Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-23-13, 04:09 AM   #251
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
Tidus少左份幼氣。

此篇文章於 03-23-13 04:12 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 05:07 AM   #252
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
講真新模又唔係話好差,不過脂粉味真係重咗...

舊 03-23-13, 11:21 AM   #253
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
http://www.gamechup.com/final-fantas...ot-comparison/

Written on March 22nd, 2013 by John G
Final Fantasy X HD: Original vs Remaster Screenshot Comparison

Posted in News Tags: Final Fantasy X HD, PS Vita, PS3, Square Enix
Square Enix officially confirmed Final Fantasy X and X-2 HD and also released the official screenshots for the first game.

These games contain the international version content so you can expect it to be really packed. Final Fantasy X HD will cost $40 and will be available this year.
This screenshot comparison shows how much effort the company has put on these remasters and it’s a bit surprising that they have also changed Tidus’ model a bit. Lulu’s necklace doesn’t feel attached to her skin anymore, and the overall quality of the environments in the remaster are pretty crisp.
You can also find tons of new screenshots of Final Fantasy X HD. Check out the comparison below.
Final Fantasy X Original 1:
Final Fantasy X HD Remaster 1:
Final Fantasy X Original 2:
Final Fantasy X HD Remaster 2:
Final Fantasy X Original 3:
Final Fantasy X HD Remaster 3:
Final Fantasy X Original 4:
Final Fantasy X HD Remaster 4:

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 11:28 AM   #254
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
連堆CG都換埋果下堅

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 11:58 AM   #255
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
得第三幅係cg
同埋好似只係render過
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 12:26 PM   #256
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: rorimoe 查看文章
得第三幅係cg
同埋好似只係render過
見多左D水滴....雖然我都信係再ren過,但無諗到會有咁大分別
以為只係清D,無諗過會連水滴都睇到

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 03-23-13, 12:30 PM   #257
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
Titus好似少左份欠打樣

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 12:33 PM   #258
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
正,有更多對比圖,就令人知道原版真係唔掂啦
樓上師兄話嘅欠打樣我就係好憎(明顯係當年技術問題,面部表情掌握唔好先會咁,唔係原本想咁)
呢家見唔到好開心!
誠意雖然未叫好多,但真係唔係就咁HD化,為左佢出返部PSV玩多次都OK~
記得當年玩獸人行錯盤,變左做"魔法師",後悔一生.....

此篇文章於 03-23-13 12:36 PM 被 神名レオ 編輯。
神名レオ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 12:58 PM   #259
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

最強キャラはキマリで決まりb

其實國際版星盤好鬼易行錯路,特別係キマリ
原版雖然佢都係最早可以四圍行,但都無早到好似國際版咁.....國際版係真係都未成到形已經比你行魔法師路線然後.....悲劇

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-23-13, 01:26 PM   #260
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
比較想知PSV/PS3 可唔可以共通save
冇咁多時間對住部電視擦warp sphere x99
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 03:25 PM   #261
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
連堆CG都換埋果下堅
唔怪得要整咁耐
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 10:03 PM   #262
steve

註冊日期: Aug 2002
http://v.youku.com/v_show/id_XNTMxMjYxNjg0.html

偷拍版?
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 10:22 PM   #263
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
聽返首歌好懷念
期待X HD版賣得仲多過奶挺return
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 10:33 PM   #264
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster 3月25日 有Trailer

http://translate.google.com/translat...ruliweb.com%2F

왼쪽 상단에 TRAILER AVAILABLE ONLINE 3/25(3월 25일)라고 적혀있다

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 12:13 AM   #265
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
樓上師兄話嘅欠打樣我就係好憎(明顯係當年技術問題,面部表情掌握唔好先會咁,唔係原本想咁)
呢家見唔到好開心!
誠意雖然未叫好多,但真係唔係就咁HD化,為左佢出返部PSV玩多次都OK~
行錯左
我記得可以用轉移石轉去另一個點再學..
無架咩?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 01:34 AM   #266
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 雷火武 查看文章
行錯左
我記得可以用轉移石轉去另一個點再學..
無架咩?
問題係你會唔會為左キマリ去浪費一粒轉移之嘛
我寧願留番黎比yuna學holy/アルテマ啦

ペルソナ5

隨時更新
舊 03-24-13, 01:46 AM   #267
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 李奧涼介 查看文章
呢家見唔到好開心!
乜隻GAME唔係淨係得男女主角+大叔咩?

