Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-22-23, 09:04 PM   #101
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
終於重溫埋片長4小時的Zack Snyder's Justice League,
片中Steppenwolf向佢大佬Darkseid匯報,
係地球搵到什麼終極武器The Anti-Life Equation(反生命方程式,什麼?)
勁到可以影響Multiverse所有人咁,
到結尾又見到似乎係地球未日End,
Batman、Cyborg、Mera、Joker、Deathstroke等聯手,
Aquaman、 Harley Quinn又死埋的世界,
見到The Flash件戰衣就係Batman v Superman: Dawn of Justice ULTIMATE EDITION,
Bruce Wayne「發夢」見到果件嚟,
咁宜家睇完The Flash 2023講咗時空碗呢樣嘢之後,就可以肯定係穿越時空啦。

但去到James Gunn接掌之後仲用唔用返呢堆嘢又係呢一回事了,
睇嚟Darkseid、The Anti-Life Equation呢件線應該係爛尾的了吧?

Zack Snyder's Justice League入面The Flash飾演個阿爸Henry Allen個演員Billy Crudup,
同The Flash 2023果個Ron Livingston又係兩個演員嚟,算唔算係多重宇宙嘢嚟?

此篇文章於 06-22-23 09:12 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-23, 10:17 AM   #102
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
其實今次係幾好睇,但又未去神作地步,可能之前DS2, 雷神4同埋shazam實在太垃圾
唔計主角真人係白卡佬,套戲本身都有瑕疵,例如主角試一次二次唔得就放棄,反而另一個就試無限咁多次。但呢啲問題我覺得唔嚴重,我真心覺得呢套好過絶大多數 DC/Marvel 戲。

而且就算冇跟開漫畫都應該ok,我老婆只識batman超人完全唔識the flash,而且連michael keaton同back to the future都冇印象,但都覺得好睇。

舊 06-23-23, 10:31 AM   #103
Eking

註冊日期: Feb 2006
[[[個人感想]]].....睇JL時都叫有興奮感覺, 呢套睇完....感覺就係重覆錯誤, 節奏快, 但感覺好草率, 完全投入唔到, 唔知係因為TV版已經重覆相同劇情太多次, 定係好似睇左Dr.S2咁, 好多人, 好多驚喜, 但係又好無謂...

舊 06-25-23, 12:50 PM   #104
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
原本Ending: ( source: hollywood reporter)

Original Ending 1
The Flash, as it was originally conceived and shot, ended on the courthouse steps with Supergirl, played by Sasha Calle, and Batman, played by Michael Keaton, who was already featured throughout the movie as a returned Batman. It was meant to highlight that Barry did not reset the timeline as he thought he did. It was an ending that was screen-tested several times,

Discovery買左 WB後的Original Ending 2
A new The Flash ending was conceived. This version was still on the courthouse steps, but now Calle’s Supergirl was joined by Superman, played by Henry Cavill, and Wonder Woman, played by Gal Gadot. Keaton also remained. De Luca and Abdy believed they were being strategic with the ending. Cavill was going to cameo for DC movie Black Adam and was being teed up to return to the role in a brand-new Superman movie.

以今集開頭劇情計, ending 2 其實先最make sense

此篇文章於 06-25-23 12:57 PM 被 420secured 編輯。
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-23, 12:56 PM   #105
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: wing 查看文章
唔計主角真人係白卡佬,套戲本身都有瑕疵,例如主角試一次二次唔得就放棄,反而另一個就試無限咁多次。但呢啲問題我覺得唔嚴重,我真心覺得呢套好過絶大多數 DC/Marvel 戲。
呢套有個origin故事係底,無哂multiverse其他人,都有個好solid的故事,觀眾跟住角色成長

其他近年的dc/marvel戲,都要你睇過其他野 (仲要電影編劇未必睇過tv的野
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-23, 10:19 AM   #106
wing
格鬥低手

引用:
作者: 420secured 查看文章
呢套有個origin故事係底,無哂multiverse其他人,都有個好solid的故事,觀眾跟住角色成長

其他近年的dc/marvel戲,都要你睇過其他野 (仲要電影編劇未必睇過tv的野
有D位我真係慶幸佢有改,如果請Michel Keaton番黎係變左做Thomas,咁就冇左一半feel了。

舊 06-26-23, 11:38 AM   #107
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
這套戲令我最驚訝就係正義聯盟導版佢救果個黑妹,原來係同一個人嚟
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-23, 02:23 PM   #108
wing
格鬥低手

引用:
作者: JoJo 查看文章
這套戲令我最驚訝就係正義聯盟導版佢救果個黑妹,原來係同一個人嚟
同一個醜黑妹Iris。
但老豆就轉左人。

舊 06-26-23, 02:38 PM   #109
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: wing 查看文章
同一個醜黑妹Iris。
但老豆就轉左人。
老豆換左人我認到,原版果個嚴肅d苦情d,新豆老嘻皮笑臉
黑妹變左大媽真就…我睇過陣心諗,點解搵個大媽嚟,搵上次條女咪幾好,佢哋冇可能同一個人嚟呱,點知…真係
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-23, 06:21 PM   #110
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
老老實實,由 JL 到呢套咁多年,人會「長大」嘅~

另,預計第二個禮拜,北美票房預計大跌七成二以上!金翅大鑊鳥。有實數再報。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
吹水專區 2018《evo 2013: 元係廚角》 ヨコ男 吹水專區 1000 07-22-13 12:48 AM
決定時刻~ 2018&2022 世界杯主辦 Montella 體育版 57 12-11-10 02:20 PM
flash 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 0 03-02-04 02:00 AM
貼flash Terry仔 手機資訊/電腦軟硬討論 4 04-15-03 08:11 PM

現在的時間是 06:35 AM

手機版 | APP版