Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 42 82 132  ... 最後
手提遊戲機討論版>Nintendo 3DS 綜合情報討論區 xx || 超任版 N3DSLL 已經出貨
何金水 - 阿水 01:58 PM 12-31-11
作者: cknjoshua:
通常都有既...不過好細gb數囉
我想問下有咩會儲o係張 card 上面 ?
我唔會放歌放片果d, 2G card 夠用嗎 ?
神名レオ 12:31 PM 12-31-11
交換日記啲墨真係太少嗱,唔夠玩,希望老任搞搞佢......
GN00508771 02:01 AM 01-01-12
2011年最後一日 新買3DS既人一個

各位 多多指教
fantasy俊仔 02:18 AM 01-01-12
作者: GN00508771:

各位 多多指教
我以為你會等NLP 出先買o既
GN00508771 02:22 AM 01-01-12
作者: fantasy俊仔:
我以為你會等NLP 出先買o既
本身係 但月尾有隻BIO嘛

P.S. ADD左你 FC CODE
fantasy俊仔 02:55 AM 01-01-12
我想問買咗張新sd card 為了玩MH

用電腦過d 資料過新card 係咪就得?
我過完開機下載的demo 同PV 冇晒一定要重新DOWNLOAD 過?

仲有最緊要MH 有d guild card 冇咗, 同人打的親友度都變晒0...

本身係 但月尾有隻BIO嘛

P.S. ADD左你 FC CODE
ok
fantasy俊仔 03:19 AM 01-01-12
作者: fantasy俊仔:
我想問買咗張新sd card 為了玩MH

用電腦過d 資料過新card 係咪就得?
我過完開機下載的demo 同PV 冇晒一定要重新DOWNLOAD 過?

仲有最緊要MH 有d guild card 冇咗, 同人打的親友度都變晒0...
希望有解, 我有冇做錯方法, thx
Suda 02:23 AM 01-01-12

各位 多多指教
恭喜入手 & 新年快樂
GN00508771 02:30 AM 01-01-12
作者: Suda:
恭喜入手 & 新年快樂
快樂唔到 下星期要考試

當然有新機玩係高興既
teealpha 08:06 PM 01-01-12
其實換SD咭之前,最好先3DS用將張新SD咭用3DS做一次FORMAT,之後先再響舊咭度抄DATA過去新SD咭度,因為好多時遊戲機係要先響MEMORY CARD度生返某D佢自己用黎對應張SD咭檔案(例如認證KEY、張咭空間分配表之類),就同你電腦買新HDD裝落去都要先FORMAT一次先用一樣道理
r1r_my_jj 12:27 AM 04-18-12
作者: teealpha:
其實換SD咭之前,最好先3DS用將張新SD咭用3DS做一次FORMAT,之後先再響舊咭度抄DATA過去新SD咭度,因為好多時遊戲機係要先響MEMORY CARD度生返某D佢自己用黎對應張SD咭檔案(例如認證KEY、張咭空間分配表之類),就同你電腦買新HDD裝落去都要先FORMAT一次先用一樣道理
閣下都幾搞笑

同買新電話要叉電過夜之談有得比
teealpha 12:37 PM 04-18-12
作者: r1r_my_jj:
閣下都幾搞笑

同買新電話要叉電過夜之談有得比
咁我新手上路又真係乜都唔識喎

ching有高見的話歡迎講出黎指教、指教下

新電話要叉電過夜呢樣又真係成日出去賣電器舖度聽店員咁講喎真係
漆黑之牙 02:35 PM 01-02-12
想出機,上網見到加大3ds續航力的 Powerplus,想問下有冇版友用緊?
香港有冇得賣?會唔會重左好多?
W!LL 03:19 PM 01-02-12
作者: 漆黑之牙:
想出機,上網見到加大3ds續航力的 Powerplus,想問下有冇版友用緊?
香港有冇得賣?會唔會重左好多?
視乎你想點玩部機, 如果好似monhun出街狂煲就有d需要
普通出街玩下點都頂到4個鐘
漆黑之牙 03:37 PM 01-02-12
作者: W!LL:
視乎你想點玩部機, 如果好似monhun出街狂煲就有d需要
普通出街玩下點都頂到4個鐘
謝回答,我應該係成日煲果d,咁邊度有得買?因為我唔想買果d又要再差電果d,就咁裝個殼好似方便d。
enishi 03:41 PM 01-02-12
謝回答,我應該係成日煲果d,咁邊度有得買?因為我唔想買果d又要再差電果d,就咁裝個殼好似方便d。
呢件美國野似乎難買d, 可能要由美國 online store 買再轉寄...

旺角有見過國產版 ~$150, 不過對國產電池既信心就...
漆黑之牙 03:51 PM 01-02-12
作者: enishi:
呢件美國野似乎難買d, 可能要由美國 online store 買再轉寄...

旺角有見過國產版 ~$150, 不過對國產電池既信心就...
太可惜了......
基路亞 03:56 PM 01-02-12
想問依家日版機幾錢左右?
漆黑之牙 04:07 PM 01-02-12
作者: winsonandcyndi:
撇開難買問題...呢件野個價格成半部3ds....+運費 真係買多部3ds好過
唔係19.99美金咋咩??(上網見到)

作者: 基路亞:
想問依家日版機幾錢左右?
之前問過價
沙田1450
winsonandcyndi 05:53 PM 01-02-12
唔係19.99美金咋咩??(上網見到)

之前問過價
沙田1450
我唔知你講邊隻啊?我講嘅係之前d版友post果隻
http://www.youtube.com/watch?v=GtB5QtIAAQo

無記錯應該系呢隻

另外發現咗隻野 Nintendo 3DS Extended Battery 5000mAh (CS-CTR003XL) 好似唔錯 p.s 睇佢個網好似系香港嘅..

漆黑之牙 07:33 PM 01-02-12
http://www.youtube.com/watch?v=GtB5QtIAAQo

無記錯應該系呢隻

另外發現咗隻野 Nintendo 3DS Extended Battery 5000mAh (CS-CTR003XL) 好似唔錯 p.s 睇佢個網好似系香港嘅..

http://tech.weiphone.com/2011-05-11/...S_235167.shtml

我係呢個網見到既
cknjoshua 08:48 PM 01-02-12
原來要係部機format左張卡先=0=
天涯笑笑生 12:31 AM 01-03-12

無記錯應該系呢隻

佢配返黑色機好襯.......可惜我果部係藍色機.......

仲有
http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20...00004-isd-game

4.4倍容量で10時間以上のプレイ可能、「3DS用大容量内蔵バッテリー」好評発売中で価格は9,800円(税込)です

9800円.......10算折返HKD成980= ="......有點貴, 但4.4倍電量又真係幾正....
tung999 01:41 AM 01-03-12
作者: 天涯笑笑生:
佢配返黑色機好襯.......可惜我果部係藍色機.......

仲有
http://headlines.yahoo.co.jp/hl?a=20...00004-isd-game

4.4倍容量で10時間以上のプレイ可能、「3DS用大容量内蔵バッテリー」好評発売中で価格は9,800円(税込)です

9800円.......10算折返HKD成980= ="......有點貴, 但4.4倍電量又真係幾正....
你的link不是寫了有藍色黑色2隻w?!
4.4倍又好似多過頭
winsonandcyndi 08:07 PM 01-03-12
作者: 天涯笑笑生:

仲有

之前版友post過嘅系呢隻
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 42 82 132  ... 最後

返回主題版面