舊 03-24-13, 01:52 AM   #268
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
問題係你會唔會為左キマリ去浪費一粒轉移之嘛
我寧願留番黎比yuna學holy/アルテマ啦
唔....共實我個時都無玩到咁高..
怪物場好多任無打.

記得個時有網教你點樣用個盤會係最大效率[好似係無足夠格比你升盡全能力]

諗起都超過10年?
成個game最煩係有2樣野.

一係個d隱藏召喚獸...個個寺院都要all clear先拎到oblivion..國際版有黑召喚獸..唔知佢唔會唔加埋
第2個..係我玩第2次都儲唔齊...個set合共廿幾個既異文字...
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 01:54 AM   #269
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
乜隻GAME唔係淨係得男女主角+大叔咩?
你當lulu流ga
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 02:00 AM   #270
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
我一諗起要洗 Sphere 盤既時候我就想死
當年第一次玩 FFX 時真係差唔多洗哂個盤先可以升到盡

舊 03-24-13, 02:05 AM   #271
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 我係我 查看文章
你當lulu流ga
真係冇乜有用過LULU的記憶,水球男同獸人也是一樣,LULU應該是最容易拎最強強器果個?
男主夠快一用QUICK簡直是一個打三個
女主回血
大叔夠大力同真係幾型下
另外……總覺得當時的PS2版靚過依家(腦補?),上面幾張好似尐環境光冇打咁,尤其大頭果張,咁後生但髮線高了……
點都好,這是最後一隻有故事的FF,點都支持下

引用:
作者: Marco 查看文章
我一諗起要洗 Sphere 盤既時候我就想死
當年第一次玩 FFX 時真係差唔多洗哂個盤先可以升到盡
冇你地玩到咁盡,好似有界限突破定升去人地個盤,但實際係點樣?好似要用唔知乜嘢先做到

此篇文章於 03-24-13 02:16 AM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 02:19 AM   #272
新人
Senior Gamer

唔知會唔會有中文版呢?
新人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 02:48 AM   #273
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
冇你地玩到咁盡,好似有界限突破定升去人地個盤,但實際係點樣?好似要用唔知乜嘢先做到
改武器(定防具),加HP/MP限界突破
攻擊力都有限界突破的

引用:
作者: 新人 查看文章
唔知會唔會有中文版呢?
我想佢有,但睇黎應該凍過水

舊 03-24-13, 05:06 AM   #274
HumanBeing
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
撇開D real-time model唔講..佢啲pre-rendered CG片係咪唸住重新render過做HD resolution,而唔係求其放大加啲filter就算..?(上面TIDUS瞓係度果張細圖睇唔清)
..係既話我唸我會再幫襯...
HumanBeing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-13, 08:13 AM   #275
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: 雷火武 查看文章
唔....共實我個時都無玩到咁高..
怪物場好多任無打.

記得個時有網教你點樣用個盤會係最大效率[好似係無足夠格比你升盡全能力]

諗起都超過10年?
成個game最煩係有2樣野.

一係個d隱藏召喚獸...個個寺院都要all clear先拎到oblivion..國際版有黑召喚獸..唔知佢唔會唔加埋
第2個..係我玩第2次都儲唔齊...個set合共廿幾個既異文字...
記得當年當...改晒+走晒全個 sphere盤,能,記得係除左HP/MP之外其他都可以升盡,相比起其他FF來講其實都已經非常屈,跟本冇敵人可以傷到你...
而你求其搵條友打人都係99999 dam....,而且仲係你有行動n回佢都未打到你一野果隻....

連暗黑召喚獸都係好快ko得到...
----------------------------------
相反X-2 就難打得多囉...International 版仲要冇得屈gunner 99999dam*n + 變左走果死人100層迷宮o既難度又升左...

此篇文章於 03-24-13 08:16 AM 被 遊雲gspirit 編輯。
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
[多機種] Bio Hazard HD REMASTER l PS3, 360 l DL 版 PS4, XBone 武藤遊戲 電視遊戲討論版 635 02-13-15 07:31 PM
[PSV] Final Fantasy X|X-2 HD Remaster l 日版 12月26日發售 money 手提遊戲機討論版 149 10-29-13 08:30 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 11:16 AM

手機版 | APP版