Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後
照相館研習區>Food thought 寫真日記!
KKH 12:22 PM 06-04-06

\/

本來想落街買蔥... 不過更想留在冷氣房當自閉老人...
AshleyYan 12:25 PM 06-04-06
係咪over左少少
boss 12:46 PM 06-04-06
d皮蛋咁大舊,冇切開既
KTN 12:52 PM 06-04-06
在家可玩到這般地步/\
ビスケット 12:58 PM 06-04-06
作者: AshleyYan:
係咪over左少少
High Key嘛~

AshleyYan 01:01 PM 06-04-06
作者: 奸詐餅:
High Key嘛~
Sorry,係我隻Mon既問題,而家睇到
萬能俠 03:21 PM 06-04-06
spoon.....!
中式會較好呢~~~~!
DCIP 09:41 PM 06-04-06
作者: 真 三一萬能俠:
spoon.....!
中式會較好呢~~~~!
一睇就知又係d有錢佬酒店食早餐啦~
KKH 11:00 PM 06-04-06
作者: DCIP:
一睇就知又係d有錢佬酒店食早餐啦~
怎可能... 這可是我家豆腐干廚房的作品... 沒騙你啊! /\
KKH 11:01 PM 06-04-06
黑漆漆的皮蛋, 黑漆漆的的陶瓷, 一直只想到拍 high key, 沒想過其他... 或者下次試試黑色背景拍神秘皮蛋瘦肉粥... /\

對啊萬能俠, 中式匙羹比較合適... 可惜反轉整個廚房都找不到, 可能家裡真的沒有 /\ ... 唯有用平常用來摧毀雪糕的工具...
NetNetBoy 10:42 AM 06-05-06
好味...
KKH 02:29 AM 06-17-06

今期玩露絲瑪莉...
KKH 11:11 PM 06-17-06

萬能俠 12:23 AM 06-18-06
第三張是腸粉吧~!
好正的說~~!
KKH 12:51 AM 06-18-06
Er... 那是帶子...
萬能俠 01:06 AM 06-18-06
作者: KKH:
Er... 那是帶子...
hahahahhaha.......haha....
好似腸粉!

咁第一樣呢.....?

P.S. 我鍾意#3, 帶子顏色同BACKGROUND 顏色幾襯, 我睇到之後都想食
KKH 01:55 AM 06-18-06
Ciabatta 麵包, 四方型一個 bun 的東西.
上面放 feta cheese, 超級市場有賣, 一樽裡面還加有 olives, herbs etc.

其實 #3 我覺得碟子也很重要, 不然畫面可能會幾 dull...
煎帶子最緊要乾身+猛火, 煎出來才不會水汪汪, 不過拍照動作必須要快, 擺 30s 已經開始出水...
KKH 03:45 PM 06-18-06
$30 一大包中國帶子, 當魚蛋食都得..... 敝處是, 吃多少餐才吃完呢?

DCIP 03:48 PM 06-18-06
變左美食廣場...........還是K太與你?
NetNetBoy 12:31 PM 06-19-06

KTN 01:51 PM 06-19-06
查實係K大入廚得食還是出自她人之手/\
總覺得不像某人下廚x )
紫色螢火蟲 02:09 PM 06-19-06
好鍾意見到d食物相
KKH 11:04 PM 06-19-06
K大, 早告訴過你我還有好多不為人知的秘密... 入廚的當然是我啦~~

毒D, 美食廣場... 你過獎啦! 我未到班 通常拍 food 搵食的, 會有 food stylist 幫手... 自己就不常注意賣相, 平常根本不會插條草上去 garnish, 所以拍起來份外吃力的 這次算是小小實驗, 冇野玩搵野玩... 不過這個玩法還有很多東西要學...
沙律菜絲 03:58 AM 06-20-06
巴打~第2春?
寡佬無可能有咁好福食......
KTN 10:39 AM 06-20-06
我都知K大是神秘的怪叔叔

見到生野就怕怕...入廚天生與我無緣
1 2 3 4 5 6 7 11  ... 最後

返回主題版面