Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-27-09, 11:42 PM   #1
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
はじめの一歩 New Challenger

有無人睇 ?
伊達大叔好燃

骨ならいくらでもくれてやる!その代わり、貴様の命を俺にくれ!!

舊 02-27-09, 11:53 PM   #2
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
報到 /

I haven't read the comic
so when I saw the anime everytime
at the battle action scenes but at the characters' look

ORz

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-09, 12:06 AM   #3
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
我睇完頭兩集就追返全套第一季
跟住忍唔住再睇埋84期漫

賽事係好燃,但係我覺得最正係離別嗰d位
白狼走嗰幕同埋嘔道離開都好感動,加埋首ending真係有d眼濕濕
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-09, 09:45 AM   #4
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
伊達大叔真係好型

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-09, 09:52 AM   #5
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
打不倒的世界冠軍

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-09, 09:58 AM   #6
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
好過漫畫, 里卡路德都唔知等唔等到一步去挑戰...

遲D鷹村打次中量級拳皇都會好睇.

此篇文章於 02-28-09 10:10 AM 被 K.LIFE 編輯。
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-09, 10:19 AM   #7
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

鷹村果場都好期待

舊 02-28-09, 02:15 PM   #8
naruto2320
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
正,又有得睇!
呢套漫畫真係好好睇!
又熱血又好笑

呢家劇情去到邊?
鷹村打左世界冠軍未?

好想一次過買哂80幾期,因為太長好難記哂D劇情,要經常重溫下
最記得都係鷹村打熊

舊 03-02-09, 05:19 PM   #9
kusee

註冊日期: Jul 2004
漫畫好正, 最新睇到85期
動畫, 以前睇左tv版 + ova
之後都無睇,覺得無漫畫版咁好睇~~~

舊 03-07-09, 12:12 AM   #10
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

吐滿地出場...

[漫]點解宮田仲未打得完

舊 03-07-09, 10:20 PM   #11
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
套野有八十幾期??
動畫會做幾多集?
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-09, 11:41 PM   #12
fatraymond
期待~~

註冊日期: Sep 2002
其實打左咁多場比賽,有好多場都好好睇
特別係一步對白狼,一步對千堂爭拳王,鷹村贏第一次世界拳王
都係好經典~~~

動畫版做到個種速度感同勁度,真係非常正

今日買埋第86期漫畫睇
宮田今次會唔會咁輕鬆就贏?

舊 03-08-09, 12:41 AM   #13
謎之天音

註冊日期: May 2006
引用:
作者: STUDIO KONG 查看文章
好過漫畫, 里卡路德都唔知等唔等到一步去挑戰...

遲D鷹村打次中量級拳皇都會好睇.
要畫到一步挑戰可能要等到160期
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-09, 01:29 PM   #14
K.LIFE

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
作者: 謎之天音 查看文章
要畫到一步挑戰可能要等到160期
宮田打埋宜家場OPBC應該會上WBA唔等一步, 而千堂可能會去WBC...

此篇文章於 04-01-09 09:44 PM 被 K.LIFE 編輯。
K.LIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-09, 11:16 PM   #15
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

[動]一步終於ko吐滿地

[漫]宮田打咁多期先完

舊 04-01-09, 05:21 PM   #16
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
點解久美把聲好似唔同左咁既...硬左好多...係唔係轉左人..?

13集之前new challenger佢有無出過場?
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-09, 12:24 AM   #17
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

引用:
作者: fortel 查看文章
點解久美把聲好似唔同左咁既...硬左好多...係唔係轉左人..?

13集之前new challenger佢有無出過場?
轉咗
本來係小林沙苗

舊 04-16-09, 02:41 AM   #18
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
早幾日放假,終於有時間睇哂14集

一步 vs 吐滿地 呢2集睇到有d眼濕濕

不過應該仲可以將呢個劇情發揮得更好

Nao...應該會捲土重來吧 ?

追完之後又好唔慣要一星期先有得睇一集,睇黎又要hea幾個月先睇 b

舊 04-16-09, 09:04 PM   #19
macross7ra
FireBomber!

註冊日期: Aug 2002
終於有人開post啦

呢套動畫太刺激

舊 04-16-09, 09:57 PM   #20
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

等鷹村呢場好耐啦

舊 05-07-09, 08:15 PM   #21
macross7ra
FireBomber!

註冊日期: Aug 2002
減重減得好恐怖
佢唔飲得水唔會死架咩

舊 05-07-09, 08:27 PM   #22
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

仲要咁鬼辛苦先減得o個1kg...真係睇完都覺得好辛苦 "
連蘑菇乾都吸唔到口水........ding 一聲 "

舊 05-07-09, 09:14 PM   #23
fatraymond
期待~~

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Marco 查看文章
仲要咁鬼辛苦先減得o個1kg...真係睇完都覺得好辛苦 "
連蘑菇乾都吸唔到口水........ding 一聲 "
睇佢減真係好辛苦
但上集睇青木村同一步玩冒認就超搞笑

舊 05-07-09, 09:16 PM   #24
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: fatraymond 查看文章
睇佢減真係好辛苦
但上集睇青木村同一步玩冒認就超搞笑
青木囉左一步個姓

o個度我都 Rewind 左幾次再睇,都係咁好笑

舊 05-07-09, 09:21 PM   #25
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
想問,大家係咪會覺動畫會好睇過漫畫?
其實一直都想追漫畫,依家有睇動畫都覺好正,不過大部份是因為製作效果..如果是漫畫,有冇咩補償"先天"不足呢

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:21 PM

手機版 | APP版