Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-03-12, 12:22 PM   #351
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
就係唔收分身呀…你。
FB回氣分身唔會返架喎

要磨既總有方法,問題係既然有致死G不,做咩要去研究?
唔收呀...
回ED仔氣果招有硬直呀......

死心啦..冇方法....
要磨就要靠GC靠鑽....
但磨得GC就=晒左次CHANCE擇人
我諗冇人咁傻會咁做.....
而家係有GUARD不先見人之前放棄晒擇人來磨GB

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win

此篇文章於 07-03-12 12:32 PM 被 knife-edge 編輯。
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 12:24 PM   #352
千野新一
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: knife-edge 查看文章
其實你知唔知全套係點嫁???
-----------------------------------------
可能我真係唔知

我就係知我無做過野死左...
比人試過都見過人地比人試過......

下K/6K起手...最後比人41236S!? 斷尾....被UB HS仔>3下6P....暈>一擊....
UB之後三下6P唔暈..就比人HS>鑽>打DOWN...遠鑽FRC低空DASHJK...連COMBO..又暈..一係死...

我就係知咁樣比人殺左 人地就係咁簡單 <~但我知呢招好難出..

咁點先係一擊謝解答...

此篇文章於 07-03-12 12:29 PM 被 千野新一 編輯。
千野新一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 12:27 PM   #353
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: 千野新一 查看文章
可能我真係唔知

我就係知我無做過野死左...
比人試過都見過人地比人試過......

下K/6K起手...最後比人41236S!? 斷尾....被UB HS仔>3下6P....暈>一擊....
UB之後三下6P唔暈..就比人HS>鑽>打DOWN...遠鑽FRC低空DASHJK...連COMBO..又暈..一係死...

我就係知咁樣比人殺左 就係咁簡單

咁點先係一擊謝解答...
佢地講緊#R同SLASH果陣既一招死....
SLASH果陣好似出晒全套都唔死

AC一下死係....S觸手CH
之後6P>S觸手>AIR COMBO>S觸手+SG第1HIT>GAURD不>6PX3
呢下先係真正一招死
你果套打某幾隻先會暈....同勁易出

ED AC 2K係冇下段.....只係一吋長一吋強
係5K,鑽先係下段
引用:
作者: killua 查看文章
TRAINGING MODE果度已經係AC LA
咁應該係SLASH時講既囉....
因為呢句野我好記得你講過....
果陣覺得你好有霸氣

u win

此篇文章於 07-03-12 12:38 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-03-12, 12:45 PM   #354
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
唔收呀...
回ED仔氣果招有硬直呀......

死心啦..冇方法....
要磨就要靠GC靠鑽....
但磨得GC就=晒左次CHANCE擇人
我諗冇人咁傻會咁做.....
而家係有GUARD不先見人之前放棄晒擇人來磨GB
在下見有人召喚移動攻擊>FB回氣>衝上去都差D趕得追(有冇成功過就真係唔記得…)
全動作應該長唔過60F…

要做冇話冇既,不過有即死G不仲有咩人去研究…
初代BB CARL有好多高火力連技,不過入樽LOOP一出就一切都停晒。

舊 07-03-12, 12:55 PM   #355
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
引用:
咁應該係SLASH時講既囉....
因為呢句野我好記得你講過....
果陣覺得你好有霸氣
呢套野,我到最後都練左
因為中左,對面會好絕望,而我又好有快感

舊 07-03-12, 01:19 PM   #356
千野新一

引用:
佢地講緊#R同SLASH果陣既一招死....
SLASH果陣好似出晒全套都唔死

AC一下死係....S觸手CH
之後6P>S觸手>AIR COMBO>S觸手+SG第1HIT>GAURD不>6PX3
呢下先係真正一招死
你果套打某幾隻先會暈....同勁易出

ED AC 2K係冇下段.....只係一吋長一吋強
係5K,鑽先係下段

[/SIZE]
我真係唔識野~
咁我諗應該係立K
原來一招死都有分係咪真正
學到野~~謝大大~

舊 07-03-12, 01:29 PM   #357
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: 千野新一 查看文章
我真係唔識野~
咁我諗應該係立K
原來一招死都有分係咪真正
學到野~~謝大大~
見到你打d野好想用gaf唔出到街既說話回你.......
你咩....玩串個party呀

u win
舊 07-03-12, 01:45 PM   #358
千野新一

引用:
見到你打d野好想用gaf唔出到街既說話回你.......
你咩....玩串個party呀
新手唔識ED野~由返ED使解答~~大大咁好心解答我~我多謝你好應該姐~
做咩要我..

我同你緊你有D咩誤會定啦~
定係你認為個個人會質疑你~...所以自我保護定先~/.\

舊 07-03-12, 01:52 PM   #359
knife-edge
向後發展委員會成員

樓上記住山水有相蓬
抽水抽得咁開心

u win
舊 07-03-12, 02:05 PM   #360
RemiScar

註冊日期: Feb 2008
咪玩喇 .
最差當然係slayer
RemiScar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 02:09 PM   #361
Andromeda
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: RemiScar 查看文章
咪玩喇 .
最差當然係slayer
咁落去會變成潮文....

BTW,SLAYER點都唔算差姐...

