Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-11-08, 09:44 AM   #1
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
另一半生病了......

事緣最近 女朋友 突然在晚上(接近凌晨12 時)致電說「肚仔痛」(不是M到那種,是腸胃炎吧? )
她又不太想去睇醫生
惟有盡力去哄去氹她.... (弱項 )
同時對她說,如果她半夜不舒服,我一定會漏夜與她一起看醫生
即使多夜都好,都一定要致電給我..... (頗無奈,通常她會半夜關電話)

當晚她沒有致電給我
但我也半夢半醒預備可能要接她的來電

結果第二朝我在上班途中
她致電訴苦仍然不適
最後由她的哥哥陪伴去看醫生.......

---------------------------------------

其實事件其間我們沒有爭吵也沒有問題
但若你是我
遇到女朋友在這個時間在電話上向你訴說不適
你會怎樣處理?
你又會用咩說話去哄她氹她呢?
換轉是女仔,你會希望男朋友在你唔舒服期間
說甚麼說話氹你呢?
又或者,其實你們需要的是甚麼呢?
立即見面陪伴係咪必須???

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 09:49 AM   #2
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
飛的過去挾持佢去睇醫生<-----車程5分鐘

不過就算遠, 都應該有呢個預備

舊 09-11-08, 09:57 AM   #3
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
病左同你講...你話陪佢睇醫生又唔得
咁咪即係叫你氹下佢...
係人地最痛的時刻陪佢度過 (生仔咩 )
就算遠都好...如果佢要求的話...點都係要出去搵佢架啦
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 10:11 AM   #4
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
我女友都係硬頸之人,同樣情況我會直接拖佢去睇醫生
『見到你辛苦,我仲辛苦過你,為左我自己著想你同我即刻去醫院(強行拖走)』
點氹佢自己諗~冇人幫到你既

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 10:20 AM   #5
haruka
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
如果男朋友即刻飛嚟陪睇醫生當然冧啦
不過現實係我唔會要我男朋友嚟陪我﹝唔通要佢特登拎半日假陪我咩﹞
可能佢知道我自己會識睇醫生,唔駛佢擔心卦
最多都係放工打嚟,問駛唔駛去睇吓我

如果佢send sms比我問候吓,我都會開心o架
仲有就係通常佢會幾個鐘就打嚟一次叫我食藥

舊 09-11-08, 11:27 AM   #6
love bb
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: haruka 查看文章
如果男朋友即刻飛嚟陪睇醫生當然冧啦
不過現實係我唔會要我男朋友嚟陪我﹝唔通要佢特登拎半日假陪我咩﹞
可能佢知道我自己會識睇醫生,唔駛佢擔心卦
最多都係放工打嚟,問駛唔駛去睇吓我

如果佢send sms比我問候吓,我都會開心o架
仲有就係通常佢會幾個鐘就打嚟一次叫我食藥
yeah... 同你想法一樣
而家我想自己係屋企抖下...

要努力努力唷
love bb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 01:31 PM   #7
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
病左同你講...你話陪佢睇醫生又唔得
咁咪即係叫你氹下佢...
係人地最痛的時刻陪佢度過 (生仔咩 )
就算遠都好...如果佢要求的話...點都係要出去搵佢架啦
要有一個好的配

舊 09-11-08, 01:34 PM   #8
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: darkvolver 查看文章
要有一個好的配

這個嘛...做什麼也要有準備啦...
如果你另一邊唔想你出...你固意出去咪又係冇用...
你又有什麼配套牙
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-08, 01:43 PM   #9
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: darkvolver 查看文章
要有一個好的配

你又想去一次月球嗎?

舊 09-11-08, 01:59 PM   #10
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: lauchai 查看文章
飛的過去挾持佢去睇醫生<-----車程5分鐘

不過就算遠, 都應該有呢個預備
引用:
作者: 司狼神威 查看文章
我女友都係硬頸之人,同樣情況我會直接拖佢去睇醫生
『見到你辛苦,我仲辛苦過你,為左我自己著想你同我即刻去醫院(強行拖走)』
點氹佢自己諗~冇人幫到你既
yes, 好明顯樓主關心吾夠, 你去到賴死佢都一定去睇架啦....

舊 09-11-08, 04:07 PM   #11
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: lauchai 查看文章
你又想去一次月球嗎?
你不可以這樣講.........
建議沒有人會覺得小

至於月球......不如和你去火星

論壇跳轉

現在的時間是 05:22 AM

手機版 | APP版