Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-29-11, 12:38 PM   #451
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
隻汪達我就黎俾佢搞到發癲
2週目搵晒地圖上邊D果實但唔係力上花園...
4週目夠力上花園食埋D果實但係佢要1週目內食晒先有杯...
而且個握力又未升爆...HARD又未打

舊 09-29-11, 01:06 PM   #452
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Wink

引用:
作者: kyo353 查看文章
隻汪達我就黎俾佢搞到發癲
2週目搵晒地圖上邊D果實但唔係力上花園...
4週目夠力上花園食埋D果實但係佢要1週目內食晒先有杯...
而且個握力又未升爆...HARD又未打
http://bbs.a9vg.com/thread-2021713-1-1.html

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-11, 01:11 PM   #453
kyo353
Game Master

引用:
作者: Transformers 查看文章
佢同我遇到個問題一樣...
休息返一陣再食晒D果佢...

舊 09-29-11, 02:23 PM   #454
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
作者: jaychow7w 查看文章
112白金達成--north american adventure

又係白金精選,如果呢個系列可以用move玩會仲正!
north american adventure>>呢隻玩的也架? 好似未聽過

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-11, 02:53 PM   #455
Game Master
YOONA!!!!

Lightbulb

引用:
作者: martinyau1979 查看文章
north american adventure>>呢隻玩的也架? 好似未聽過
Cabela系列打獵GAME

http://bbs.a9vg.com/thread-1564597-1-1.html

可PM
舊 09-29-11, 04:44 PM   #456
LeUnG0o0
Senior Gamer
麥仔

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDLeUnG0o0
428封鎖白金,,隻game要玩哂d隱藏野
LeUnG0o0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-11, 01:08 AM   #457
T9P2L
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
PSN  IDT9P2L
http://psnprofiles.com/

又多一張好用trophy card

佢的統計俾yourgamercards仲詳盡, 連你第1個, 第1000個獎盃等數據都有紀錄

我簽名檔條link可以做參考
T9P2L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-11, 01:18 AM   #458
LeUnG0o0
麥仔

http://psnprofiles.com/LeUnG0o0

我有自己的卡!___!!
舊 09-30-11, 02:23 AM   #459
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: lph_1818 查看文章
難唔難過上集
上集唔知
今集有個rank a online盃要用好多時間

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-11, 06:40 PM   #460
jaychow7w

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDkinyan1217
引用:
打獵系列,連同big game hunter 2010、outdoor adventure同屬白金恩物,同系列仲有隻dangerous hunts 2011,最近出埋big game hunter 2012
jaychow7w 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-11, 02:38 AM   #461
jaychow7w

113白金達成--The Penguins of Madagascar

估唔到呢隻係動作解謎,,4隻企鵝有唔同技能,好玩,唔駛睇攻略都可以輕易白金,推薦推薦!

114白金達成--Prince of Persia

個人第3隻波斯王子白金,都係好野一隻!
舊 10-03-11, 11:14 PM   #462
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
引用:
113白金達成--The Penguins of Madagascar

估唔到呢隻係動作解謎,,4隻企鵝有唔同技能,好玩,唔駛睇攻略都可以輕易白金,推薦推薦!

114白金達成--Prince of Persia

個人第3隻波斯王子白金,都係好野一隻!
企鵝仔我都想買
但擔心唔好玩, 所以放棄
見你咁講就放心D
但會NG會玩 1 日就玩完隻GAME 咁呃錢架??

舊 10-04-11, 11:48 AM   #463
kyo353
Game Master

第46白金: 汪達與巨像...
終於搞掂...第1次打機打到想摔手掣...
下隻玩高達戰記...捱到11月出新GAME...

舊 10-04-11, 02:10 PM   #464
LeUnG0o0
麥仔

引用:
wa..您真係超勁@@有咩心得同roadmap呀@@我見到d hard time att好驚wor 雖然未玩
舊 10-04-11, 03:41 PM   #465
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
我諗你會再有衝動扔手製, 高達戰記, 個陣我打PART 打到嘔血, 幾經辛苦先齊哂的武器PART

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-11, 08:57 PM   #466
kyo353
Game Master

引用:
作者: LeUnG0o0 查看文章
wa..您真係超勁@@有咩心得同roadmap呀@@我見到d hard time att好驚wor 雖然未玩
我食完飯打個少少心得...
我覺得呢隻GAME運氣比技術仲緊要...

