Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-22-12, 11:45 PM   #751
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
第2彈要一年之後
希望さとうけいいち下集做番監督

舊 09-23-12, 12:30 AM   #752
rapperjohnny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
今日去左睇首映場,d 角色歌live好正!最後井上剛仲用廣東話講"多謝!仲有多謝"
電影第一幕已經全場歡呼!今次好多笑位!精彩

最難忘既就係:"點解你要跑既?
因為跑快過行囉!"
rapperjohnny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 12:37 AM   #753
kwsyeung

註冊日期: Jan 2005
SUIT ACTOR表演都不錯...
可惜到最後佢地都無除頭盔...

求關注...(汗)
twitter / facebook
kwsyeung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 01:13 AM   #754
zero2443
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2011
3DS Friend Code2595 0384 9399
睇完,感覺5錯,旺角果場滿座,氣氛幾好,但如果期待套戲有大量新內容既話就可能有D失望,自己其中兩位朋友就覺得開頭悶左D,始終係總集篇為主~

在新的畫面修飾下,TV版的事件真的變到有電影大場面的感覺
電影着墨了不少虎叔同虎妻的感情
角色的描寫更為立体,龍女活潑左,折紙更加冇存在感
玫瑰同龍女吸引力大增,希望快D出埋SHF~
好多電單車特寫

新入的事件雖然沒有激戰,但英雄諗辦法去解決事件仍然很精彩

聽完e首主題曲後,又要等多一年了...
zero2443 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 02:18 AM   #755
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
睇完港威個邊無乜人,但都係女的多
角色描寫好好多,牛角的能力今次用到好盡,
不過折紙性格好似唔同佐,但攝石人能力健在
不論男女都多好多殺必死.....我覺得男女觀眾都會滿意..........
不過個翻譯好似弱佐少少.....好多位都翻譯唔到個段本來的意思........

不過個新敵人,我覺得唔使咁煩,一個閃光彈就秒到

舊 09-23-12, 02:25 AM   #756
money
◆.西野司命.◆

--最後に「TIGER & BUNNY」の今後の展開に関してお聞かせください。
尾崎 まずは次回の劇場版ですね。
   TVシリーズ終了から約2年。
   25話のエピソードを踏まえた上で満を持して放つ完全新作です。
   「TIGER & BUNNY」ファンが一番期待している部分をお届けできればと思っています。

Q:この劇場版ってTVシリーズの続編なんですか?
A:A:1話2話の総集編+新エピソードで全体の2/3は新規カット

Q:2013年秋の劇場版第2部「劇場版TIGER&BUNNY -The Rising-」も総集編?
A:TVシリーズ25話を踏まえた上での完全新作です

此篇文章於 09-23-12 02:32 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 11:36 AM   #757
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
好多女人...身邊4圍都係...佢地好嘈~囧

一見兔仔就尖叫

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 02:02 PM   #758
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
旺角唔算好嘈,只不過撘lift時得我一個同八個腐女一齊撘.............

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 03:18 PM   #759
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
頭先睇完幾多細路
本來以後係總集編加新片
原來大半套新片故事一半都係新
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 03:28 PM   #760
zero2443

尋晚旺角果場5知係咪錯覺,男女既呼聲好似差5多甘,有人仲袋住支萌萌槍去睇
引用:
作者: money 查看文章
--最後に「TIGER & BUNNY」の今後の展開に関してお聞かせください。
尾崎 まずは次回の劇場版ですね。
   TVシリーズ終了から約2年。
   25話のエピソードを踏まえた上で満を持して放つ完全新作です。
   「TIGER & BUNNY」ファンが一番期待している部分をお届けできればと思っています。

Q:この劇場版ってTVシリーズの続編なんですか?
A:A:1話2話の総集編+新エピソードで全体の2/3は新規カット

Q:2013年秋の劇場版第2部「劇場版TIGER&BUNNY -The Rising-」も総集編?
A:TVシリーズ25話を踏まえた上での完全新作です
即系5出TV,用電影尼完左T&B?

不過日昇同笨大真係要好好考慮點樣能夠繼績維持人氣..由上年TV過渡今次劇場版的確很成功,雖然完左一年了,但感覺好似幾個月前既事,某程度都係多得氣勢如潮的週邊,但e+低階的SHF都出得7788,高階的12吋又未必吸引到大部分粉絲...
個人比較希望可以出下OVA,每個角色的側面故事都大把野寫~

呢次電影的取向很滿意,繼續維持男女共樂的方向,希望以後能夠保持吧~
舊 09-23-12, 03:58 PM   #761
kwsyeung

昨晚的premium live show,女仔見到兔仔和基情就嘈都無所謂...
但兩隊band的live show連男仔都看得卡卡笑我就覺得好怪...

