Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-05-12, 05:07 PM   #151
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
咁你出去sf4問下無印ssf4軍佬同楊邊個無腦d
由手機版發出
咁點解你又唔直接答我呢 ?
我對SSF4 o既認知只得無腦蘇聯佬

舊 06-05-12, 05:18 PM   #152
Andromeda
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: {蒼} 查看文章
空中ダッシュ二回可能

咁真係太過份了=-=;
我之前還要用4/1 氣ダッシュ

横向貼墙<<<<咁會唔會唔FRC都COMBO到???

如果係I-NO就冇左招牌COMBO了
2次空DASH...前前後後揀位出限界
咁JI一次就可以連人帶自己送埋版邊了
貼埋牆打起劃十字

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 05:20 PM   #153
千野 衛
Ultimate Gamer
KY KISKE

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDChino121484
XBox Live GamertagKANDA1214
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
你真係冇得頂
我一早講左冇腦o既係個角色 , 唔係用家
對面用唔用腦打唔係問題
但個角色可以令到對面唔用腦打, 就令我覺得享受唔到隻 GAME
關乜Q 尊唔尊重事 ?
定係你想我尊重開發個班友 ?
就當比你講得通,
你係講隻角色。
咁人地有用腦黎打贏你,
你憑咩話隻角色無腦先?

係人地贏到你就話角色唔用腦?
定係以為自己用左腦都贏唔到一個昇?

老實講,你係都要食同一招,人地唔通轉第二招黎就你咩…
自己用盡左個腦都破唔到人一招,唔等如人地只用一招隻角色就係無腦。
就等如Sf,係人都知阿隆個昇勁啦!但點解人地係咁昇就贏到?因為阿隆唔洗練唔用腦?唔係囉…係對面以為自己用左腦,係咁跳埋去食囉。

舊 06-05-12, 05:23 PM   #154
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章
2次空DASH...前前後後揀位出限界
咁JI一次就可以連人帶自己送埋版邊了

貼埋牆打起劃十字

邊有可以咁腦定的I-NO GA?

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 05:26 PM   #155
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
作者: {蒼} 查看文章
邊有可以咁腦定的I-NO GA?
電腦用果隻

あの頃のように

舊 06-05-12, 05:32 PM   #156
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 神田 佐助 查看文章
就當比你講得通,
你係講隻角色。
咁人地有用腦黎打贏你,
你憑咩話隻角色無腦先?

自己用盡左個腦都破唔到人一招,唔等如人地只用一招隻角色就係無腦。
就等如Sf,係人都知阿隆個昇勁啦!但點解人地係咁昇就贏到?因為阿隆唔洗練唔用腦?唔係囉…係對面以為自己用左腦,係咁跳埋去食囉。
算啦
我地唔會超越到一個可以導出軍佬比楊無腦結論既理論
因為呢個理論既本質由一開波個大前提已經同隻角色無關係
而係佢本人用特定打法贏定輸
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 05:50 PM   #157
Sgodkyo
the one

引用:
作者: 神田 佐助 查看文章
就當比你講得通,
你係講隻角色。
咁人地有用腦黎打贏你,
你憑咩話隻角色無腦先?

第一 , 自己將AB代入去

我用其他角色 , 打輸
轉用小P , 打贏
我唔知用緊其他角色有冇用腦打
但係我用小P一定係冇腦咁打
之後贏左
就可以令我覺得小P係一個冇腦o既角色啦
唔駛識鏡 LOOP 先可以話小P屈機掛

第二 , 你唔認同我o既意見 , 覺得係因為我廢 , 係你o既自由
我一路都話左自己係由廢柴玩家o既角度出發
我冇必要你認同我o既講法
我回你 , 係你冇啦啦話我唔尊重對手
我要澄清下o者

舊 06-05-12, 05:55 PM   #158
Sgodkyo
the one

引用:
算啦
我地唔會超越到一個可以導出軍佬比楊無腦結論既理論
因為呢個理論既本質由一開波個大前提已經同隻角色無關係
而係佢本人用特定打法贏定輸
由手機版發出
咁點解你又唔講下你o既觀點呢 ?
點解你又唔講下楊同軍佬邊個無腦D ?
我都話左我唔熟SSF4

仲有 , 如果同樣冇腦地打 ,
用 A o既勝率高過用 B ,
如果都唔可以得出 A 優勝過 B o既結論
咁應該得出咩結論呢 ?

