搞到部NS好似3DS咁死直,咁咪平囉
平過2340都有添

舊 04-17-17, 02:38 PM   #5839
Eking

註冊日期: Feb 2006
始終鋪頭用乜野價錢賣我地控制唔到, 我地控制到只有我係咪願意俾多D錢去買~

舊 04-17-17, 02:43 PM   #5840
MO

引用:
THX~!

GAME舖都一樣姐~!
乜唔係調返轉,競爭法生效後,零售商係可以自由訂價,供應商係唔可以以供貨或警告手段,去迫使零售商必須依從佢地既建議零售價去賣?零售商係可以自由訂價。

你舉既的士例子並唔適當,的士價錢係受法例監管。並唔可以自由訂價。
MO 目前離線  
舊 04-17-17, 02:53 PM   #5841
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Speculating about a Nintendo Switch mini ??
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1360835

當傳聞聽下好...

信長 目前離線  
舊 04-17-17, 03:01 PM   #5842
MO

引用:
作者: 信長 查看文章
Speculating about a Nintendo Switch mini ??
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1360835

當傳聞聽下好...
5吋mon 輕身啲,唔拆得手制, 買15000~19000yen。
有低價市場既。
MO 目前離線  
舊 04-17-17, 03:19 PM   #5843
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: MO 查看文章
5吋mon 輕身啲,唔拆得手制, 買15000~19000yen。
有低價市場既。
唔拆得手制我覺得唔會...因為會搞到唔少GAME玩唔到
除非係去到部機的中後期啦, 咁先有可能出現
lineage19 目前離線  
舊 04-17-17, 03:26 PM   #5844
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: lineage19 查看文章
唔拆得手制我覺得唔會...因為會搞到唔少GAME玩唔到
除非係去到部機的中後期啦, 咁先有可能出現
如果switch game 盒印mini 兼容,我估8成game 都可run 到
真係出mini ,都係sell 佢比switch 更易便攜同平 ...
當然買mini 可事後配joycon

此篇文章於 04-17-17 03:29 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線  
舊 04-17-17, 03:59 PM   #5845
忍者

仲mini?!
宜家table mode已經覺得太細....

舊 04-17-17, 04:15 PM   #5846
信長
The Flash

引用:
作者: 忍者 查看文章
仲mini?!
宜家table mode已經覺得太細....
當掌機條line....
無dock ,無jc ,5吋 mon,成本應該低好多

信長 目前離線  
舊 04-17-17, 04:27 PM   #5847
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
monster hunter4 個隻尿袋比switch 用 效能如何會唔會差得慢或差唔切

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線  
舊 04-17-17, 04:54 PM   #5848
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: MO 查看文章
乜唔係調返轉,競爭法生效後,零售商係可以自由訂價,供應商係唔可以以供貨或警告手段,去迫使零售商必須依從佢地既建議零售價去賣?零售商係可以自由訂價。

你舉既的士例子並唔適當,的士價錢係受法例監管。並唔可以自由訂價。
供應商只要提高批價就可以
你係零售你點做?
新月 目前離線  
舊 04-17-17, 05:11 PM   #5849
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 信長 查看文章
當掌機條line....
無dock ,無jc ,5吋 mon,成本應該低好多
咁就 (理倫上) 可以 取代 DS條 Line 了
12號四分衛 目前離線  
舊 04-17-17, 05:34 PM   #5850
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
用無人試過用iPad 火牛邊叉電邊玩?
會唔會唔夠力叉?
Terry仔 目前離線  
關閉主題

標籤
Nintendo Switch, Switch NS NX, ニシッチ

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0) neo2046 電視遊戲討論版 5825 06-11-24 11:28 AM
[NS] FIFA 18 - Nintendo Switch | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 205 11-10-17 01:06 PM
NINTENDO Switch 改裝MINI DOCK 新月 買賣專區 0 06-30-17 08:53 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:21 AM

手機版 | APP版