Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
電視遊戲討論版>[ETC]2004/09/09 売上速報 (outbreak 2 = 58396, VJ = 8682)
neo2046 10:15 PM 09-10-04
http://game8.2ch.net/test/read.cgi/g...304042/801-900
作者: :
1 Biohazard Outbreak File 2   58,396  30.7%
2 キンコロ2  23,088  62.3%
3 どろろ (Dororo)    20,272  60.4%
4 Viewtiful Joe PS2    8,682
5 此花4     5,815

草薙さん 10:53 PM 09-10-04
VJ過檔ps2都有唔錯既成績~
不過ob file2首日消化率得30.7%..殘念
neo2046 12:45 AM 09-11-04
作者: KUSANAGI 草薙:
VJ過檔ps2都有唔錯既成績~
not too good actually
according to GC sales record
GC VJ first day has 23,873 copies
bearbearbear 03:13 AM 09-11-04
有時真係唔明
隻vj幾好玩,ꅁ真係水準以上之作,但無論點都係賣得好差。
赤武神 06:14 AM 09-11-04
估到VJ去左PS2個銷量都唔好得去邊
t-cup 10:30 AM 09-11-04
作者: bearbearbear:
有時真係唔明
隻vj幾好玩,ꅁ真係水準以上之作,但無論點都係賣得好差。
玩家俾人寵壞, 一定係要一等一大作或話題作先會去買.

而且 gc -> ps2 有前科.. battle封神 ps2 版就仆直佐
ai. 06:27 AM 09-11-04
之前係唔係有好多人話(gaf)係ps2度出vj就會好多人買??
ps.都唔明此花可以咁出落去~
t-cup 07:00 AM 09-11-04
作者: AiStudio:
之前係唔係有好多人話(gaf)係ps2度出vj就會好多人買??
ps.都唔明此花可以咁出落去~
有少少不幸被我言中的感覺
啤梨王子 08:39 AM 09-11-04
vj成績麻麻jawor....
elac 11:02 AM 09-11-04
Viewtiful Joe 咁好玩, 係PS2都賣咁少, 可能係:
1. 有PS2既人大部份都有GC, 亦買左GC VJ, 所以PS2再出就冇買.
2. PS2既人唔鍾意VJ呢類型既game
3. Capcom咁遲先係PS2出VJ, 所以佢地罷賣以示抗議.
石光 11:57 AM 09-11-04
gamecube好野
(有d九唔答八tim.. )
t-cup 12:00 PM 09-11-04
作者: elac:
Viewtiful Joe 咁好玩, 係PS2都賣咁少, 可能係:
1. 有PS2既人大部份都有GC, 亦買左GC VJ, 所以PS2再出就冇買.
2. PS2既人唔鍾意VJ呢類型既game
3. Capcom咁遲先係PS2出VJ, 所以佢地罷賣以示抗議.
1. 贊成
2. ps2 人只會買人氣作, 唔會買創新作品
3. 俾我就唔會罷買咁蠢

但 vj 係機迷向, 唔係大聚向的遊戲
sugihara 12:12 PM 09-11-04
唔係個個都覺vj好玩的吧
至少我只係覺得ok,唔係必玩...
<-焗要爆一次,之後無心機再開
W!LL 12:22 PM 09-11-04
睇個勢ps2版唔方賣得好過gc版...
ps2都有capcom既原創game丫, 果隻外星人賣成點? 睇人玩過, 玩法幾有趣喎~
t-cup 07:29 PM 09-11-04
作者: 小恐:
ps2都有capcom既原創game丫, 果隻外星人賣成點? 睇人玩過, 玩法幾有趣喎~
果隻外星人好似石沉大海
ai. 07:41 PM 09-11-04
作者: 小恐:
好玩無用~未必有人買.
依家d game反而跟潮流/大路向出,唔算好玩都可能多人玩.
chandler 07:38 PM 09-11-04
this again prove if a game hv been assign to GC it should never be imported to other concole no matter how worse the sales are
t-cup 10:24 PM 09-11-04
作者: chandler:
this again prove if a game hv been assign to GC it should never be imported to other concole no matter how worse the sales are
放長雙眼睇 vj2 會賣成點啦 (我覺得 gc 可能好賣少少)
Coquelicot 10:28 PM 09-11-04
我覺得無論係GC定PS2版
VJ都唔係咁多玩家去欣賞
赤武神 10:32 PM 09-11-04
作者: Coquelicot:
我覺得無論係GC定PS2版
VJ都唔係咁多玩家去欣賞
唔買佢鬼有得欣賞??
Coquelicot 10:34 PM 09-11-04
作者: 赤武神:
唔買佢鬼有得欣賞??
就係因為少人欣賞而少人買佢咯
witchblade 12:20 AM 09-12-04
作者: t-cup:
放長雙眼睇 vj2 會賣成點啦 (我覺得 gc 可能好賣少少)
我都係咁話
C.K.F. 12:32 AM 09-12-04
D 銷量數字o甘低, 一個字講晒...

醜~!

日本市場真係衰到貼地lor~
石光 12:30 AM 09-12-04
作者: t-cup:
killer7都係啦.....
gc賣得多過ps2,我會大笑
Coquelicot 12:33 AM 09-12-04
作者: 干柿先生+:
killer7都係啦.....
gc賣得多過ps2,我會大笑
Capcom近黎呢類game都好評唔好賣
邊部賣得好d都笑唔出
1 2 

返回主題版面