Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-20-12, 08:16 PM   #526
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 尼路 查看文章
咁重要坦克把鬼……
設定話戰術機主要用黎吸引火力架喎

我比較疑惑係點解d坦克會咁雞仲要用緊有人駕駛

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-12, 10:45 PM   #527
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 細路翔 查看文章
設定話戰術機主要用黎吸引火力架喎

我比較疑惑係點解d坦克會咁雞仲要用緊有人駕駛
點睇都戰術機火力大過坦克吧(以果支炮的大小來算)……果部係太空坦克都重話……

舊 08-20-12, 11:10 PM   #528
mok
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
其實部機有幾大部的……今集支炮同個人的比例好似好大部咁……
又雖然見到beta,但地上部隊同對面比太弱了吧……幾部坦克對看不到盡到的海……重要對面班可以拆坦克的說……佢地到底點守到的……而且對面又唔用鎗d反應裝甲有乜用……
其實,那些beta不懂飛,所以在沒有光線級的情況下,會飛的戰術機在天空真是無敵的……
至於反應裝甲嘛,它是俄國的招牌戰車裝甲,製作群只是想突顯那些戰車是俄軍而已吧。
mok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-12, 11:18 PM   #529
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
作者: mok 查看文章
其實,那些beta不懂飛,所以在沒有光線級的情況下,會飛的戰術機在天空真是無敵的……
至於反應裝甲嘛,它是俄國的招牌戰車裝甲,製作群只是想突顯那些戰車是俄軍而已吧。
未有光線級既情形唔駛戰術機啦,我地祖國d戰機已經可以打爽爽
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-12, 11:19 PM   #530
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: mok 查看文章
好笑.....官設話如果冇光線...戰術機係冇用的東西.....用飛機+TANK就夠打
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-12, 11:20 PM   #531
ouki
戸松控

引用:
點睇都戰術機火力大過坦克吧(以果支炮的大小來算)……果部係太空坦克都重話……
炮的大小同戰力成正比的嗎!?
舊 08-20-12, 11:29 PM   #532
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:
但以口徑計的話

坦克砲 standard = 105~120mm
戰術機豆槍 = 36mm

如果坦克火力低就唔會拿來做支援砲擊啦

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 12:14 AM   #533
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: ouki 查看文章
炮的大小同戰力成正比的嗎!?
同破壞力成正比。

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
但以口徑計的話

坦克砲 standard = 105~120mm
戰術機豆槍 = 36mm

如果坦克火力低就唔會拿來做支援砲擊啦
不是吧……就畫面睇支豆機重大過部坦克,有這種大小口徑反而細到咁離譜……(簡單來說單鎗計火力重細過渣古)

此篇文章於 08-21-12 12:19 AM 被 尼路 編輯。
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 11:12 AM   #534
佐佐木莊尼
Game Master
亂入禁止

註冊日期: Nov 2002
引用:

不是吧……就畫面睇支豆機重大過部坦克,有這種大小口徑反而細到咁離譜……(簡單來說單鎗計火力重細過渣古)
設定係咁寫
但上網查一查之後 ... 其實 d size 真係 set 得幾怪下

先係 TE 將坦克畫得太細

食坦克食得好開心的戰車級 beta:
http://www9.atwiki.jp/alternative/pages/9.html

全長(m) 4.4
全幅(m) 1.9
全高(m) 2.8

坦克拿俄製 T90 作比較 ...
http://en.wikipedia.org/wiki/T-90

Length 9.63 m (31 ft 7 in)
Width 3.78 m (12 ft 5 in)
Height 2.22 m (7 ft 3 in)

一架坦克應該有四隻戰車級 beta 咁大 ...

另一方面, 睇返第二集場武御雷無雙戰車級 ... 戰術機應該有返成20m 高.

size 差唔多, 而同樣搭載有 30mm 級豆砲 (其實一 d 都唔豆) o既 A-10 攻擊機, 則係咁o既樣

http://en.wikipedia.org/wiki/A10_Thunderbolt

豆砲系統大約機頭 ~ 駕駛倉尾咁長

咁睇落
將戰術機枝豆槍 set 做 36 mm, 又真係嫌細 ......