求關注...(汗)
舊 09-23-12, 05:49 PM   #762
Rv250

註冊日期: Aug 2002
今朝睇嗰場坐到半間迷你戲院, 男女各一半, 唔嘈, 反應幾好, 睇到有續篇都好興奮

諗住會係”番睇”有多少悶, 意外地好睇
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 05:53 PM   #763
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
西池袋邊度有劇院...@@

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 08:53 PM   #764
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
西池袋邊度有劇院...@@
http://www.cinemasunshine.co.jp/

車站行大路去sunshine60通就會見到

一定要西

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 10:24 PM   #765
真!DC
Banned User
奉行我道

原來mcl都有得上?

小小不滿:
電影故事中虎叔同兔拍左唔係好耐咁快信任佢?(最後叫其人比佢自己一個去果度)
同埋ルナティック得ed出場

劇場版佢係預定2集?
打算一集講晒兔父母死亡真相+ルナティック事件?

舊 09-23-12, 10:56 PM   #766
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
乜呢套係總編集來架咩?
唔係tv結局後ge故事?

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-12, 11:01 PM   #767
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: chunmanx 查看文章
乜呢套係總編集來架咩?
唔係tv結局後ge故事?
似係MACROSS F劇場版果種
部分舊片+新片 REBOOT故事

舊 09-24-12, 12:46 PM   #768
kwsyeung

引用:
作者: 真!DC 查看文章
似係MACROSS F劇場版果種
部分舊片+新片 REBOOT故事
正確來說是1,2話總集編+2.5話...
the rising先係續集...

求關注...(汗)
舊 09-24-12, 06:50 PM   #769
money
◆.西野司命.◆

「劇場版TIGER&BUNNY~」は、ライブビューイング成績込みで、1億1765万円(22、23日)。

舊 09-24-12, 07:04 PM   #770
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
http://www.cinemasunshine.co.jp/

車站行大路去sunshine60通就會見到

一定要西
我住西戈頭嘛

可惜...下一場係8點35分 趕唔切@@

此篇文章於 09-24-12 07:10 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 09-24-12, 07:58 PM   #771
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
原來mcl都有得上?

小小不滿:
電影故事中虎叔同兔拍左唔係好耐咁快信任佢?(最後叫其人比佢自己一個去果度)

劇場版佢係預定2集?
第2集時間線唔係完左TV版之後2年咩??
應該係完全新作...

舊 09-25-12, 01:02 AM   #772
money
◆.西野司命.◆

睇完電影版
唔錯唔錯
BD一定會有ディレクターズカット版
唔少未出鏡頭係ED度

引用:
原來mcl都有得上?

小小不滿:

劇場版佢係預定2集?
虎叔就係咁既性格

第2集係完全新故事
事間軸冇明示
等下次C3新情報

引用:
作者: zero2443 查看文章
即系5出TV,用電影尼完左T&B?
冇講過出完電影就完

舊 09-25-12, 03:39 AM   #773
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

借問聲知唔知香港上到幾時 係日本冇時間睇
所以想下星期買bio6戈陣順便睇

舊 09-25-12, 09:50 AM   #774
hahahaaaa

註冊日期: Jan 2007
琴晚青衣嘉禾睇左,全場得10個人

第一次睇劇場版有OP

其實出左劇場版玩新故事,仲會唔會有TV二期架
hahahaaaa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-12, 12:20 AM   #775
zero2443

引用:
作者: GN00508771 查看文章
借問聲知唔知香港上到幾時 係日本冇時間睇
所以想下星期買bio6戈陣順便睇
在下都想知..下星期想帶兩個未睇過T&B既朋友睇多次..
引用:
作者: hahahaaaa 查看文章
琴晚青衣嘉禾睇左,全場得10個人

第一次睇劇場版有OP

其實出左劇場版玩新故事,仲會唔會有TV二期架
冇話過冇..不過下集劇場真係玩到末日既終盤feel,TV二期總會比下去..

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日本] 白兔糖女孩 Bunny Drop bomber 電影版 1 12-13-12 06:27 PM
[PSP] 「TIGER&BUNNY オンエアジャック!」 money 手提遊戲機討論版 5 04-11-12 02:01 AM
[廣告 - CW] CW33 [S11] 土星的呼啦圈 StarrySky,Tiger & Bunny,美少女戰士,Cardcaptor 櫻,愛天使傳說,魔法少女小圓 saturner Cosplay同人MIX討論區 1 01-22-12 03:43 PM
[廣告 - RG] [ORANGE 4] 土星在玩呼啦圈--Tiger & Bunny新品、美少女戰士、Cardcaptor 櫻、愛天使傳說 saturner Cosplay同人MIX討論區 0 12-21-11 12:52 AM
Tiger Attack ~清談館~ 6 04-16-07 03:56 PM

現在的時間是 10:30 PM

手機版 | APP版