Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-07-22, 11:11 PM   #2101
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
西班牙套 Money Heist S5 都未有時間煲完,而家拍埋韓版,六月廿四上

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-22, 11:42 PM   #2102
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
之前係Muse木棉花頭4季《JoJo 的奇妙冒險》,
等Netflix上埋第季下篇之後,應該可以開返之前特價買果隻PS4 JoJo Game玩了~!

《JoJo 的奇妙冒險》石之海 | 正式預告 2 | Netflix

2011 年,美國,佛羅里達。
空條徐倫與男友在開車兜風時捲入一場意外,結果竟遭人陷害,被判 15 年徒刑。

她這輩子有望重獲自由,離開石之海嗎?

喬斯達家族與迪奥的糾葛命運橫跨世紀,這回上演最終戰鬥!

《JoJo 的奇妙冒險》〈石之海〉第 13-24 集將於 2022 年首播,Netflix 獨家。
https://youtu.be/vgnaTwMEfUM

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-22, 04:40 PM   #2103
肉羊哩咖
griffin611

Tiger & Bunny 2 唔差,不過日劇味好重,亦偏重某三個新角,好在佢哋都 okay 嘅,雖然唔多明有咁多有超能人,仲有咁多人都去搏做世界?唔緊要,最後兩話動作同情節都緊湊嘅。期待下一季。

http://gaforum.org/showpost.php?p=11...&postcount=973

舊 05-09-22, 08:08 PM   #2104
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Tiger & Bunny 2 唔差,不過日劇味好重,亦偏重某三個新角,好在佢哋都 okay 嘅,雖然唔多明有咁多有超能人,仲有咁多人都去搏做世界?唔緊要,最後兩話動作同情節都緊湊嘅。期待下一季。

http://gaforum.org/showpost.php?p=11...&postcount=973
基本上好多人D能力都係廢嘅,要有SSR能力先可以做英雄/罪犯

舊 05-09-22, 08:31 PM   #2105
肉羊哩咖
griffin611

嗰個世界亦有好多常人做械劫犯,可能啲差佬太廢,啲英雄先有生意~~~

舊 05-10-22, 01:50 AM   #2106
肉羊哩咖
griffin611

Love, Death, Robot 第三部, 五月廿號

上一部未睇完,呢部反而幾好咁。

舊 05-11-22, 12:51 AM   #2107
肉羊哩咖
griffin611

套 GitS:SAC_2045 可持續戰爭,其實係 TV 版嘅雞精嚟,總集篇。除咗有一話消失咗,有個閒角消咗,大部份人物個膚色無咁膠,同某一條線擺後啲先收結,基本上係一模一樣。另一條線去到最尾多咗啲新畫面,不過唔好意思,無收到,睇嚟想第二季繼續,再攝啲下一季嘅蒙太奇出嚟。第二季就快上,可以當嚟重溫用

舊 05-13-22, 12:32 AM   #2108
肉羊哩咖
griffin611

「包乞食」 reboot

7月 14

舊 05-13-22, 09:37 AM   #2109
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
「包乞食」 reboot

7月 14
唔多掂……
時間地點人物(得黑人Wesker)無樣係跟原作
投射個啤啤熊諗起Paul Anderson版嘅Red Queen

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-22, 12:31 PM   #2110
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
本來睇戲唔在意人種
但而家見到黑人有點反感了
多謝SJW
Btw鐘意喱種雙時間線故事會睇
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-22, 01:31 PM   #2111
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100

呢條trailer剪得好好多 (唔知點解unlisted)
不過都係掛羊頭賣狗肉feel

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-22, 05:15 AM   #2112
肉羊哩咖
griffin611

呢啲可能係 woke 嘢,睇吓嘅評論先。

舊 05-15-22, 06:32 PM   #2113
肉羊哩咖
griffin611

Adam Sandlers 主演嘅電影 Hustler,似乎同上一套 Uncut Gems 一樣,都唔係笑片,似乎近年好少嘅體育勵志片:

6 月 8 號上

舊 05-17-22, 04:27 PM   #2114
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
我以為有人發2077
6月祭看到今石洋之怕了
差DMC沒份出席 基本上是西片電視劇

此篇文章於 05-17-22 04:29 PM 被 武藤遊戲 編輯。
武藤遊戲 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-22, 05:16 PM   #2115
肉羊哩咖
griffin611

呢個?只係六月 6-10 展示啲予告,條片都唔係咁多新嘢,到時先知有咩料:

舊 05-17-22, 05:53 PM   #2116
真!DC
Banned User
奉行我道

Trigger
https://mobile.twitter.com/CDPRJP/st...NK-EDGERUNNERS
由手機版發出
舊 05-17-22, 06:12 PM   #2117
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
終於有套新電影睇得下, 近期上個套Gangubai Kathiawadi 孟買大家姐 講印度女權(妓女) 女主演得夠霸氣, 如果過程多一點挫折就更好, 太過順利
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-22, 11:17 PM   #2118
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
消息稱 Netflix 人氣影集《黑鏡 Black Mirror》第六季正式展開製作
消息人士透露新季每一集都像是獨立的電影
https://hypebeast.com/zh/2022/5/blac...-works-netflix

呢期提起Black Mirror諗起的係:

Boom Boom Boom
蒙著嘴 Bang Bang Bang

希望佢快D出到啦~!
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-22, 03:33 AM   #2119
肉羊哩咖
griffin611

The Lincoln Lawyer 全 10 話,每話 4 廿零分鐘。

係咪首先要申明:呢套唔 woke。

上次係電影版,今次係電視劇。故仔有單大案做主線,跟住啲似有還有關係嘅細 case,加埋加埋其實幾好睇 -- ,主角換咗人,無噉型,但睇落去都順眼嘅,啲 case 顯示到佢嘅正義感帶少少古惑,可能有原著嘅關係,唔會突然變身好打得,主角人格亦有缺陷。呢套佢被好多女圍住 -- 尤其佢第二前妻係亮點~ 因為好多謎重重疊疊,好引人追。橋就扭到好峰廻路轉,未到最後唔知答案,間中會慢返落嚟,講返佢嘅性格同各角式嘅關係。

唔係噉好係主線個結局,焗住噉完就硬係唔完美~

如果鍾意推埋同法庭戲,絕對推薦。留咗尾做下一季。

舊 05-20-22, 01:07 AM   #2120
肉羊哩咖
griffin611

Umbrella Academy S3, 6月22, 予告有之前嘅劇透:

正呀喂!

舊 05-20-22, 09:11 AM   #2121
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
有無人睇過網絡煉獄 揭發N號房,
其實我只係睇咗頭嗰幾分鐘, 不過令我有一種強烈的厭惡感,
之後就無再睇落去.....

舊 05-24-22, 01:34 PM   #2122
肉羊哩咖
griffin611

食住 Chris Hemsworth 個勢⋯ Spiderhead,玩心理驚慄,加啲科幻:

6月17

此篇文章於 05-24-22 01:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-24-22, 06:49 PM   #2123
真!DC
Banned User
奉行我道

睇完第三季愛死機械人,最鐘意蟹怪果集
最唔鐘意土星果集,意味不明
成日見人講第二三季差左好多我又唔多覺
覺得係第一季集數多同有新鮮感既錯覺
由手機版發出
舊 05-24-22, 07:47 PM   #2124
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
蟹怪果集睇唔明,係想講人比怪物仲恐怖?
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-22, 07:54 PM   #2125
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
蟹怪個集係David Fincher操刀
第三季睇左一半左右,係有返第一季既感覺
第二季玩既野同風格的確無第一季咁豐富