Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-13-22, 05:43 PM   #101
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
今集用嚟拖時間?非常地無趣嘅一集,特別係下半
上半條橋真係舊到唔舊,都係睇安妮亞表現
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-22, 06:15 PM   #102
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
第 19 話更淡口,咁落去唔掂;前一半一開波就估到個結局⋯⋯ 不過群戲幾好,同埋結局當事人個反應好正~ 下一話似乎又係分兩 part,不過某角登場喇掛。

舊 11-13-22, 07:02 PM   #103
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
今集後半應該係動畫原創, 真係平淡過開水, 仲要無笑料

前半就OK啦, 次子唱歌跳舞個段幾好笑
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-22, 12:54 AM   #104
肉羊哩咖
griffin611

第廿話:今話好返少少,又主要靠啲讀心術,玩阿尼亞同佢老豆一諧一莊。亮點係阿媽個正職⋯⋯

今季弱咗好多噃,睇個款今季都唔會有咩大故事線會開~

舊 11-20-22, 10:53 AM   #105
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
SPY×FAMILY 間諜家家酒 (スパイファミリー) S2 EP 20

調查綜合醫院吧(総合病院を調査せよ)

"睡美人"的職場工作,
佢次次幻想都咁誇張,
上次唔見咗個囡就諗到比狗食咗…

"睡美人"look Anya應該要商品化啦~!

嬰靈,惡靈退散果度其實可以玩得再癲d。

"白毛女" Fiona Frost終於登場了~!

-----------------------------------------

解讀難懂的暗號吧(難解な暗号を解読せよ)

暗號呢段咁短的,
有種到喉唔到肺的感覺,可惜…

https://zh.wikipedia.org/wiki/SPY%C3...8B%95%E7%95%AB

為了完成社會學習作業,安妮亞試圖詢問父母的工作,由於約兒的職業見不得光,洛伊德便帶她參觀綜合醫院。洛伊德的同事對他評價極佳,在採訪結束後,安妮亞差點受困在洛伊德的緊急秘密通道內,而事後她的報告也引起誤會,所幸兩者都有驚無險。安妮亞模仿間諜動畫情節自製暗號,並到處分送暗號,弗朗基誤以為這是情書,解出暗號並準時赴約,但睡過頭的安妮亞反倒失約。

; width:calc(100% - 2p;">

舊 11-27-22, 02:40 AM   #106
肉羊哩咖
griffin611

第廿一話,某角終於登場,唔知點解要等咁耐,以為會走細佬條橋,點知亞尼亞變到非常好笑,一洗前幾話啲問題,變返處境喜劇。

此篇文章於 11-27-22 02:48 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-22, 08:26 PM   #107
IDGAF
The One

SPY×FAMILY 間諜家家酒 (スパイファミリー) S2 EP 21

第21話(A-B)【〈夜帷〉】

夜帷外表冷酷,估唔到內心反差咁大,
行動目標:「我要做大婆」

第21話(C)【第一次的嫉妒】

隻軍犬出場果時表現到佢咁聰明,
無理由會做埋d有手尾跟的蠢事喎。

; width:calc(100% - 2p;">

舊 11-28-22, 04:54 PM   #108
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
下集打網球好好笑, 唔好錯過。

舊 12-04-22, 01:40 AM   #109
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: wing 查看文章
下集打網球好好笑, 唔好錯過。
上半 part 真係好好笑,不過後面未到最高潮,有啲吊癮。

舊 12-11-22, 03:42 AM   #110
肉羊哩咖
griffin611

第廿三話頭半動作精彩,下半場先係戲肉!不過,發球發到咁,啲人都可以當冇嘢嘅?!

舊 12-18-22, 10:47 AM   #111
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
難道木村拓哉個女是劇場版到配音?

舊 03-26-23, 09:00 AM   #112
武藤遊戲
The One

舊 03-26-23, 09:01 AM   #113
武藤遊戲
The One

舊 07-02-23, 06:54 PM   #114
武藤遊戲
The One

如真是成DLC衣服好事
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-23, 07:24 AM   #115
武藤遊戲
The One

舊 09-14-23, 08:25 PM   #116
IDGAF
The One

舊 09-14-23, 09:03 PM   #117
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
應該都係netflix / D+ / Viu 一齊播掛。

舊 09-14-23, 09:08 PM   #118
IDGAF
The One

引用:
作者: wing 查看文章
應該都係netflix / D+ / Viu 一齊播掛。
但官方又寫句:「上架平台將陸續於社群公布」
好似有變數咁。

舊 09-22-23, 02:32 AM   #119
武藤遊戲
The One

舊 09-22-23, 09:09 AM   #120
武藤遊戲
The One

舊 09-29-23, 08:31 AM   #121
武藤遊戲
The One

舊 10-04-23, 06:17 PM   #122
肉羊哩咖
griffin611

S2 OP 參上!

呢個 style 都幾鍾意。

此篇文章於 10-08-23 04:43 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-23, 04:44 AM   #123
肉羊哩咖
griffin611

因為個 pat pat~~~ 勁好笑

舊 10-08-23, 09:48 AM   #124
IDGAF
The One

Season 2開播了~!

Spy X Family S2 Ep1

因為射中咗屁股,
約會計劃由原本862-794=68,
最終變企係度約會計劃…

雖然毒跟藥只係一線之差,
但對毒有抗性,應該係因為自細煮飯累積的經驗吧?

花生炸彈赤對紅馬戲團殘餘成員果度,
咁快佈到局?好似卡通咗。

SPY x FAMILY間諜家家酒 Season 2
https://www.viu.com/ott/hk/zh/vod/22...85%92-Season-2

https://en.wikipedia.org/wiki/Spy_%C...mily_(season_2)

『SPY×FAMILY』Season 2 オープニング主題歌Ado「クラクラ」アニメ映像(ノンクレジット) /2023.10.07 23:00~ON AIR
https://youtu.be/gz--GkzpAf8?si=UpiE0t_QI7MPYEDV

『SPY×FAMILY』Season 2エンディング主題歌 Vaundy「トドメの一撃」feat.Cory Wongアニメ映像(ノンクレジット)
https://youtu.be/4Ql6YwCTAko?si=u0d6FBVyBJsZT7gG

舊 10-17-23, 03:36 PM   #125
肉羊哩咖
griffin611

兩個短篇,頭一個好啲:一個無口嘅角式可以玩到咁好笑,証明呢個「家庭」實在非常危險。少啲超能力都生存唔到~

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[日本] 求生走佬 Family | Survival Family 小日向文世,深津繪里 IDGAF 電影版 0 03-26-20 07:02 PM
【售】Wii的《Family Trainer 1+2》連《齊來冒險!Family Trainer》連 專用毯 青頭仔 買賣專區 0 06-07-13 04:05 PM
[Wii] Family Fishing romrom2004 電視遊戲討論版 22 08-06-12 09:10 AM
[Wii] Family Ski / Family Jockey / Family Stadium neo 電視遊戲討論版 88 03-16-08 12:27 PM
The Family Man(加料感情線) Wtak 電影版 0 09-03-05 03:08 PM

現在的時間是 10:18 PM

手機版 | APP版