Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-17-11, 02:04 PM   #1
流龍馬
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2007
ELISA 音楽活動 再開!

ED終於有公佈了

轉貼:
http://www.ed-production.com.hk/news.html#20110117
http://www.ed-production.com.hk/schedule.html

2011年01月17日

要大家久等了,踏入新一年,我們好高興能夠邀請到兩位新世代的人氣歌姬.ELISA及飛蘭來港為大家獻上本年度的第一場演唱會「ELISA x 飛蘭 Hong Kong Live ~Effulgence~」。門票的公開發售日期將於稍後時間公佈,敬請密切留意我們官網的最新消息!

「ELISA x 飛蘭 Hong Kong Live ~Effulgence~」
日期:2011年02月20日(星期日)
開場時間:晚上7:30
開演時間:晚上8:15
演出時間:約100分鐘
地點:九龍灣國際展貿中心3樓演講廳
票價:HK$480(設劃位)

此篇文章於 02-22-11 03:18 PM 被 流龍馬 編輯。
流龍馬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 02:05 PM   #2
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
咁快請倒飛蘭

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 02:05 PM   #3
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
睇梗

舊 01-17-11, 02:13 PM   #4
Jonney
God of Gamer
フゥーハハハハ

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code3007 9047 8125
PSN  IDwills368
XBox Live Gamertagwills368
仲有一個月.....頂
幾時賣飛
兩個加埋100分鐘唔多夠喉

英知を持つ者こそ、最も愚かであること。歴史からも読み取れる。
海に生ける魚は、陸の世界を知らない。彼らが英知を持てば、それもまた滅び逝く。
人間が光の速さを超えるのは、魚たちが陸で生活を始めるよりも滑稽。
これは抗える者たちに対する、神からの最後通告とも言えよう。
Jonney 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 02:18 PM   #5
money
◆.西野司命.◆

ELISA希望會唱新歌啦
想聽
機械仕掛けのシンデレラ
深淵のプロフェシア
真実の証
True my sight. 呢4首

至於舊歌
God only knows~集積回路の夢旅人
ebullient future
euphoric field
ENDLESS ANTHOLOGY
Real Force

終於現場有機會講ELISAマジ天使

飛蘭
戦場に咲いた一輪の花
SERIOUS-AGE
Errand
mind as Judgment
Reconquista
Dark Side of the Light 最想聽

合唱希望都係上松D歌
咁就正

舊 01-17-11, 02:29 PM   #6
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
又要鬥快搶位/

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 02:33 PM   #7
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
今次真係死得喇
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 04:02 PM   #8
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
太遲公開
已經book哂機票去台灣FF

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 05:12 PM   #9
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: Hayami 查看文章
太遲公開
已經book哂機票去台灣FF
香港攪親Live大部分都係衰呢樣

我睇開既ACG LIVE
全部都係半年前就公佈
最遲都係4個月之前

即係咁
香港攪ACG LIVE
即Edo同風華兩間
攪既唔該學埋日本個種公佈方式
俾D時間觀念出黎
早D公佈
今次一個月之前先講
時間完全係唔足夠
我打俾我朋友
佢第一句係講:乜又係咁遲先公佈呀?

舊 01-17-11, 05:13 PM   #10
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
今次都唔錯 2個唱既歌我都好鐘意~
不過2月好似快左的....
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 05:17 PM   #11
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: 飛機王 查看文章
今次都唔錯 2個唱既歌我都好鐘意~
不過2月好似快左的....
就係時間安排得唔好
Edo 無可否認佢係香港攪Live係完全好過另一間
但時間安排都係攪Live既一部分黎
兩間都做唔到

舊 01-17-11, 05:30 PM   #12
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: money 查看文章
就係時間安排得唔好
兩間都做唔到
二黎成日都覺得得1個月時間賣得幾多飛丫 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 01-17-11, 05:49 PM   #13

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
奶野lu,比$$ ELISA~~

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 05:54 PM   #14
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
的確好有問題

而且出廣告d時間好多時都好微妙
好多時係公開發售之後先出
而好似米倉石川果次咁 晨早賣哂飛佢個廣告先出到黎
(公怖消息->賣飛->賣廣告)

佢唔想咁早賣廣告的話 就一係早d放消息
e.g.
首先website公佈消息
先係會員優先買飛
開始電台/雜誌/地鐵賣廣告
一般/公開買飛

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 05:58 PM   #15
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: Hayami 查看文章
的確好有問題

而且出廣告d時間好多時都好微妙
好多時係公開發售之後先出
而好似米倉石川果次咁 晨早賣哂飛佢個廣告先出到黎
(公怖消息->賣飛->賣廣告)

佢唔想咁早賣廣告的話 就一係早d放消息
e.g.
首先website公佈消息
先係會員優先買飛
開始電台/雜誌/地鐵賣廣告
一般/公開買飛
因為佢地明知平時D人唔睇廣告都知有live
賣廣告只係吸班唔睇開live既人
舊 01-17-11, 06:02 PM   #16
流龍馬

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: money 查看文章
就係時間安排得唔好
兩間都做唔到
其實ED一向都喜歡o係每一場live結束後就宣佈下一場,
今次唔知發生咩事搞到咁急趕呢......@@
流龍馬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 06:06 PM   #17
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: 流龍馬 查看文章
其實ED一向都喜歡o係每一場live結束後就宣佈下一場,
今次唔知發生咩事搞到咁急趕呢......@@
已經有幾下冇禁做
舊 01-17-11, 06:10 PM   #18
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
作者: brunhild 查看文章
因為佢地明知平時D人唔睇廣告都知有live
賣廣告只係吸班唔睇開live既人
雖然次次睇live都發覺黎黎去去都"又系你呀 ?"
但呢下大絕其實都差唔多用唔著

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 01-17-11, 06:12 PM   #19
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: 魔璃 查看文章
雖然次次睇live都發覺黎黎去去都"又系你呀 ?"
但呢下大絕其實都差唔多用唔著
我基本上場場都可以用以句
舊 01-17-11, 08:03 PM   #20
earthpig
Junior Member

註冊日期: Jan 2006
雖然飛蘭我都好鍾意
但係點解唔係 elisa + 部長
earthpig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 08:16 PM   #21
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
每場其實黎黎去去都係個d人.....
重會撞到d熟人(無估過會黎既XD

引用:
作者: earthpig 查看文章
雖然飛蘭我都好鍾意
但係點解唔係 elisa + 部長
19/2 ASL in Shanghai
開完依個show 20號黎到香港都準備唔切啦
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 08:18 PM   #22
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
480抵比
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 09:39 PM   #23
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
飛蘭
洗唔洗咁突然
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-17-11, 09:42 PM   #24
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

但100分鐘,加除補減,一人得果幾首歌
舊 01-17-11, 10:00 PM   #25
NishizonoShinji

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: brunhild 查看文章
但100分鐘,加除補減,一人得果幾首歌
預硬佢100+α架啦~
ED場有邊場冇over run過
NishizonoShinji 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「瀬戸の花嫁」連載再開 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 405 04-22-10 07:17 PM
葉鍵最萌戰再開~! leotam3 H-GAMEの部屋 2 12-19-05 09:16 AM
修羅之刻再開 陸奧 貴志 日本動漫畫討論版 27 09-05-05 06:00 PM
L'Arc~en~Ciel 活動再開 炎尾燃 Neo Music UNIVERSE 4 07-10-03 03:29 AM
IPHOTO死左!幾時再開呀? 最強幻象 手機資訊/電腦軟硬討論 2 03-17-03 12:18 AM

現在的時間是 01:13 AM

手機版 | APP版