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 02:11 PM   #362
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章

睇pdf解說基本上好廢
不過三大糞技都無改動 實際打落應該都好多人覺得隻角色好臭
不過點睇版中間都無combo出....但隻野如果唔靠以前D搬運combo實質上好難Keep人埋版邊

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 02:14 PM   #363
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:

咪理佢講啦.....
就算SLAYER點NERF佢用都唔會差得去邊....
架駛員問題
同VE點NERF極都好
同鬥神打一樣係被佢厄$$
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
睇pdf解說基本上好廢
不過三大糞技都無改動 實際打落應該都好多人覺得隻角色好臭
不過點睇版中間都無combo出....但隻野如果唔靠以前D搬運combo實質上好難Keep人埋版邊
立HS唔彈起D COMBO都要開發過晒啦.....
未練成COMBO JE
隻野NERF下都好正常
佢既主要對手P叔都冇左招地震.......
GC係唔係加左立HS>2HS??
隻SLAYER我覺得係ACPR唔會有AC咁強勢嫁啦點都

u win

此篇文章於 07-03-12 02:20 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-03-12, 02:15 PM   #364
千野新一

引用:
樓上記住山水有相蓬
抽水抽得咁開心
唔好覺得個個引用得你留言就抽你水先得架

大佬呀你有無咁矜貴~

舊 07-03-12, 02:17 PM   #365
神人ではない!新人だ

引用:
作者: RemiScar 查看文章
咪玩喇 .
最差當然係slayer
簡單一句唔駛講,「我用果隻就係最差」。
譯做日文就係「最低だな、オレ…」

此篇文章於 07-03-12 02:22 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 02:24 PM   #366
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
簡單一句唔駛講,「我用果隻就係最差」。
譯做日文就係「最低だな、オレ…」
闇慈ェリカ︰あなたっで、本当に最低のク(ry

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 07-03-12, 02:42 PM   #367
神人ではない!新人だ

冗談はさておき…

目前最不明朗應該係JUSTICE,佢真係太獨特…改動太大,之前識用都冇咩可能試一兩ROUND習慣到。

此篇文章於 07-03-12 02:44 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-12, 02:51 PM   #368
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
冗談はさておき…

目前最不明朗應該係JUSTICE,佢真係太獨特…改動太大,之前識用都冇咩可能試一兩ROUND習慣到。
唔知佢會點樣執 先改善到佢跛既不利情況

あの頃のように

舊 07-03-12, 02:54 PM   #369
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
一係要塞型Chara化囉.......反正佢個昇咁淆

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-03-12, 02:54 PM   #370
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
冗談はさておき…

我想知隻野對D純SHOOTING既打法黠打囉...
冇地上DASH我覺得OK隻野...
但空DASH都冇好似真係冇得打咁...對上AXL/VE/YOYO...

或者一開始近身戰既打法點搞....
要擋到25%氣先走到佬???

COMBO又係1個問題...
佢究竟點樣先可以SHOOT SHOOT下入到人串COMBO..
下下靠FB埋身???

期望佢儲TENSION可以儲好快囉......

初號機色好正...
小P希望有綠色用啦

u win

此篇文章於 07-03-12 02:59 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-03-12, 03:00 PM   #371
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
一係要塞型Chara化囉.......反正佢個昇咁淆
彈幕格鬥

睇左前2日有D人用都幾R頭...D硬直乜咁Q大既

あの頃のように

舊 07-03-12, 03:03 PM   #372
神人ではない!新人だ

引用:
我想知隻野對D純SHOOTING既打法黠打囉...
冇地上DASH我覺得OK隻野...
但空DASH都冇好似真係冇得打咁...對上AXL/VE...

或者一開始近身戰既打法點搞....
要擋到25%氣先走到佬???

COMBO又係1個問題...
佢究竟點樣先可以SHOOT SHOOT下入到人串COMBO..
下下靠FB埋身???

期望佢儲TENSION可以儲好快囉......
對VENOM打球陣NB應該可以解決好多問題,畢竟貫通判定健在之餘仲可以多個同時使出。
肉搏VENOM D判定多數唔夠佢惡,搞唔好實際會係VENOM不利添。

AXL就真係好有機會博反技同FB。
呀…唔改發生同判定既話,一擊必殺都係一個選擇黎既…

引用:
問題係依家根本冇人可以確定佢既實際排位,個個角色再大改都有基本功,唯獨係佢使用率低之餘仲要大改…
畢竟如果RINGEDGE 2唔可以用NETWORK UPDATE GAME既話(在下唔知啦),出正式版先知中招就開心死。

此篇文章於 07-03-12 03:40 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 07-03-12, 03:52 PM   #373
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
對VENOM打球陣NB應該可以解決好多問題,畢竟貫通判定健在之餘仲可以多個同時使出。
肉搏VENOM D判定多數唔夠佢惡,搞唔好實際會係VENOM不利添。AXL就真係好有機會博反技同FB。
咁要改佢再勁D D防禦力
同小P差唔多先夠囉

連COMBO都仲係會係1個問題
1隻跑台點連COMBO
唔通佢想真係FB解決一齊

u win

此篇文章於 07-03-12 03:55 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-03-12, 04:03 PM   #374
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
咁要改佢再勁D D防禦力
同小P差唔多先夠囉

連COMBO都仲係會係1個問題
1隻跑台點連COMBO
唔通佢想真係FB解決一齊
雖然我都覺得正義D招好難果個位連到combo
但炮台角色點連combo呢個.....睇佢點set架姐
你望下nu姐

ペルソナ5

隨時更新
舊 07-03-12, 04:06 PM   #375
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
雖然我都覺得正義D招好難果個位連到combo
但炮台角色點連combo呢個.....睇佢點set架姐
你望下nu姐
人地有DASH嫁
佢都有招25%TENSION既DASH囉
同佢本身果D招同NU2回事

u win

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 07:51 PM

手機版 | APP版