Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-22-08, 11:29 AM   #26
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 唔好記住我 查看文章
等等~~
我想求開場白~ ~..~
咩關係?
對方背景?

舊 09-22-08, 11:34 AM   #27
Eking

註冊日期: Feb 2006
版主要學下時下年青人, 打電話可以講10-20分鐘都可以講唔到自己打黎做乜....jk
認真, 如果打俾心儀女仔, 最好做下功課先, 唔好講講下只係講自己野或者自己興趣.....女仔較鍾意人地聽佢講多過聽你講....要有耐性, 祝君好運

舊 09-22-08, 11:47 AM   #28
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
有條友無啦啦打俾你你都驚啦
仲諗住sms, 祝好運

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-08, 12:22 PM   #29
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Corex 查看文章
有條友無啦啦打俾你你都驚啦
仲諗住sms, 祝好運
唔係o既,如果樓主本身個人都ok,
咁由電話開始先都唔太大問題o既,一般唔會太抗拒,
最緊要唔好鵪鶉咁、講d 唔講d 又講野窒窒下。
至於sms 一開始都係用返講爛gag、笑話、IQ 題策略喇,
最主要係做成對方會開始接受自己send sms 過唻、慢慢咁成為習慣、甚至之後不停玩sms chat,
千祈唔好一開始就用關心形式「今日落雨記得帶遮」、「今日翻風記得著衫」,
咁真係會嚇親人,呢D 要以後close D 果陣先至可以做。
如果有msn 、有得選擇時就先用msn 好,內容就咩都講得、亦都唔怕俾對方知道自己有咩反應,
基本上一開初、平時都係MSN > 電話 or sms,
如果樓主同對方o係MSN 好多野講時,咁可以試下多d sms,
倒返轉如果對方唔係點用MSN ,咁都係靠返電話喇。
等之後有多d 了解,到時約出唻見面去玩都自然d

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-08, 10:01 PM   #30
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
樓主應該還年青 平日又少和女性接觸

建議多結交其他女性朋友 不要只專心於"自己暗戀的那個"

多留心身邊其他女性朋友之間的話題

甚至可以以她們入手 跟她們通電話 甚至約她們"好casual地"吃飯

因為只係普通朋友 相對沒有壓力

希望對你有幫助
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-08, 12:07 AM   #31
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
答對了... 真的比較小女性朋友...
身邊識的女性比較多不良x好... 我好怕,所以不想太熟.
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-08, 12:20 AM   #32
泡菜
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDpakpak4872
-del-

此篇文章於 09-23-08 03:03 AM 被 泡菜 編輯。
泡菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-08, 12:11 AM   #33
stonechi
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2005
版主開的topic開得好,
我也在煩中....
我覺得SMS的確不錯,
但如果對方同你唔同台...成日send對方未必睬你...
stonechi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-08, 12:25 AM   #34
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
答對了... 真的比較小女性朋友...
身邊識的女性比較多不良x好... 我好怕,所以不想太熟.
其實講開,
唔想同d 有不良嗜好女仔太熟,
但都可以換個角度、當係去了解唔同女仔心態,
去認識/探索/明白ja ,又唔一定要做朋友、好朋友,
認識多d 唔同o既人同事,對自己追女仔一定有幫助。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-08, 03:15 AM   #35
CNC
Crazy Gamer
麻雀放砲專家

註冊日期: Dec 2003
唔..如果無話題
我比你開始到
之後都可能會無疾而終呢
慢慢黎啦
切忌心急

舊 09-24-08, 04:48 AM   #36
唔好記住我
嗚~~

註冊日期: Feb 2003
今日send sms 比佢,佢有覆... 難得~.~
唔好記住我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-08, 05:27 AM   #37
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
聽你咁講,個TOPIC應該CLOSE得

舊 09-24-08, 10:26 AM   #38
Tseee
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
等等~~
我想求開場白~ ~..~
扮唔識路打去問路 ....

舊 09-24-08, 11:42 AM   #39
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
覆d乜 ? 分享下 ?!

舊 10-16-08, 03:18 PM   #40
阿Wing
Game Master

註冊日期: Feb 2004
其實我都好明白樓主o既感受......
我每一晚都同d普通女性朋友傾電話成個幾鐘, 係又打唔係又打, 吹到無無聊聊, 兩個都唔出聲各自做自己野都試過, 係可以好自然......
但係一想到打俾自己個target, 就會不期然郩底, 又唔知講乜好, 又驚悶親人地, 呢種想法其實好自然ge......
我始終都係覺得開波時約成班出去玩, 混熟左先開始攻勢會好d
阿Wing 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:40 AM

手機版 | APP版