Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 02-13-05, 09:29 PM   #1
leotam3
God of Gamer

註冊日期: Oct 2003
keyboard問題......orz

我個friend個keyboard冇反應.....
我估係ps2插位有問題......
於是我叫佢買個ps2轉usb頭........
結果:
1) kb用轉插插去usb->著燈但冇respond.......
2) ps2 mouse用轉插插去usb, kb插去原先mouse個ps2位->都係唔得........
仲有冇辦法?.....
(p.s.我個friend冇usb kb.......)

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 10:57 PM   #2
Kaede楓
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
1) 可能係個kb本身壞了......
2) 係唔調轉得來用架

問人借個ps2頭的kb試,or 自己直接買個usb kb就應該會冇問題
Kaede楓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 11:19 PM   #3
TOAKO X
Game Master
俺の嫁↘

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0130 2610 0823
PSN  IDtoako
XBox Live Gamertagtoako
引用:
作者: leotam3
我個friend個keyboard冇反應.....
我估係ps2插位有問題......
於是我叫佢買個ps2轉usb頭........
結果:
1) kb用轉插插去usb->著燈但冇respond.......
2) ps2 mouse用轉插插去usb, kb插去原先mouse個ps2位->都係唔得........
仲有冇辦法?.....
(p.s.我個friend冇usb kb.......)
先試下個keyboard有冇事先吧
不行的話
買個新的吧
TOAKO X 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-05, 11:23 PM   #4
小聰
Junior Member

註冊日期: Jan 2004
你有冇試過未熄機就抆走個ps2 plug?
ps2 plug好易因為咁而燒架
如果係就拎返去保養o個度啦
小聰 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
※天堂2 討論區之三十二※ - 心如刀割 orz tony_elt PC電腦遊戲討論版 1001 12-10-04 11:19 PM
※天堂2 討論區之三十一※ - 軍情告急!永恆vs生死最終決戰,請各位務必出席明天守城戰事(跪求) orz ヴィタさんさんKS☀ PC電腦遊戲討論版 1002 12-04-04 04:27 PM
※天堂2 討論區之二十九※ 奇岩是我家, 齊服務, 齊參加 orz jamsquare PC電腦遊戲討論版 1001 11-23-04 02:44 AM
※天堂2 討論區之二十七※ - 請大家踴躍攻城 Orz ヴィタさんさんKS☀ PC電腦遊戲討論版 1004 11-15-04 11:25 PM
notebook keyboard問題 leotam3 手機資訊/電腦軟硬討論 1 09-13-04 09:15 AM

現在的時間是 12:40 AM

手機版 | APP版