Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-08, 09:55 PM   #26
Kaede楓
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: greatultraman 查看文章
好似重cut左龍彦說服老太婆, 話三鎚已經沒落, 應該比兩兄弟做番正常人果段
不過睇下回預告, 下集已經講到去搵惠比壽, 佢唔係諗住3集講晒第1卷下話?
提外話, 我無睇過中文版, 想問下果件反五行法寶中文譯名係?
六瓢個件?
好似叫沙卡沙恩
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-08, 10:16 PM   #27
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: Kaede楓 查看文章
六瓢個件?
好似叫沙卡沙恩
音譯嗎? 我仲以為會有漢字, 多謝告知

舊 04-07-08, 10:32 PM   #28
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
睇過漫畫,小說不睇
動畫好多野冇講

至於值唔得值追就....睇左幾集先決定
不過空幻有身材...難怪升會面紅
動物耳....大好
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-08, 10:44 PM   #29
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
睇過漫畫,小說不睇
動畫好多野冇講

動物耳....大好
對啊
空幻有身材
不論是男身定女身
呢啲真係型男索女共處於一身

舊 04-07-08, 11:59 PM   #30
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
音譯嗎? 我仲以為會有漢字, 多謝告知
冇漢字
原文係「サカサエン」

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
對啊
空幻有身材
不論是男身定女身
呢啲真係型男索女共處於一身
攻受一體...(拖走

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-08, 04:46 AM   #31
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: Razgriz 查看文章
冇漢字
原文係「サカサエン」
其實我就係睇日文果時一路懷疑梗「サカサエン」係日本會有乜典故, 照計呢套純和風唔會走出個咁西化的名字, 不過睇黎係我多心了

此篇文章於 04-08-08 05:09 AM 被 greatultraman 編輯。
greatultraman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-08, 04:51 AM   #32
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
睇過漫畫,小說不睇
動畫好多野冇講

動物耳....大好
但後來昇會練到俾空幻點搞都無反應架

舊 04-08-08, 10:42 AM   #33
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
引用:
但後來昇會練到俾空幻點搞都無反應架
先變女人...攬住升後再變男人
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-08, 05:32 PM   #34
cheerfulming
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
引用:
先變女人...攬住升後再變男人
BL ((~~拖斬
cheerfulming 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-08, 09:45 AM   #35
RPG之鬼

今集去得超快……
原作有d地方唔適合動畫表達
好心就改改啦
另外被cut咗既內容會改為下集內容嗎?

舊 04-14-08, 10:08 AM   #36
利撒度
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2007
X2字幕組的標題很糟糕
利撒度 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-08, 11:47 AM   #37
bb21
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
有人的盒子
獸耳果然很正

bb21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-08, 05:25 PM   #38

下集小說好似無講既...!?
定係我記錯左-.-?
舊 04-14-08, 06:42 PM   #39
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: cheerfulming 查看文章
下集小說好似無講既...!?
定係我記錯左-.-?
睇黎下集係原創內容
今集蛟D對白俾人CUT到體無完膚
仲要CUT果D好萌好正的對白

另外, 睇OP似乎只會做到去第5卷

此篇文章於 04-14-08 09:25 PM 被 greatultraman 編輯。
greatultraman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-08, 10:32 PM   #40
RPG之鬼

引用:
睇黎下集係原創內容
今集蛟D對白俾人CUT到體無完膚
仲要CUT果D好萌好正的對白

另外, 睇OP似乎只會做到去第5卷
冇咗好多呀,如
「黑天鼠……半人化,需要經過很長時間。」
「是。雷啪吱啪吱。啪吱啪吱。」對高上家當主(即兩兄弟的父親)解釋小空既事,係動畫是在蛟說今生要留在高上家前的對話。
※蛟唔係太會表達,所以表達某些事情要手舞足動。

下集蛟終於破壞各種家電囉

舊 04-20-08, 12:53 AM   #41
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
作畫好靚

有c.c加上故事唔錯, 決定追看了
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-08, 10:55 AM   #42
RPG之鬼

第三集將原本去書店既改咗
佐倉多咗好多發揮
咁係咪即係話日本其實都有好多老吹書??

下集是原創劇情嗎?

舊 04-21-08, 11:07 AM   #43
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
佐倉直頭變左妄想病患者

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-08, 12:40 PM   #44
bb21
Crazy Gamer

籃球架...暴想少女

終於有時間看完小說#1

舊 04-21-08, 04:49 PM   #45

開始唔跟小說-.-?
下集好似都唔多跟既
舊 04-28-08, 12:11 PM   #46
bb21
Crazy Gamer

廚房的悲嗚聲
下集終於完成小說第一本...

舊 04-28-08, 12:26 PM   #47
RPG之鬼

下集好睇囉
唔知河邊個段會怎樣表達

舊 04-28-08, 06:15 PM   #48
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
狐狸想反檯
好正

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-08, 06:40 PM   #49
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

唔通將蛟第二卷打貝妖怪果段變左打豆妖怪?
TV版蛟好似比小說勁, 蛟未有sakasaen之前唔係好勁, 打貝妖怪都係靠智取
下集河畔起舞果段唔該做得好好睇睇

舊 05-05-08, 10:31 AM   #50
RPG之鬼

想像同現實實在差太多了
雖然今集跟到都好足
但有好多細節表現不足
下集又有原創元素?
還以為羊仔同狼仔出場添

論壇跳轉

現在的時間是 07:00 PM