Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-07-11, 05:39 PM   #126
Antares
Insane Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: 小黑 查看文章
終於白金哂SLY COOPER 1,2,3

第一集最易,除左要Collect之外冇咩煩野
第三集尾2果關比較煩,但難度唔高,challenge 其實都好易,因為都算係第二次玩
第二集反而係最難,用左我最多時間,淨係搵地方都搵左好耐

第三集 某幾個challenge幾難,例如直昇機保護飛機庫同一條命祖墳

舊 06-07-11, 11:00 PM   #127
小黑
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDEternalkin
引用:
作者: Antares 查看文章
第三集 某幾個challenge幾難,例如直昇機保護飛機庫同一條命祖墳
祖墳係邊個CHALLENGE 我都唔記得左
但係保飛機庫果個我都係一TAKE過
小黑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-11, 11:05 PM   #128
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
無雙6差1百萬名聲...
究竟白金之後仲要幾耐先開得返HKPSN呢?

舊 06-07-11, 11:08 PM   #129
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
wink

引用:
作者: kyo353 查看文章
尋日先借咗你,咁快白金

有冇咁神呀

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-11, 11:11 PM   #130
小黑

引用:
100萬好快姐,開修羅,用你最勁既人,加個攻擊範圍大,最高攻
直衝去大佬怒無雙,加普攻再無雙,一場都8,9千
果陣我好似打成都
舊 06-07-11, 11:22 PM   #131
kyo353
Game Master

引用:
作者: swan2009 查看文章
尋日先借咗你,咁快白金

有冇咁神呀
唔係呀
我之前問FD借左日文版
中文版唔係我要嫁

舊 06-07-11, 11:22 PM   #132
kyo353
Game Master

引用:
100萬好快姐,開修羅,用你最勁既人,加個攻擊範圍大,最高攻
直衝去大佬怒無雙,加普攻再無雙,一場都8,9千
果陣我好似打成都
我E+都刷緊唔知邊度既解放戰,一場7千幾

舊 06-07-11, 11:27 PM   #133
小黑

引用:
唔係呀
我之前問FD借左日文版
中文版唔係我要嫁
中文版是我想借的
舊 06-08-11, 09:01 AM   #134
粉紅救兵
Senior Gamer
¥真超大袋¥

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDArashion777
引用:
作者: MICHAEL0508 查看文章
52 白金 - Guitar hero smash hits
好開心, 用左成年幾終於拎到 T^T 呢個係我咁多白金最難既一隻, 難度大約達9級
wow...

我已經放棄..很難的說

此篇文章於 06-08-11 09:59 AM 被 粉紅救兵 編輯。
粉紅救兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-11, 11:47 AM   #135
Antares

引用:
祖墳係邊個CHALLENGE 我都唔記得左
但係保飛機庫果個我都係一TAKE過
保飛機庫challenge得半條血好難,你勁過我好多

祖墳我講呢個,無checkpoint一次過祖先個寶庫
Master Thief Challenge #41 Ultimate Gauntlet

http://www.youtube.com/watch?v=14SV9...eature=related

舊 06-08-11, 01:13 PM   #136
小黑

引用:
保飛機庫challenge得半條血好難,你勁過我好多

祖墳我講呢個,無checkpoint一次過祖先個寶庫
Master Thief Challenge #41 Ultimate Gauntlet

http://www.youtube.com/watch?v=14SV9...eature=related
哦,兩個我都係一TAKE過,我只係最憎打海戰同尋寶
其他CHALLENGE 根本對我冇咩難度
舊 06-08-11, 07:59 PM   #137
kyo353
Game Master

第37白金:無雙6
最後一次過拎4個杯超正

舊 06-09-11, 10:47 PM   #138
kyo353
Game Master

岩岩開始DIRT3...
第1個漂移賽都試左好多次先PLATINUM到...
睇黎我玩車GAME都係好冇天份

舊 06-10-11, 03:18 AM   #139
LeUnG0o0
麥仔

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDLeUnG0o0
大家白金左隻龍如OTE未呀 http://ryu-ote.gameclear.org/
LeUnG0o0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-11, 04:01 AM   #140
LeUnG0o0
麥仔

