Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30 70  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
leungky1 06:03 PM 07-26-17
作者: Gundam MK-2:
我又係喎
次次入去玩都射傘同狂按A出對話
由手機版發出
catho7 07:21 PM 07-26-17
其實我覺得滾筒整體上勁左
上牆方便快左,又多左遠攻
只係跳斬判定多左技術要求,無以前咁無腦
鈴蘭 05:09 PM 07-26-17
其實淨油地唔殺人 無咩用 亦好唔現實
八仙果 01:58 AM 07-27-17
作者: 鈴蘭:
其實淨油地唔殺人 無咩用 亦好唔現實
油地,
我真係試過殺得一兩個,
但隊友殺 1x 個,
我唔係唔想打人,
只係見冇人油地,
我去油,沿路鬼影唔多隻

我自己就會睇用咩武器先決定油地定打人,
如果用銀色噴槍,
我會選擇先油地,
到咁上下就去殺人 + 去人哋地頭油 + 殺人。
鈴蘭 02:29 AM 07-27-17
作者: 八仙果:
油地,
我真係試過殺得一兩個,
但隊友殺 1x 個,
我唔係唔想打人,
只係見冇人油地,
我去油,沿路鬼影唔多隻

我自己就會睇用咩武器先決定油地定打人,
如果用銀色噴槍,
我會選擇先油地,
到咁上下就去殺人 + 去人哋地頭油 + 殺人。
除非對面都係淨係打唔油唔睇map
如果唔係正常計唔殺人既一定有人跟著你尾補油/4打3將你堆隊友打死晒
你油完果頭對手就油番 好難可以有咩決定性差距.....
野良猫 05:52 PM 07-26-17
上集個阿叔乜都冇所以成日俾玩家射到變色
今集制作組醒目,加把遮

雖然行過見到佢都會忍唔住射一發
信長 08:40 PM 07-26-17
運炮- 海女大學

前面高位可直上

這裡可企,你可以落地游上去, 或跳兩格高位避攻擊
終點一直線
信長 09:07 PM 07-26-17
運炮 -舞台

左中右三條路線...基本上敵人右路出,旁有高台,低位+水馬,好大可能死推爛推

中路是最速, 隊友如果有炸彈Rush, jetpack 開路,基本是贏, 激光射穿城牆對準終點都可掩護

左路,要上高位,不是最速,但比較安全, 因為大部分敵人右路出, 有出奇不意之效
左路可俯瞰低位, 中間有牆掩護,再配合隊友掩護, 十分有利
leungky1 12:11 AM 07-27-17
有個人入場時已經唔見
都可以比系統話「貢獻」多過我
好彩三人輸唔會爆管......
由手機版發出
任仔 12:26 AM 07-27-17
支.52 既副武係咩黎?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
Gundam MK-2 12:38 AM 07-27-17
終於衝到area 5
可以儲無限券了
ttt_boy 09:15 AM 07-27-17
作者: Gundam MK-2:
終於衝到area 5
可以儲無限券了
其實,經驗 x1.5, 但你去拎一張券都要最少 3 MINS 吧,時間同你去打多一場都差不多,咁到底賺了什麼呢?
野良猫 09:18 AM 07-27-17
作者: ttt_boy:
其實,經驗 x1.5, 但你去拎一張券都要最少 3 MINS 吧,時間同你去打多一場都差不多,咁到底賺了什麼呢?
一張卷唔係用得一鋪哩下已經唔同啦
IDGAF 09:52 AM 07-27-17
幾日唔得閒開嚟玩,
一開GAME入ONLINE配對就話有個更新,
(更新完再入GAME又要睇兩個囡仔講嘢…)
宜家VER 1.1.2,其實更新同修正咗乜?
fami~yan 10:52 AM 07-27-17
作者: ttt_boy:
明顯師兄咩券都未用過...
野良猫 09:02 AM 07-27-17
要唔打人淨油地都贏除非隊友給力
但試過好幾場都係自己一個油到上敵陣後望番地圖
中間已經被佔領,屋企被強姦咗一半

尋日又遇到啲neet,唔推戰線死守家園,又輸
天野 09:12 AM 07-27-17
油定殺人好?好難講
有時手風順就殺多幾個人
有時唔順咪油下油
冇話一定要點做
呢個就係Splatoon既好玩之處
好多時最後三十秒係勝負關鍵
鈴蘭 04:58 PM 07-27-17
作者: 天野:
油定殺人好?好難講
有時手風順就殺多幾個人
有時唔順咪油下油
冇話一定要點做
呢個就係Splatoon既好玩之處
好多時最後三十秒係勝負關鍵
就係正正因為最後三十秒係勝負關鍵先更加要殺人
你估個個對手都係neet咩
你back door得幾勁都好,你隊友死晒佢地直衝你屋企去油已經一定唔會比你嬴
殺人既目的就係要令對面無時間油地丫嘛.......
任仔 05:14 PM 07-27-17
作者: 鈴蘭:
就係正正因為最後三十秒係勝負關鍵先更加要殺人
你估個個對手都係neet咩
你back door得幾勁都好,你隊友死晒佢地直衝你屋企去油已經一定唔會比你嬴
殺人既目的就係要令對面無時間油地丫嘛.......
其實高手既話, 殺人先係王道
試過比人殺到出吾到門口你就明
鈴蘭 05:28 PM 07-27-17
作者: 任仔:
其實高手既話, 殺人先係王道
比人試過殺到出吾到門口你就明
其實個道理好簡單 唔殺人淨係係度油 佢又唔殺你跟著你尾油番D地
咪即係件事無進展過sosad
鈴蘭 04:56 PM 07-27-17
作者: 野良猫:
要唔打人淨油地都贏除非隊友給力
但試過好幾場都係自己一個油到上敵陣後望番地圖
中間已經被佔領,屋企被強姦咗一半

尋日又遇到啲neet,唔推戰線死守家園,又輸
Neet次次都有架啦
最後20秒囉著支.52係最前線連殺三個 然後都可以發現中間全部都未油佢地仲發緊夢係自己屋企唔落去
芝麻糊 09:05 AM 07-27-17
尋晚全晚用噴槍感覺良好, 終於都贏多輸少, 有番啲成功感..
就算輸都係因噴槍同大絕油地一流而賺唔少分, 至少都過千..
所以我覺得新手暫時最好用係呢支

btw, 如果我一晚裡面訂晒啲人既3件裝, 咁第二晚海膽會見到邊件裝?
leungky1 12:08 PM 07-27-17
無限券已剷
由手機版發出
Gundam MK-2 12:40 PM 07-27-17
作者: leungky1:
無限券已剷
由手機版發出
謝情報
飛行mode on

我從使用 Tapatalk 的 LG-H860 發送
TRU 12:36 PM 07-27-17
新手有幾個問題:

1. 點先可以加 GEAR SLOT? 我去MURCH到,佢話佢唔得閒. 要點先UNLOCK到? 利申:LV/RANK 22

2. Sub abilites 有無得只remove一個 ? 我 d 3 星佢同我全部清走哂

3. 如果我唔想全部清走, 有無得只係overwrite一個
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 30 70  ... 最後

返回主題版面