Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-11, 12:21 AM   #151
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
不好意思,我是去看elisa而已XDDD
所以飛蘭的call hea左少少XD
不過飛蘭有幾首好聽既都無
我想聽I sing by my soul
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:27 AM   #152
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: 小樹 查看文章
不好意思,我是去看elisa而已XDDD
所以飛蘭的call hea左少少XD
不過飛蘭有幾首好聽既都無
我想聽I sing by my soul
握手時都同ELISA講請再黎....solo

咁先有機會唱哂プロフェシア系列
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:30 AM   #153
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
ELISA CALL…期實係點嘩?
我只明白頭個段,第二次應係講咩?

舊 02-21-11, 12:30 AM   #154
杉田智和
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
飛蘭唱live真係好掂 elisa都唱得好穩
otake日本fans好強大
飛蘭既melon叉燒包係唔係指緊'蘇'皮叉燒包
encore兩人mc好得意 兩個輪流轉圈
合唱版lion又係好正 好滿足
杉田智和 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:34 AM   #155
杉田智和

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
第一次叫準備 就叫elisa名
之後elisa問「なに」就答マジ天使/俺の嫁/etc. (答咩要睇現場)
舊 02-21-11, 12:34 AM   #156
小樹

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
第二次講的
第一次係場內「俺の嫁」
第二次係場外「マジ天使」
其實每次都唔同架

以我所知第一次應該係ASL裡面個次,ELISA叫飯們叫佢個名一次

不過場外個次,ed講完今次叫マジ天使 d人即叫我笑了XDDD
不好意思各位

此篇文章於 02-22-11 11:31 PM 被 money 編輯。
舊 02-21-11, 12:48 AM   #157

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
今晚call得特別齊火力特別盛
オレの嫁

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:52 AM   #158
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者:  查看文章
今晚call得特別齊火力特別盛
オレの嫁
特別齊......?

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:52 AM   #159
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
特別齊......?
左右都唔同
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:53 AM   #160
小樹

引用:
特別齊......?
算好齊架啦,上次GEN G真係orz
舊 02-21-11, 12:54 AM   #161
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: 畫伯 查看文章
左右都唔同
有一邊火力非常強勁,
但另一邊有如死城一樣...... XDDDD

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
舊 02-21-11, 12:54 AM   #162
D-KM-Lam

註冊日期: Jun 2009
http://www.anisong.org/2011/02/20/4415

Setlist來了

舊 02-21-11, 12:54 AM   #163
杉田智和

引用:
特別齊......?
ELISA個陣都算齊 但係到飛蘭就
舊 02-21-11, 12:56 AM   #164
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
有一邊火力非常強勁,
我前面好堅個日本仔
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:56 AM   #165
小樹

引用:
作者: 杉田智和 查看文章
ELISA個陣都算齊 但係到飛蘭就
飛蘭明顯係有好多人好high but 唔太識call

引用:
有一邊火力非常強勁,
連日本個幾位都係埋個邊,唔強火力唔得啦XD

引用:
作者: 畫伯 查看文章
我前面好堅個日本仔
オタ芸足成場
舊 02-21-11, 12:58 AM   #166
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: 小樹 查看文章
飛蘭明顯係有好多人好high but 唔太識call

連日本個幾位都係埋個邊,唔強火力唔得啦XD

日本一個人=3排wwwwww
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:00 AM   #167
hkjacky2001
Crazy Gamer
ミク大好き♡

註冊日期: May 2007
PSN  IDhkjacky2001
XBox Live Gamertaghkjacky2001
今次個show 聽到想聽既歌已經好滿足www全部都係elisa既...
飛蘭唱咁多首都係識1-2首...orz
但係合唱得一首真係好可惜...我明明聽到佢話兩首ga?(我聽錯左?)
我覺得飛蘭好似幾矮下ww
另外右邊有個人兩隻手8支?10支?好勁