但算吧 -____-

動畫十套九套都係駁故駁到天光都駁不完

新 FF14 - (Bahamut) - Icecream Sandwich, 回復 + 職人 (已引退)

GW2 - (Tarnished Coast) - Arturia P Saber, warrior || Asuna Alfheim Yuuki, Elementalist (兼職)
佐佐木莊尼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 11:37 AM   #535
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
大家咁認真係一套HG動畫入面討論現代軍武根本就已經錯左

開頭對呢套有d期待, 以為係沉重蘿白動,
但第6,7集.... 全場文戲仲要d文戲悶到
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 11:39 AM   #536
ouki
戸松控

引用:
作者: 佐佐木莊尼 查看文章
設定係咁寫
但上網查一查之後 ... 其實 d size 真係 set 得幾怪下

先係 TE 將坦克畫得太細

食坦克食得好開心的戰車級 beta:
http://www9.atwiki.jp/alternative/pages/9.html

全長(m) 4.4
全幅(m) 1.9
全高(m) 2.8

坦克拿俄製 T90 作比較 ...
http://en.wikipedia.org/wiki/T-90

Length 9.63 m (31 ft 7 in)
Width 3.78 m (12 ft 5 in)
Height 2.22 m (7 ft 3 in)

一架坦克應該有四隻戰車級 beta 咁大 ...

另一方面, 睇返第二集場武御雷無雙戰車級 ... 戰術機應該有返成20m 高.

size 差唔多, 而同樣搭載有 30mm 級豆砲 (其實一 d 都唔豆) o既 A-10 攻擊機, 則係咁o既樣

http://en.wikipedia.org/wiki/A10_Thunderbolt

豆砲系統大約機頭 ~ 駕駛倉尾咁長

咁睇落
將戰術機枝豆槍 set 做 36 mm, 又真係嫌細 ......

但算吧 -____-

動畫十套九套都係駁故駁到天光都駁不完
係動畫有D怪....平時冇禁大隻...都唔知係唔係怪種來的
舊 08-21-12, 11:44 AM   #537
ouki
戸松控

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
大家咁認真係一套HG動畫入面討論現代軍武根本就已經錯左

開頭對呢套有d期待, 以為係沉重蘿白動,
但第6,7集.... 全場文戲仲要d文戲悶到
沉重蘿白動=.=....唔好令我想返起GAME.....=.=TE其實夠了.....唔打HIVE基本唔會死得D咩人
舊 08-21-12, 01:06 PM   #538
闇之大精靈
Senior Gamer

唔少人話le套係後宮番
其實主力都係得2女(唯依/ 庫莉斯卡)
伊莉亞同崔亦菲最多各當半個(不過聽說遊戲會有伊莉亞線)
咁正傳叫乜野?
武爺可是有名的戀愛原子核
主力6人仲有半力既兔霞同小麻..................
闇之大精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 01:17 PM   #539
ouki
戸松控

引用:
作者: 闇之大精靈 查看文章
唔少人話le套係後宮番
其實主力都係得2女(唯依/ 庫莉斯卡)
伊莉亞同崔亦菲最多各當半個(不過聽說遊戲會有伊莉亞線)
咁正傳叫乜野?
武爺可是有名的戀愛原子核
主力6人仲有半力既兔霞同小麻..................
小麻有路線都叫半力=.=

半力名顯係女武神TEAM+雙栗林

武爺戀愛原子核都冇用....全都都係要死=.=....ALTER真係一個惡夢....所有女角....死得GE死...死左GE仲要俾人玩=.=

一個唔知計人定機GE女友.....唔單只傷害現在世界....連自己本來GE世界都影響....仲要害埋自己....
舊 08-21-12, 03:33 PM   #540
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
其實d beta多成咁,用戰術機都唔見得幾有用,你話部部都係00R、double X同wing zero就話姐......
睇完今集我好想問佢哋係咪唔夠力做MAP炮出嚟

