Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 03-06-12, 08:43 AM   #1701
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
尋日練咗電結3小時, 首次練習本超絶結他地獄訓練所, 叛逆入伍篇
練到手指同手碗都好攰

http://nanagen.pixnet.net/blog/post/...BB%8B%E7%B4%B9!!

最後20分鐘攞咗LUNA SEA Sandy Time Inoran果Part黎練習 = 大滿足
我本masaki買左兩年未郁過

舊 03-06-12, 09:31 AM   #1702
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
我本masaki買左兩年未郁過
我都買咗半年, 哩2日先開始練
好耐未試過手指起哂枕同起泡

果然音樂先可以燃起我既靈魂

另外有2個問題想問下各位師兄
1) 白痴問題, 如果將支BASS插去Guitar Amp度, 會有咩效果/問題??
2) 我見Tom Lee有d 好細 (唔知係咪10吋)既BASS AMP, 由於屋企無乜位買咁大個AMP (15吋以上, Roland, Fender果D...), 唔知10吋果D AMP d 聲效如果?? 如果我買bass都係自娛多, 唔會攞出去表演

謝解答
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-12, 02:00 PM   #1703
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
我都買咗半年, 哩2日先開始練
好耐未試過手指起哂枕同起泡

果然音樂先可以燃起我既靈魂

另外有2個問題想問下各位師兄
1) 白痴問題, 如果將支BASS插去Guitar Amp度, 會有咩效果/問題??
2) 我見Tom Lee有d 好細 (唔知係咪10吋)既BASS AMP, 由於屋企無乜位買咁大個AMP (15吋以上, Roland, Fender果D...), 唔知10吋果D AMP d 聲效如果?? 如果我買bass都係自娛多, 唔會攞出去表演

謝解答
1.) 聲點都差D, and好易壞amp

舊 03-08-12, 11:21 PM   #1704
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
上星期去左文化玩馬拉松....hea到傻甩到爆

舊 03-09-12, 03:09 PM   #1705
maik15
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
上星期去左文化玩馬拉松....hea到傻甩到爆
果日多唔多野睇??
maik15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-12-12, 03:52 PM   #1706
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

pickguard上面塊膠膜, 忍手咁耐保留到而家, 係pickup上面我成日放手指果個位開始有少少甩出黎....究竟捱到幾耐....一冇左塊膜會連VINTAGE USA果張貼紙都冇左.....
唔通我係處女廚, 為左一塊膜緊張???

舊 03-12-12, 04:58 PM   #1707
僕は夢を見てる?

上星期五去咗TOM LEE總店睇嘢, 我發覺上一頁我想要果支 BASS 無咗

差唔多全場都係賣Fender, Yamaha, 同其他貴價牌子
真係平果D個樣我又唔太鍾意

反而見到有支Glass Root既BASS, 好有日本Artist用既外型, 4條線都幾貼住條頸
仲要係紅色
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 01:19 PM   #1708
txl

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
呢排我都有去TL睇下,想入支雞雞bass做backup,但都無咩choice。
MIM Fender剩番d垃圾......其他都無咩suprise。
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-12, 08:53 PM   #1709
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: txl 查看文章
呢排我都有去TL睇下,想入支雞雞bass做backup,但都無咩choice。
MIM Fender剩番d垃圾......其他都無咩suprise。
買cheap野就唔好咁高要求啦

話說....TomLee有cheap野賣既咩???

最記得我買第一支bass果時, 成間TomLee最平果支都六千幾.....(TST)

舊 03-15-12, 09:56 PM   #1710
maik15

註冊日期: Jun 2009
http://www.espguitars.co.jp/oversea/pdf/esp_std2012.pdf

HORIZON III STD 終於有POGW 色
正!星期六走去由黑轉白先
maik15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 06:31 PM   #1711
僕は夢を見てる?

引用:
買cheap野就唔好咁高要求啦

話說....TomLee有cheap野賣既咩???