奇跡も無く標も無く、ただ夜が広がるのみ
揺るぎない意志を糧として、闇の旅を進んでいく」

「勇往邁進!」
hkjacky2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:00 AM   #168
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

但認真一句,今場個喇叭真係好好好好好好好好細聲
飛蘭好多call都太細聲而CALL錯
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:00 AM   #169
小樹

引用:
作者: brunhild 查看文章
日本一個人=3排wwwwww
佢既光度一個頂哂半邊場啦.....
舊 02-21-11, 01:02 AM   #170
小樹

引用:
作者: brunhild 查看文章
但認真一句,今場個喇叭真係好好好好好好好好細聲
飛蘭好多call都太細聲而CALL錯
中段較大聲左...

引用:
作者: hkjacky2001 查看文章
今次個show 聽到想聽既歌已經好滿足www全部都係elisa既...
飛蘭唱咁多首都係識1-2首...orz
但係合唱得一首真係好可惜...我明明聽到佢話兩首ga?(我聽錯左?)
我覺得飛蘭好似幾矮下ww
另外右邊有個人兩隻手8支?10支?好勁
8枝啦
舊 02-21-11, 01:02 AM   #171
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
睇完番黎
今次又係觀眾問題
ELISA唱euphoric field
中段小提琴拉緊悠久の翼個時
D人HEY乜 打乜CALL
根本首歌要欣賞既地方你地係完全冇理會到

オタ芸個日本人唔望佢就唔算大影響
D人亂叫CALL就大大影響
飛蘭唱SERIOUS-AGE既時候
拉長個音既位 係應該等佢唱完先HEY
唱到一半就HEY

冇ebullient future
冇戦場に咲いた一輪の花
失望
電磁砲可以唱少一首黎換ef op
飛蘭首終末のフラクタル可以換左首雷騎士OP

God only knows Live版好神
預左唱到第3章

舊 02-21-11, 01:04 AM   #172
小樹

你要個個都記得依d野真係哂氣,我覺得係香港睇live勞氣依d野真係算吧啦,你依一世都無機會見到
舊 02-21-11, 01:05 AM   #173
利雲天界

註冊日期: Nov 2009
比較有印象的ELISA call

1. 「せーのー」「E~LISA~」「咩話?」「?!」
2. 「預備~」「!?」「ええ?」
3. 「準備~」「E~LISA~」「咩話?」「俺の嫁!!」

至於成場live既call就…算啦, 真係好難齊同個個都識…
利雲天界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:07 AM   #174

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
可能我A行,睇call睇得唔太清楚,個喇叭聲好夠清,fit灑
後面光攻得好強大......

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:08 AM   #175
次期Cekehe
Game Master

引用:
作者: money 查看文章
睇完番黎
今次又係觀眾問題
ELISA唱euphoric field
中段小提琴拉緊悠久の翼個時
D人HEY乜 打乜CALL
根本首歌要欣賞既地方你地係完全冇理會到

オタ芸個日本人唔望佢就唔算大影響
D人亂叫CALL就大大影響
飛蘭唱SERIOUS-AGE既時候
拉長個音既位 係應該等佢唱完先HEY
唱到一半就HEY
同感,今晚真係唔知hey乜野,
係又hey唔係又hey,仲要hey到錯晒......
唔識就不如求求其其揮螢光捧算吧啦........

P&D

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「瀬戸の花嫁」連載再開 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 405 04-22-10 07:17 PM
葉鍵最萌戰再開~! leotam3 H-GAMEの部屋 2 12-19-05 09:16 AM
修羅之刻再開 陸奧 貴志 日本動漫畫討論版 27 09-05-05 06:00 PM
L'Arc~en~Ciel 活動再開 炎尾燃 Neo Music UNIVERSE 4 07-10-03 03:29 AM
IPHOTO死左!幾時再開呀? 最強幻象 手機資訊/電腦軟硬討論 2 03-17-03 12:18 AM

現在的時間是 11:41 PM

手機版 | APP版