嗰支死人嘢俾你高攻高連射都冇用啦…
仲要暫時得一支…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 03:55 PM   #541
Eclair
Game Master
俺はMだ

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 如月刃 查看文章
睇完今集我好想問佢哋係咪唔夠力做MAP炮出嚟

嗰支死人嘢俾你高攻高連射都冇用啦…
仲要暫時得一支…
凄乃皇既荷電粒子砲

宮本武蔵、頼光ママ、シェヘラザード、水着ネロ、土方歳三
、マーリン、刑部姫、アビゲイル、葛飾北斎、ジャンヌ・ダルク(オルタ)

不過真愛係マリー
Eclair 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 01:31 AM   #542
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
以為今集開打,點知飛足成集得後尾有少少野睇 sosad,悶足5集
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 08:30 AM   #543
闇之大精靈
Senior Gamer

引用:
小麻有路線都叫半力=.=

半力名顯係女武神TEAM+雙栗林

武爺戀愛原子核都冇用....全都都係要死=.=....ALTER真係一個惡夢....所有女角....死得GE死...死左GE仲要俾人玩=.=

一個唔知計人定機GE女友.....唔單只傷害現在世界....連自己本來GE世界都影響....仲要害埋自己....
反正Fan Disc都還咗個後宮比武爺啦
闇之大精靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 08:54 AM   #544
ouki
戸松控

引用:
作者: 闇之大精靈 查看文章
反正Fan Disc都還咗個後宮比武爺啦
全部都只係發春夢
舊 08-22-12, 09:06 AM   #545
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
全部都只係發春夢
睇同人小說算啦
一日マブラヴ個名仲渣到錢出黎一日武爺都唔洗旨意走得甩

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 09:22 AM   #546
ouki
戸松控

引用:
作者: Einhander 查看文章
睇同人小說算啦
走唔甩都冇所謂....反正有得睇.....戰記4俾返保志把聲我....龍浪都有聲....我不要大人的事情(BETA娘)...

雖然係AGE的專業
舊 08-22-12, 10:50 AM   #547
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
你對黑肉巨乳的突擊級有什麼不滿?

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 02:32 PM   #548
Zubasa
Junior Member

註冊日期: Jun 2009
引用:
係動畫有D怪....平時冇禁大隻...都唔知係唔係怪種來的
Beta 剛種?
Zubasa 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 03:44 PM   #549
heeropo
Crazy Gamer
感情……無法理解

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: Zubasa 查看文章
Beta 剛種?
没看過Beta大金?

我只懂得用“戰鬥”來表現我所學到的事物,我也想說話、也想唱歌、也想留下回憶……
   我也想創造“未來”的我……可是,只有人類有能力這麼做……
heeropo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-12, 04:32 PM   #550
杉田智和
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: Einhander 查看文章
睇同人小說算啦
家陣好想知TDA入面武爺點解走咗過斯衛
杉田智和 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
石踏一榮「ハイスクールD×D」3期制作決定! money 日本動漫畫討論版 403 10-15-23 03:52 AM
[動畫] 高橋弥七郎「灼眼のシャナⅢ(Final)」放送終了 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 95 09-16-23 11:10 PM
[動畫] 「ゼロの使い魔」続巻刊行決定 病床のヤマグチ先生より完結までのプロットが遺されておりました。丨ヤマグチノボルのご冥福を心よりお祈り申し上げます。 Hayami 日本動漫畫討論版 849 10-19-19 10:09 AM
[NDS]Age of Empires: The Age of Kings neo2046 手提遊戲機討論版 94 02-19-06 02:19 PM
n-age wongpo2005 PC電腦遊戲討論版 0 01-27-06 08:37 PM

現在的時間是 03:59 AM

手機版 | APP版