最記得我買第一支bass果時, 成間TomLee最平果支都六千幾.....(TST)
而家都有D Yamaha, Fender另一個牌子 都唔駛2000, 我認我已經動了心
爭在想試下個10吋BASS AMP岩唔岩心水, 唔太差都買得過, $430
鬼叫我屋企已經無位再容下一個15吋或以上既AMP
舊 03-19-12, 09:46 AM   #1712
僕は夢を見てる?

行過PO LAM柏斯琴行, 有好多結他Bass都減緊價

Fernades d Bass都有d由5xxx -> 3xxx

我睇中咗支BASS係17xx only, 個牌子好似係Watson..??

另外各BASS / 結他 大大, 你地支重炮第12格至20格, 條絃線會唔會離開條頸好開咁??
我見有d好貼, 好好彈, 有d就隔幾高下....
舊 03-19-12, 10:12 AM   #1713
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
行過PO LAM柏斯琴行, 有好多結他Bass都減緊價

Fernades d Bass都有d由5xxx -> 3xxx

我睇中咗支BASS係17xx only, 個牌子好似係Watson..??

另外各BASS / 結他 大大, 你地支重炮第12格至20格, 條絃線會唔會離開條頸好開咁??
我見有d好貼, 好好彈, 有d就隔幾高下....
柏斯....Washburn????我第一支都係呢個牌子係柏斯買
高低可以set, 好唔好彈純粹習慣, 雖然我都比較鍾意貼d
不過你要睇清楚係佢set得高定支頸曲左

舊 03-19-12, 12:41 PM   #1714
僕は夢を見てる?

引用:
柏斯....Washburn????我第一支都係呢個牌子係柏斯買
高低可以set, 好唔好彈純粹習慣, 雖然我都比較鍾意貼d
不過你要睇清楚係佢set得高定支頸曲左
乜可以Set高D架??我真係唔知

應該我果支結他同出面果d都無曲到, 不過又隔咁多...
好難彈........
會唔會BASS其實岩我多D
舊 03-19-12, 01:34 PM   #1715
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
乜可以Set高D架??我真係唔知

應該我果支結他同出面果d都無曲到, 不過又隔咁多...
好難彈........
會唔會BASS其實岩我多D
結他唔熟,不過應該都差唔多,bridge可以較高個高度

舊 03-23-12, 04:10 PM   #1716
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
我套鼓終於齊野

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 09:57 PM   #1717
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Justine 查看文章
我套鼓終於齊野
自己有套鼓真好

舊 03-28-12, 01:59 AM   #1718
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
引用:
自己有套鼓真好
好大代價架

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-12, 09:10 PM   #1719
僕は夢を見てる?

引用:
作者: Justine 查看文章
好大代價架
太開心了, 正!!!
舊 04-02-12, 03:13 PM   #1720
Suika
God of Gamer
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
黎緊會過日本,打算買支中古 Fender Japan 玩下
不過問人都話 Handcarry 上機好似搏唔過
唔通要 Neck Body 拆件上 ?
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-12, 04:51 PM   #1721
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Suika 查看文章
黎緊會過日本,打算買支中古 Fender Japan 玩下
不過問人都話 Handcarry 上機好似搏唔過
唔通要 Neck Body 拆件上 ?
上年十月我就係handcarry一支fander japan返黎, 全程D工作人員問都冇問係乜黎, 就咁俾我上機, 我搭delta, 其他航空公司唔清楚

舊 04-15-12, 08:29 PM   #1722
僕は夢を見てる?

上星期五去咗TOM LEE試咗個 Roland Cube-10X喇叭 (求奇搵支Bass試)
聲同音效仲有Size都十分滿意, 應該來緊會入手!

而家還未決定邊支Bass, 除咗上次Washburn之外仲有支Yamaha睇中咗
一支$17xx, 一支$32xx, 要諗諗
舊 04-15-12, 08:47 PM   #1723
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Washburn T14????

舊 04-16-12, 12:06 AM   #1724
僕は夢を見てる?

引用:
Washburn T14????
Model唔知啊
總之係TST 柏斯, 冇支橙啡色, $1750的~~
舊 04-16-12, 01:52 PM   #1725
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
Model唔知啊