Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-22-12, 08:54 PM   #26
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
六蚊事小 開唔到EXTRA事大
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-12, 11:23 PM   #27
mihipu
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 用戶名稱 查看文章
你當一舖有3.5首就差唔多架啦

舊 12-23-12, 12:14 AM   #28
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
六蚊有 四蚊 konami, 兩蚊 間鋪

而家d鋪 做 三蚊以下嘅 Game 已經蝕
我反而想知SEGA條數係點拆
MAIMAI同PDA香港真係算多機兼抵打
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-12, 12:56 AM   #29
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: izumo 查看文章
我反而想知SEGA條數係點拆
MAIMAI同PDA香港真係算多機兼抵打
Maimai 同 PDA 就唔關事, 買斷嘅
Namco 5 : 5 鋪 <- 灣岸4
Konami 9 : 1 鋪 <- 明點解旺角區,mk88以外唔Update jubeat / RB 理由

仲有一鋪六蚊,早期減價低過呢個數會出現嘜問題,有數計
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-12, 05:05 AM   #30
用戶名稱
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
Konami 9 : 1 鋪 <- 明點解旺角區,mk88以外唔Update jubeat / RB 理由

SEGA都係拆帳架嘛
用戶名稱 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-12, 10:25 AM   #31
TCS_disable
我有車車~

引用:
SEGA都係拆帳架嘛
Border Break 就係
舊 12-23-12, 10:31 AM   #32
izumo

PSN  IDizumo000
引用:
SEGA都係拆帳架嘛
我好難相信MAIMAI 唔係拆帳囉MAIMAI 套野咁貴
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-12, 12:28 PM   #33
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
有得玩sunny park已經好好~
要開extra??smart game玩16 is ok~

舊 12-23-12, 01:35 PM   #34
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
引用:

唔好意思我唔係好明條數
可唔可以詳細少少
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-12, 02:29 PM   #35
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: YALIU 查看文章
唔好意思我唔係好明條數
可唔可以詳細少少
六蚊會嘅分法
舊 12-23-12, 08:46 PM   #36
TCS_disable
我有車車~

無打兩年居然過到Lv40
舊 12-23-12, 09:55 PM   #37
JMi

註冊日期: Feb 2011
我上個月過唔到36
今日過左42

我見39有究極地雷飛行機
操返要過晒3字頭應該無乜問題
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-12, 10:31 PM   #38
kkf劍零
Senior Gamer
絕對的貓耳控

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDNekokonKagaya
XBox Live Gamertagkkfexe
引用:
無打兩年居然過到Lv40
今集上限變左50LV

舊 12-23-12, 11:04 PM   #39
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: kkf劍零 查看文章
今集上限變左50LV
搞錯啊. 等我開心左唔夠半日

此篇文章於 12-23-12 11:18 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 12-23-12, 11:26 PM   #40
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
我當初見到FLOWERaaaaaaaa~EX 47
原來今集MAX50

醜響!醜響!醜響!醜響!

舊 12-23-12, 11:27 PM   #41
一小英口

Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: -N3DS- 查看文章
有得玩sunny park已經好好~
要開extra??smart game玩16 is ok~
大大你呢個講法又衰左d

我打左4舖, 睇人打左十零舖
見有人兩首 lv39 full combo + 一首lv 46 一舖就開到extra
一首要過700分唔算易, 但我諗對於打左好耐既各位大大應該唔難

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-12, 11:36 PM   #42
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 一小英口 查看文章
大大你呢個講法又衰左d

我打左4舖, 睇人打左十零舖
見有人兩首 lv39 full combo + 一首lv 46 一舖就開到extra
一首要過700分唔算易, 但我諗對於打左好耐既各位大大應該唔難
高手往往唔鍾意入錢full d自己full到既歌
係死忠級數先會咁煲 lol

以前個開extra雖然可以好大壓力 (對我呢d普通人類玩家來講啦)
但至少明碼實價 打到打唔到一眼知
而家呢2100EP 有點黑箱作業 夾硬迫人FULL易歌
三首都挑戰自己水平代價就無EXTRA
其實都有辣有唔辣
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-12, 11:45 PM   #43
一小英口

引用:
作者: JMi 查看文章
高手往往唔鍾意入錢full d自己full到既歌
係死忠級數先會咁煲 lol

以前個開extra雖然可以好大壓力 (對我呢d普通人類玩家來講啦)
但至少明碼實價 打到打唔到一眼知
而家呢2100EP 有點黑箱作業 夾硬迫人FULL易歌
三首都挑戰自己水平代價就無EXTRA
其實都有辣有唔辣
個人認為ojama開
hid+sud (always on) +
dark (always on)
應該會易d夠數

不過打唔打得慣就睇人了

舊 12-23-12, 11:55 PM   #44
TCS_disable
我有車車~

今集ojama 點開?
舊 12-24-12, 12:20 AM   #45
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
你地唔知今集d lv升高晒咩, 首首升左6lv左右
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-12, 12:24 AM   #46
Gori
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
其實玩對戰會多D EP...
Gori 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-12, 12:25 AM   #47
一小英口

引用:
今集ojama 點開?
選歌後 兩粒白色

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
結果次次揀歌都要心算減番6
而家記住自己打到lv44 就算了

舊 12-24-12, 12:26 AM   #48
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
今集ojama 點開?
較速度o個頁度按兩粒白色制~a

舊 12-24-12, 12:42 AM   #49
TCS_disable
我有車車~

楽曲レベル上限変更
楽曲のレベルが43段階から50段階に変更。
基本的には従来のレベルに+6したものが50段階でのレベルとなる。

スタッフブログによる一例
撫子ロック/凛として咲く花の如く/紅色リトマス
NORMAL:24→30 HYPER:33→39 EX:40→46

討厭啊

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
Check完 Wiki 未知囉
(我當初無諗過變左咁多...)

此篇文章於 12-24-12 12:57 AM 被 TCS_disable 編輯。
舊 12-24-12, 12:59 AM   #50
Chrono
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
我今日俾首420既cutie歌尾殺左

我覺得2100分開extra好難(對比起之前都係一首只係要42分真係差好遠)
首先好應該個system透明度高D

至少佢唔會HIHI到個BAR會RESET

此篇文章於 12-24-12 01:03 AM 被 Chrono 編輯。
Chrono 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Konami BEMANI] pop n' music 20 fantasia Marco 街機遊戲討論版 2 07-25-11 04:25 PM
[PS2] pop'n music 14 FEVER 神祕人1號 電視遊戲討論版 24 07-31-07 08:11 PM
POP'N MUSIC  jamsquare 街機遊戲討論版 40 09-08-05 11:03 PM
How much is PS2 Pop'n'Music Controller? gavin2000_hk 電視遊戲討論版 0 08-27-04 07:38 PM
pop'n music 交流地帶 !! kumo 街機遊戲討論版 155 05-16-04 07:48 PM

現在的時間是 07:05 AM

手機版 | APP版