Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-30-11, 12:40 PM   #301
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: subzero 查看文章
可惜我收山唔再買新 game. 但呢隻評價好似麻麻...

無記錯係玩上隻 coj online 時認識你. 哈哈
喺呀,上集時識的,但你清哂啲舊GAME後會不會再買呢,

今集轉戰和鬼佬開盃(online全取得了),香港(PS3)太少人玩這GAME了,
這GAME都不是太差,只是網戰沒有KZ3,SOCOM4等...那麽好玩,
故事玩法和畫面和上集差不多,只是荒野變做現在都市版
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-11, 01:07 PM   #302
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
引用:
作者: lwl 查看文章
白金左BORDERLAND
升50LV 真係升到喊
有無戰友一齊玩DLC ?
我岩岩都想開呢隻,但唔知玩唔玩埋DLC好

舊 07-31-11, 12:05 AM   #303
kennethshiu
Junior Member

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDkennethshiu
近期玩緊ACER, 有一個獎杯疑問, 就係X骨用指定招式打5個人, 我已經跟心得的指示在第三關一次擊到5人, 但都拿不到這個杯, 請問各位日金了的朋友幫忙, 謝謝.
kennethshiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-11, 01:09 AM   #304
LeUnG0o0
Senior Gamer
麥仔

PSN  IDLeUnG0o0
有冇人有緋色欠片 白金wiki個類攻略link??o??
LeUnG0o0 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-11, 01:10 AM   #305
kyo353
Game Master

引用:
作者: kennethshiu 查看文章
近期玩緊ACER, 有一個獎杯疑問, 就係X骨用指定招式打5個人, 我已經跟心得的指示在第三關一次擊到5人, 但都拿不到這個杯, 請問各位日金了的朋友幫忙, 謝謝.
試多次都唔得?
我記得呢隻game有時完成左條件都唔會出杯要試多次先有

舊 07-31-11, 01:14 AM   #306
subzero
Game Master

註冊日期: Mar 2007
PSN  IDSubzeroHK
引用:
作者: SHCEHUK 查看文章
喺呀,上集時識的,但你清哂啲舊GAME後會不會再買呢,

今集轉戰和鬼佬開盃(online全取得了),香港(PS3)太少人玩這GAME了,
這GAME都不是太差,只是網戰沒有KZ3,SOCOM4等...那麽好玩,
故事玩法和畫面和上集差不多,只是荒野變做現在都市版
舊 game 無乜可能清得哂. 可能要十年.
今集網戰順嗎? 上集你玩過都知... 係 unplayable..

白金完成
Killzone 2 / Dead Space / Resident Evil 5 / Transformers: Revenge of the Fallen / inFamous / Call of Juarez: BiB / Demon's Souls / Marvel Ultimate Alliance 2 / Uncharted 2 / Borderlands / Fallout 3 / The Saboteur / Darksiders / Army of Two: 40th Day / Dante's Inferno / MAG / FF13 / Mafia 2 / Red Dead Redemption / Medal of Honor / Dead Space 2 / Killzone 3 / Heavy Rain / LA Noire / BRINK
subzero 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-11, 01:17 AM   #307
lwl
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
引用:
都有,我剩係玩哂 zombie 個 DLC.....
我未玩 zombie 個 DLC
反而玩緊Claptrap 個DLC
一齊玩LA
見到你ONLINE 叫你

引用:
作者: kyo353 查看文章
我岩岩都想開呢隻,但唔知玩唔玩埋DLC好
可以JOIN 埋AR
包你D LEVEL升得好快

此篇文章於 07-31-11 03:43 AM 被 lwl 編輯。
lwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-11, 01:35 AM   #308
kennethshiu

PSN  IDkennethshiu
引用:
試多次都唔得?
我記得呢隻game有時完成左條件都唔會出杯要試多次先有
我試左6,7次都係唔得==
kennethshiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-11, 09:19 AM   #309
SHCEHUK
Game Master

引用:
舊 game 無乜可能清得哂. 可能要十年.
今集網戰順嗎? 上集你玩過都知... 係 unplayable..
上集網戰真的很LAG,今集網戰幾順,不太覺得LAG,
但無上集那麽多玩法,只是得MISSION和DEATHMATCH,
但玩上來兩個MODE無甚麽分別,如想玩網戰就不見意買來玩(好悶),
重點是今集個CO-OP可以全關卡和朋友一起玩(我覺得幾好),
但外國好像有區域分,香港就沒有,我CO-OP和兩個鬼佬玩,一個入到,一個入不到,
我見佢地隻GAME版本不同(INVITE我時文字不同),當然我自己就兩邊都入到,
但每入一邊都要OFF左部機,再開返重新入去才可以,
今集要白金就好易(不夠打可以找人幫手過關),
一次爆機已經可以取得大量奬盃,最煩是合作奬盃要找多兩個朋友玩,
否則就好似我一樣在PS3T找鬼佬打了

此篇文章於 07-31-11 09:23 AM 被 SHCEHUK 編輯。
舊 07-31-11, 09:46 PM   #310
jaychow7w

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDkinyan1217
107白金達成--transformers dark of the moon
jaychow7w 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-11, 09:07 AM   #311
SHCEHUK
Game Master

Call of Juarez The Cartel已白金:
白金難度:3/10
所需時間:大約30hr
遊戲性:4-5/10 (視你喜不喜歡玩合作模式)

