Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 11-20-14, 09:35 PM   #51
亞瑪迪拉
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: izumi_chuen 查看文章

發生呢件事果時都識咗佢地5,6年
都算係熟朋友黎
你真係賤到無朋友
亞瑪迪拉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 09:52 PM   #52
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
小心行雷^_^
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 09:54 PM   #53
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
真係唔熟唔食
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 10:48 PM   #54
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
朋友妻不嬲都咪走雞架啦
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-14, 11:33 PM   #55
izumi_chuen

註冊日期: Jun 2008
Wii U IDchuen_izumi
3DS Friend Code0068 5330 7260
PSN  IDchuen_izumi
XBox Live Gamertagizumi_chuen
其實呢, 我並唔係真真正正NTR 左人地既女朋友既
因為我對個女有好感. 所以我仍會晌佢地一齊既時候會做一D 討好女仔既行為,
到佢地散左之後, 我同個女仔曖昧左段時間之後先開始既

只不過女仔同男友未散既時候, 同我傾電話時我會咀炮下佢男友,
女仔會同我講佢男友對佢係點唔好, 但我從來都無叫佢同男友分手

所以話如果樓主有時間既係可以追下/等乘虛而入

P.S. 我同女仔最後係無做過D 對佢男朋友唔住既事, 我拒絕左

いすみ
izumi_chuen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 07:59 AM   #56
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
其實呢, 我並唔係真真正正NTR 左人地既女朋友既
因為我對個女有好感. 所以我仍會晌佢地一齊既時候會做一D 討好女仔既行為,
到佢地散左之後, 我同個女仔曖昧左段時間之後先開始既

只不過女仔同男友未散既時候, 同我傾電話時我會咀炮下佢男友,
女仔會同我講佢男友對佢係點唔好, 但我從來都無叫佢同男友分手

所以話如果樓主有時間既係可以追下/等乘虛而入

P.S. 我同女仔最後係無做過D 對佢男朋友唔住既事, 我拒絕左
我真係睇唔出同人講我無破壞佢地婚姻的小三有乜分別……定你肯定就算佢地乜都唔做都會自己散,好肯定唔係因為你d小動作所以散?
咁個女仔依家重係你女友?

舊 11-21-14, 10:35 AM   #57
sonic
Game Master

引用:
作者: 尼路 查看文章
我真係睇唔出同人講我無破壞佢地婚姻的小三有乜分別……定你肯定就算佢地乜都唔做都會自己散,好肯定唔係因為你d小動作所以散?
我又唔覺有咩問題喎
如果那個女仔唔係一心想離開又點會同izumi咁過電
如果唔係女仔有意思,你跟本不能介入的
罵人小三都係loser先會講
如果要追求一個有男友既女仔要先等佢分手再追求,都好唔專重女性,排隊分豬肉咩
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 11:29 AM   #58
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
騎牛搵馬,其實好多男女都有咁ge心態
被飛可以話長痛不如短痛,認清一個人仲好
通常見騎牛搵馬的人都係成日唔開心,因為唔識珍惜對方。或者應該說少了一份對感情的堅定心。
每個人都有優點同缺點,關鍵在於放大優點還是缺點。當嗌交情緒高漲時往往就忽落對方的優點,特別係好多時優點其實都係缺點,只係觀點與角度。
所以我覺得最重要是對感情的態度。個人覺得跳船無問題,但佢究竟點面對感情?佢係一個騎牛搵馬的人,還是一個真係愛對方只係到達一個臨界點要放低這段感情的人?
不過講到尾,人都係為自己,佢開心你又開心就得
只係開心的長短又有誰知道呢
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 01:03 PM   #59
izumi_chuen

引用:
係個男既講分手先
真正既輸家其實係我,因為女仔對佢男友非常痴心放唔低而同我分手

いすみ
舊 11-21-14, 09:24 PM   #60
尼路
The One

引用:
作者: sonic 查看文章
我又唔覺有咩問題喎
如果那個女仔唔係一心想離開又點會同izumi咁過電
如果唔係女仔有意思,你跟本不能介入的
罵人小三都係loser先會講
如果要追求一個有男友既女仔要先等佢分手再追求,都好唔專重女性,排隊分豬肉咩
如果係陌生人當然無問題,但前提係……個個係你朋友……真係無問題?