頂!!!!隻龍如OTE有answer X answer.....
舊 06-10-11, 04:50 AM   #141
jaychow7w

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDkinyan1217
引用:
岩岩開始DIRT3...
第1個漂移賽都試左好多次先PLATINUM到...
睇黎我玩車GAME都係好冇天份
我仲差10個challenge ......飄移已經係最易
jaychow7w 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-11, 01:13 PM   #142
kyo353
Game Master

引用:
作者: jaychow7w 查看文章
我仲差10個challenge ......飄移已經係最易
dirt tour同埋dc漂移難度差幾遠先
我驚玩唔掂既話會買個軑盤返黎

舊 06-13-11, 09:31 PM   #143
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
用左差唔多2年既時間,終於都白金左隻 Demon's Souls 了
都係多得Pet大同小弟玩,如果唔係Pet大我應該白金唔到 /
係小弟第8隻白金盃

8th: Demons Souls
7th: Killzone 3
6th: Final Fantasy XIII
5th: Heavy Rain
4th: Tales of Vesperia
3rd: Dead Space
2nd: biohazard 5
1st: Burnout Paradise

舊 06-14-11, 03:18 AM   #144
LeUnG0o0
麥仔

引用:
作者: Marco 查看文章
用左差唔多2年既時間,終於都白金左隻 Demon's Souls 了
都係多得Pet大同小弟玩,如果唔係Pet大我應該白金唔到 /
係小弟第8隻白金盃
玩埋美版同歐版ar 可以玩多4年 玩完出ps4
舊 06-14-11, 09:58 AM   #145
Antares

成日聽人講uncharted係ps3機主必玩,我以為係玩蘿拉咁跳下解下謎

前日開左隻uncharted 1玩,簡直同TPS無分別,玩hard玩到差d想死,我仲要係射擊苦手

尋晚簡直係流住眼淚過左crushing ch. 4,駛唔駛兩槍就死 同咁多敵人,打完一波又一波,仲要好鬼死狼,成班衝晒埋黎 今晚挑戰ch. 5

請問 uncharted 2係唔係都係咁難?

舊 06-14-11, 11:01 AM   #146
ryankam16

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDryankam16
引用:
成日聽人講uncharted係ps3機主必玩,我以為係玩蘿拉咁跳下解下謎

前日開左隻uncharted 1玩,簡直同TPS無分別,玩hard玩到差d想死,我仲要係射擊苦手

尋晚簡直係流住眼淚過左crushing ch. 4,駛唔駛兩槍就死 同咁多敵人,打完一波又一波,仲要好鬼死狼,成班衝晒埋黎 今晚挑戰ch. 5

uncharted 2易好多好多,如果uncharted 1係小朋友,咁uncharted 2一定係bb仔
ryankam16 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 11:25 AM   #147
Antares

引用:
作者: ryan0221 查看文章
uncharted 2易好多好多,如果uncharted 1係小朋友,咁uncharted 2一定係bb仔
咁都好d,不過uncharted 1對我黎講完全唔係小朋友

舊 06-14-11, 12:19 PM   #148
小黑

引用:

我買左隻GAME接近兩年都未爆UNCHARTED 1 原因係個CRUSHING MODE
但第2集一早爆左好耐
舊 06-14-11, 12:26 PM   #149
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
我買左隻GAME接近兩年都未爆UNCHARTED 1 原因係個CRUSHING MODE
但第2集一早爆左好耐
uncharted 1 easy我爆左,反而uncharted 2 easy我爆唔到… =3

要咁樣打boss我真係好唔擅長… =3

p.s. HK PSN個A/C 終於有第三隻白金了 (L.A.NOIRE)

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-11, 12:38 PM   #150
Antares

引用:
但第2集一早爆左好耐
上d外國討論區睇,玩慣槍game既人都覺得crushing難,咁我都唔係好屎

引用:
作者: Irwin 查看文章
uncharted 1 easy我爆左,反而uncharted 2 easy我爆唔到… =3

要咁樣打boss我真係好唔擅長… =3

p.s. HK PSN個A/C 終於有第三隻白金了 (L.A.NOIRE)
唔好講boss住我未玩
恭喜晒! LA NOIRE 終於可以開始玩,之前驚玩壞機唔敢開住,而家psn開番就算燒機都唔驚

此篇文章於 06-14-11 12:40 PM 被 Antares 編輯。
Antares 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:31 AM

手機版 | APP版