此篇文章於 06-05-12 06:01 PM 被 Sgodkyo 編輯。
Sgodkyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 06:43 PM   #159
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
咁點解你又唔講下你o既觀點呢 ?
點解你又唔講下楊同軍佬邊個無腦D ?
我都話左我唔熟SSF4

咁應該得出咩結論呢 ?
低成本高回報既野實有架啦,你唔一齊用可以搵辦法打擊佢
話佢無腦都係冇咩意思...

あの頃のように

舊 06-05-12, 06:52 PM   #160
Sgodkyo
the one

引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章
低成本高回報既野實有架啦,你唔一齊用可以搵辦法打擊佢
話佢無腦都係冇咩意思...
其實我一路都係咁意思o者
如果用冇腦係唔尊重人
我惟有用返呢句啦

舊 06-05-12, 07:38 PM   #161
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
用GAME既角度黎睇

你用P可以冇腦咁贏AB,係因為指令投同斷罪既相性問題
就好似用EDDIE,有25%氣就可以好冇腦咁打死P,不過要做到呢個好冇腦其實要練好多用腦既野...

舊 06-05-12, 07:40 PM   #162
無題
Game Master

重緊得當年打沙田FUN ZORE都未收皮~
機少一有高手打緊就唔挑冇得打挑又一陣比人收皮
不過當年沙田班機友好好人成日吹水都教咪打~

不過講起拔苗我真係記得一個用DIZZY既玩家~
一見人打就挑~挑贏左就棄機…

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 08:50 PM   #163
knife-edge
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: killua 查看文章
就好似用EDDIE,有25%氣就可以好冇腦咁打死P,不過要做到呢個好冇腦其實要練好多用腦既野...
願聞其詳
真心學野
好想知用EDDIE點先可以無腦到...
咁樣打就唔會輸左比隻P谷住度氣

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win

此篇文章於 06-05-12 08:52 PM 被 knife-edge 編輯。
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-12, 09:21 PM   #164
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
咁應該得出咩結論呢 ?
你搵兩個必殺技都唔識出既弱智黎對打,PO冇咩可能輸俾ED添。你啱
PO真係冇腦

舊 06-05-12, 11:21 PM   #165
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
ps3會唔會有多過10個人玩XD
由手機版發出
FREDDY@o@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 12:05 AM   #166
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
ps3會唔會有多過10個人玩XD
由手機版發出
加入凶360既行列啦~

舊 06-06-12, 12:21 AM   #167
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: killua 查看文章
用GAME既角度黎睇

你用P可以冇腦咁贏AB,係因為指令投同斷罪既相性問題
Ed野係你先至得好唔好m9

唔好講到個個都做到

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 12:22 AM   #168
貪食蛇
Game Master

見到ex技我以為出家用版
想當年被拔苗真係燒好多錢下
貪食蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 12:23 AM   #169
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 貪食蛇 查看文章
見到ex技我以為出家用版
係有家用版無錯

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 12:24 AM   #170
貪食蛇
Game Master

引用:
係有家用版無錯
果隻係AC
貪食蛇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 01:54 AM   #171
千野 衛
KY KISKE

引用:
如果用冇腦係唔尊重人
我惟有用返呢句啦
你開始有點開竅

舊 06-06-12, 01:56 AM   #172
千野 衛
KY KISKE

引用:
作者: 貪食蛇 查看文章
果隻係AC
呢隻新版,街機同家用都有。

舊 06-06-12, 11:29 AM   #173
yin_dash
Junior Member

註冊日期: May 2005
真係十分愉快的討論 ^^
yin_dash 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 11:41 AM   #174
keyalien
Junior Member

註冊日期: May 2009
XBox Live GamertagKeyalien
引用:
如果用冇腦係唔尊重人
我惟有用返呢句啦
其實我唔覺得你唔洗一直強調自己係癈柴玩家.
有邊個一開始玩隻game就勁架?? (當然真係有啲人學野轉數特別快……)
但我覺得唔應該妄自誹謗, 用自己係癈柴玩家去做借口, 而唔去學其他野??
香港已經少去機舖出現既gg玩家啦. 點解唔諗下自己咁癈, 問下人點解咁咁咁打唔贏人好過啦~~ 總好過係度浪費時間, 又話小p易用又盛. 係網上唇槍舌劍有鬼用咩!!!!! 到時出黎打幾局, 交流下更實際啦!
keyalien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-12, 12:02 PM   #175
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
sf講無腦既唔係飛龍咩
駛唔駛再貼飛龍vs元個幅圖出黎?

梅原話齋, 用得無腦招多, 自己(player本身)唔會有進步, 好難贏落去

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 04:52 PM

手機版 | APP版