引用:
我諗你會再有衝動扔手製, 高達戰記, 個陣我打PART 打到嘔血, 幾經辛苦先齊哂的武器PART
我叫左幾個FD陪我玩...一邊玩一邊吹水我諗冇咁痛苦掛

舊 10-04-11, 09:03 PM   #467
jaychow7w

引用:
作者: lwl 查看文章
企鵝仔我都想買
但擔心唔好玩, 所以放棄
見你咁講就放心D
但會NG會玩 1 日就玩完隻GAME 咁呃錢架??
呢隻ok好玩,不過唔使10粒鐘一定玩完,有其他game玩不妨等2手或者跌價先買。
舊 10-04-11, 11:26 PM   #468
kyo353
Game Master

汪達與巨像
白金難度: 7/10
所需時間: 30 hrs+
遊戲性: 9/10

白金流程: 爆NORMAL -> 爆NORMAL TA -> 搵齊SAVE POINT+殺一次所有蜥蝪
(最後一個SAVE POINT係第打16巨像開門之後...而呢個SAVE POINT都有蜥蝪)
-> 繼續殺巨像...約4週目升爆握力 -> 上秘密花園+食晒果實 -> 爆HARD -> 爆HARD TA
~蜥蝪同果實爆TA會有地圖...詳細既地圖網上都有唔少
~由於搵蜥蝪同果實要一週目內完成...上唔到花園就食果實即係浪費時間...
~儲存點附近有部份蜥蝪會重生...最好就係食完SAVE再LOAD直到殺到標示消失

然後到殺巨像既方法
有幾招技巧一定要學...
1: 係空中時按R1+正方係跳刺...唔洗儲力而且攻擊力係最大...不過拔劍個下會比較慢
呢招主要用黎打HTA既第7隻
2: 空手狀態儲劍會比持劍儲力快...呢招打HTA既第3同15隻好有用
有武器係手按方向掣既下可以快速切換做空手
3: 當巨像搖晃得好勁的話, 放開R1再按會有少少效果...
4: 對空中既巨像時往後跳比行路快

基本上成隻GAME最難都係HTA...
特別係第3隻...所以只講解呢隻...

首先一定要識借力跳...唔跳上頭都起碼要跳上腰
一開始向前走, 地下有個位係光D...企係個度等巨像
斬你個陣跳上劍...然後走到把劍近手腕個凸位上邊等...
佢收劍個陣就可以跳上腰...上左去即刻爬上弱點用收刀刺...順利既話可以儲滿力插3刀...
然後就等佢左右狂搖...初初開始搖個陣可以收刀滿力插一刀...
之後再補一刀細力...插完就可以落返去休息...然後再爬上去等佢再左右搖...
用相同方法消滅佢腰既弱點...這時時間大約仲有2:50-3:30
然後即刻係右手跳上頭...從頭後邊爬上去收刀刺,大約可以刺2刀...
之後佢就會開始搖頭...當佢開始搖既時候跳返落去背脊...
搖完重複上述動作...將頭弱點消滅...完左頭弱點後得返分幾鍾
最後即刻跳到左手...睇時機用收刀刺...如果巨像搖晃既話就放開R1再按...
之後應該可以插一刀細力...黎到呢到只要再靠少少運氣就可以殺埋佢...

只要過到呢隻...基本上肯定可以白金...

舊 10-05-11, 08:01 AM   #469
LeUnG0o0
麥仔

Car2 白金
舊 10-08-11, 10:19 PM   #470
pkh1606
Junior Member

註冊日期: Oct 2010
PSN  IDpkh1606
Crysis 2 個Dedication (Play online 6 months after your first time)獎盃原來有glitch
不過唔知係咪我keep住個個月都玩一兩鋪,有驚無險取得獎盃,白金有望
pkh1606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-11, 01:56 AM   #471
jaychow7w

115白金達成--star war:the force unleashed

如果唔入code 白金難度起碼8-9分入code玩立即變精選。
舊 10-09-11, 02:38 PM   #472
Game Master
YOONA!!!!

引用:
115白金達成--star war:the force unleashed

如果唔入code 白金難度起碼8-9分入code玩立即變精選。
全新先有?

可PM
舊 10-10-11, 11:55 AM   #473
jaychow7w

引用:
作者: Transformers 查看文章
全新先有?
唔係,只係隻game本身可以入cheat code,用咗可以無限回血。
舊 10-10-11, 04:42 PM   #474
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: pkh1606 查看文章
Crysis 2 個Dedication (Play online 6 months after your first time)獎盃原來有glitch
不過唔知係咪我keep住個個月都玩一兩鋪,有驚無險取得獎盃,白金有望
恭喜了,我到現在和另一個之前同我們一起解奬盃的網友都還未取得6個月奬盃
可能個真的要連續6個月網戰才取得奬盃啦!
P.S.我會罷買Crytek發售的遊戲,原因是佢個SUPPORT TEAM好唔掂,有大量網友投訴都沒有理會,
我不想將來又再出現98%不能白金(自己白金不到就沒有辨法,但因為有BUG所以白金不到就)

此篇文章於 10-10-11 04:54 PM 被 SHCEHUK 編輯。
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-11, 12:09 PM   #475
LeUnG0o0
麥仔

ToHeart2 DX PLUS 白金@c@

主題工具
顯示模式

論壇跳轉