Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-22-07, 07:55 PM   #76
weinky
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2006
3DS Friend Code2578 4046 6410
PSN  IDweinky
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
點解 一隻咁好玩o既game
唔通d人都係唔鍾意依隻感覺?
可能同ff7cc 撞期,搞到冇乜人留意
weinky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 09:00 PM   #77
闇影風
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
睇GW介紹有少少興趣

想問打法係咪好複雜
睇到佢介紹好多指令咁
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 10:44 PM   #78
淡水
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
好似幾好多人話好玩wor
不過有無人講下呢隻係d真係要用腦想戰術的戰略game?
還是腦殘亂行都嬴到的掛名"戰略"game?
淡水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-07, 11:04 PM   #79
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 淡水 查看文章
好似幾好多人話好玩wor
不過有無人講下呢隻係d真係要用腦想戰術的戰略game?
還是腦殘亂行都嬴到的掛名"戰略"game?
絕對係要用腦...睇下你用幾多
如果唔係實比人用MAP屈死...
雖然係咁...不過講到戰略喇喎///我唔識比意見了
不過就真係算難玩.....
總括黎講..買得過
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 02:26 AM   #80
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
買了行貨260,係戰鬥畫面要load外(只可選全cut,或全看)這個問題,大都不錯,好有好射擊game既感覺
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 10:36 AM   #81
LIGHTTHELIGHT
火狐控

藍色資源頭4張map 有冇???
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 11:12 AM   #82
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
玩緊,一般般
1.好似機戰簡單版
2.吾係戰機就係怪物
3.戰略性低,一味推上去就得(可能係我玩得太多戰略GAME,所以覺得幾易玩)
4.吾駛load,畫面正
以上係我玩左十版的結論,有疑別信

舊 09-23-07, 11:22 AM   #83
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: ist 查看文章
玩緊,一般般
1.好似機戰簡單版
2.吾係戰機就係怪物
3.戰略性低,一味推上去就得(可能係我玩得太多戰略GAME,所以覺得幾易玩)
以上係我玩左十版的結論,有疑別信
十版一d難度都冇 真係有小小難信
我第5版已經苦戰了~我都係一味推上去
比起機戰好玩.....
p.s.有機械人架喎....

此篇文章於 09-23-07 11:24 AM 被 iu fu pig 編輯。
舊 09-23-07, 11:36 AM   #84
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: ist 查看文章
樓上同某雜誌都話戰鬥要load好煩喎?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 11:38 AM   #85
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: ahleung 查看文章
樓上同某雜誌都話戰鬥要load好煩喎?
所以
點解開發唔到架
舊 09-23-07, 11:48 AM   #86
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
我既意見就係,我玩呢隻不如玩返大戰略算...
呢隻R-TYPE感覺上可以生產既機體太小,又差唔多樣
最重要係我覺得戰略性同大戰略比好似差好遠
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-07, 12:20 PM   #87
weinky
Crazy Gamer

講複雜就真係冇機戰同g-gen咁複雜,不過用戰棋方式嚟模擬R-TYPE之前個種射擊方式係唔錯的

另外我發現啲機係用番 R-TYPE FINAL 入面啲機,唔知係咪有齊101架,係就有排玩
舊 09-23-07, 03:14 PM   #88
漆黑天使
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2005
如果呢隻R-Type係照返做橫向射擊會好玩好多
變左做SLG感覺好怪都唔知點玩
漆黑天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-07, 06:47 AM   #89
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 漆黑天使 查看文章
如果呢隻R-Type係照返做橫向射擊會好玩好多
變左做SLG感覺好怪都唔知點玩
我可能鍾意玩slg掛..上次隻大戰略冇錢買..
有錢果陣已經///// 冇得買

整左隻機械人o既物體出黎..冇用o既
舊 09-24-07, 08:20 PM   #90
weinky
Crazy Gamer

第9版個地圖好大,又唔知啲敵機係邊,好似玩緊 射手座之日
指揮官用呢個名真係非常適合
舊 09-24-07, 08:40 PM   #91
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
睇過人玩一陣, 好"大戰略" feel....

係變左做flag ship 同宇宙?
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-07, 09:32 PM   #92
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: weinky 查看文章
第9版個地圖好大,又唔知啲敵機係邊,好似玩緊 射手座之日
指揮官用呢個名真係非常適合
岩岩完左第6話...
冇得用陽電子炮....
原來藍石可以採
舊 09-25-07, 12:03 AM   #93
fourleaves112
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2005
$258入手
fourleaves112 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 01:29 AM   #94
夢遊
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
我想問爆擊機有冇得 upgrade .. 打到 13 關開始唔夠力.
夢遊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 07:46 AM   #95
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 夢遊 查看文章
我想問爆擊機有冇得 upgrade .. 打到 13 關開始唔夠力.
應該有掛...
希望有啦..
真係主力黎架 不過支飛彈要次次補給
舊 09-25-07, 10:29 AM   #96
FEMC IIII
Insane Gamer
/人◕‿‿◕人\

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagedelweiss39
爆擊機打到15 關依然強勁~ 飛彈唔好射d識得攔截既unit就ok

其實你既主力應該係"charge砲"吧? 唔俾敵軍放charge以經贏左大半~
FEMC IIII 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 04:21 PM   #97
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
原來呢隻是R-Type廿週年紀念作~
剛剛過左10版, Rw-11A Future World入手,開始可以捉野~!!

R-TYPE TACTICS 公式
http://www.irem.co.jp/official/rtypetactics/index.html

R-TYPE TACTICS@Wikipedia
http://ja.wikipedia.org/wiki/R-TYPE_TACTICS

R-TYPE TACTICS@攻略 まとめwiki
http://www41.atwiki.jp/r-type-tactics/pages/1.html

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 04:23 PM   #98
LIGHTTHELIGHT
火狐控

整多幾隻戰機輪住放charge 炮
LIGHTTHELIGHT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-07, 08:45 PM   #99
iu fu pig
塵埃...

睇錯野了..
仲玩緊第9版....

此篇文章於 09-25-07 10:32 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 09-25-07, 10:27 PM   #100
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: Jockey 查看文章
原來呢隻是R-Type廿週年紀念作~
剛剛過左10版, Rw-11A Future World入手,開始可以捉野~!!
del.//睇錯野.....原來仲係第9版..

此篇文章於 09-25-07 10:32 PM 被 iu fu pig 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:08 AM

手機版 | APP版