奬盃心得:
這GAME沒有難取得的奬盃,只是你要找到2個香港朋友一起玩比較難(PS3版),
今集的HARD MODE只是比NORMAL難一點而已,慢慢打就一定過到,
過不到可以找朋友幫手過關
最難的奬盃是合作奬盃(因要找朋友一起打)
-Spy vs. Spy
In cooperative mode, prevent 10 attempts of picking up secret items
(這個奬盃比較煩,要你看住別人取得secret item10次)
-Interagency Task Force
Play through one entire mission with two other live players
-Eh...what's up, doc?
In cooperative mode, revive wounded players 5 times
-Deadly Ballet
In a three-player co-op game, make sure everyone scores at least one kill during Team Entry
另外還有兩個網戰奬盃,但自己一個人都可以解到,不難

此篇文章於 08-02-11 05:13 AM 被 SHCEHUK 編輯。
舊 08-01-11, 06:22 PM   #312
kyo353
Game Master

引用:
作者: lwl 查看文章
我未玩 zombie 個 DLC
反而玩緊Claptrap 個DLC
一齊玩LA
見到你ONLINE 叫你

可以JOIN 埋AR
包你D LEVEL升得好快
都係唔玩DLC啦...當年DLC1個隻大佬我驚左好耐
我淨係想要ONLINE同人玩先開到個隻杯...
其他睇下都係自己黎就算...

引用:
作者: kennethshiu 查看文章
我試左6,7次都係唔得==
我諗你應該係中BUG...解剩呢個杯DEL SAVE再黎過得唔得?
反正都係玩頭3關...

舊 08-02-11, 01:23 AM   #313
LeUnG0o0
麥仔

Harry Potter and the Deathly Hallows part.1 白金
舊 08-02-11, 01:54 AM   #314
tong21093126

註冊日期: Jun 2011
lost planet 2 個難度獎盃

係咪一開始玩困難之後普通 容易獎盃都直接有埋架啦?
tong21093126 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-11, 11:28 AM   #315
T9P2L
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
PSN  IDT9P2L
引用:
作者: tong21093126 查看文章
lost planet 2 個難度獎盃

係咪一開始玩困難之後普通 容易獎盃都直接有埋架啦?
唔係, 要逐個難度打, 即係要爆4次機
T9P2L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-11, 06:41 PM   #316
SHCEHUK
Game Master

現在個yourgamecard網有點問題,
我見有隻game(Deus Ex: Human Revolution)還未出,
但見各奬盃Estimated Difficulty已經出哂,不是有多少%的人取得,
才看到個難度嗎?隻GAME未出但已經有人取得奬盃???
舊 08-03-11, 04:12 PM   #317
yy4_p786ppp

RE: hdc88085 你個DOG DAY 好難搞......隻 VERY HARD 我還沒解 請指導我
yy4_p786ppp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-11, 10:07 PM   #318
kyo353
Game Master

第41白金: PORTAL 2
原來佢送多個PC版係可以幫你白金既...

清晒D白金可以開新GAME玩LU

舊 08-04-11, 12:10 AM   #319
LeUnG0o0
麥仔

引用:
第41白金: PORTAL 2
原來佢送多個PC版係可以幫你白金既...

清晒D白金可以開新GAME玩LU
您就好la 係咁羅白金仲要開到新game
舊 08-04-11, 03:58 PM   #320
hdc88085
C:\Users\u

註冊日期: Feb 2010
PSN  IDkuenonng
XBox Live GamertagLOHOSSES374
引用:
作者: yy4_p786ppp 查看文章
RE: hdc88085 你個DOG DAY 好難搞......隻 VERY HARD 我還沒解 請指導我
睇情況去用石板防(唔好長期起個石板到,10秒到比人射爆),多D用近戰同用多d 衝鋒槍,就可以拎到
hdc88085 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-11, 04:05 PM   #321
kyo353
Game Master

引用:
作者: LeUnG0o0 查看文章
您就好la 係咁羅白金仲要開到新game
我D進度都已經慢左好多啦

舊 08-04-11, 10:44 PM   #322
=KingJoE=

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDJoeF0615
請問戰無3z
一場用無雙最終奧義殺100人的獎盃係咪有bug?
岩岩兩個玩家試左一次, 肯定超過100人, 但都係唔出盃
用左奧義皆傳係咪會有影響?
=KingJoE= 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-11, 06:48 AM   #323
hdc88085

隻波斯王子時之沙果集遊戲性我會比 1,因為控制方面係十分煩,叫佢左右不斷跳好似無晒反應咁,打怪果位女士用弓箭,本身條友叫廢,就要起到搶殺,最後總要好快死,隻game 令我好不滿

此篇文章於 08-05-11 06:55 AM 被 hdc88085 編輯。
舊 08-05-11, 11:39 PM   #324
LeUnG0o0
麥仔

引用:
作者: hdc88085 查看文章
隻波斯王子時之沙果集遊戲性我會比 1,因為控制方面係十分煩,叫佢左右不斷跳好似無晒反應咁,打怪果位女士用弓箭,本身條友叫廢,就要起到搶殺,最後總要好快死,隻game 令我好不滿
"咁您要玩下Larry了"<---引用jaychow名句
舊 08-06-11, 09:10 AM   #325
hdc88085

第三隻 Prince of Persia Two Thrones 依隻正野黎,好似玩緊刺客信條 - -"

論壇跳轉

現在的時間是 11:28 AM

手機版 | APP版