引用:
係個男既講分手先
真正既輸家其實係我,因為女仔對佢男友非常痴心放唔低而同我分手
即係結果得個吉……又做兵?

舊 11-21-14, 10:15 PM   #61
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
引用:
係個男既講分手先
咁搞野既,我有冇睇少左咩劇情?
引用:
如果係陌生人當然無問題,但前提係……個個係你朋友……真係無問題?
朋友尼家野,睇你重唔重視既姐...唔想keep既根本只係一個陌生人,冇咩分別
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-14, 11:33 PM   #62
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
我都開始覺得呢D關係 其實個選擇權係個女仔度, 男仔好被動

我同佢Whatsapp左成個月..但咩都無 係就係大家傾計傾得幾密 但that all

對方無意思 做乜都無用

有d野有位先可以入同可以做, 但我搵唔到位入

我唔準備做佢隻兵, 當然我又無需要因為咁而唔同佢做朋友 (咁樣唔同佢做朋友我覺得其實仲毒過做佢隻兵 )

唯有試下將注意力唔在放係佢身上 去過番我日常過既生活

舊 11-22-14, 10:18 AM   #63
sonic
Game Master

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
我都開始覺得呢D關係 其實個選擇權係個女仔度, 男仔好被動

我同佢Whatsapp左成個月..但咩都無 係就係大家傾計傾得幾密 但that all

對方無意思 做乜都無用

有d野有位先可以入同可以做, 但我搵唔到位入

我唔準備做佢隻兵, 當然我又無需要因為咁而唔同佢做朋友 (咁樣唔同佢做朋友我覺得其實仲毒過做佢隻兵 )

唯有試下將注意力唔在放係佢身上 去過番我日常過既生活
男仔並不是一定被動的
無論係工作,朋友,愛情,大部份關係的主動權也是在雙方熱度最冷的那一方
千萬個whatsapp 都不夠一通電話有用,約出黎玩先最實際
追唔到未退返朋友囉
你追下一個就唔會再注意這女仔了XD
舊 11-22-14, 10:24 AM   #64
sonic
Game Master

引用:

咁你都控制唔到你朋友鐘意左你女朋友架
舊 11-22-14, 11:06 AM   #65
尼路
The One

引用:
作者: sonic 查看文章
咁你都控制唔到你朋友鐘意左你女朋友架
但依家佢係追個朋友個女友……自己可以控制到自己吧……唔通因為我控制唔到朋友所以先下手為強?咁叫咩朋友?世界上女就唔止一條,真心朋友就真係唔多……當然十年見一次個類"朋友"另計…

舊 11-22-14, 11:43 AM   #66
sonic
Game Master

引用:
但依家佢係追個朋友個女友……自己可以控制到自己吧……唔通因為我控制唔到朋友所以先下手為強?咁叫咩朋友?世界上女就唔止一條,真心朋友就真係唔多……當然十年見一次個類"朋友"另計…
所以追朋友既另一半係違反左動物族群既生存原則,但呢D就係人類(遠望)
舊 11-22-14, 12:24 PM   #67
HM

註冊日期: May 2007
追晒所有post
都唔明有咩好爭論對錯
愛情呢樣野本來無分對錯
有本事既你搶兄弟老婆都係咁講啦
最緊要係自己做事自己負責
有咩後果自己承受唔好怨唔好後悔就得

另外樓主既情形,唔係搶人女友岩唔岩
係睇唔到有得手既機會
去做下其他野分散注意力啦
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-14, 01:19 PM   #68
izumi_chuen

引用:

應該係比兵好少少既水泡
我個CASE 就無咩好講, 由始至終我都係被動XD

其實我覺得如果係真心朋友既話, 應該會出現那些年, 我們一起追的女孩咁既情節XD
劇中阿和都係晌沈佳宜失落既時候乘虛而入, 但最後都係無好結果
當然好睇個人啦, 有D 咪鬥下睇下邊個追到囉, 有D 反目成仇, 真係睇下夠唔夠兄弟

現實中有朋友可以做到咁, 女既曾經同男A 拍過拖, 之後散左, 男B 之間係無追過個女仔
中間, 女既曾經同唔同既男仔拍拖之後,
同男B一齊, 男A同男B係好兄弟, 但佢地無介意過
最後女仔同男B結婚, 男B 叫埋男A 去做兄弟
女既仲拉男A 男B 一齊合照
不過又有幾多人可以咁大方?

いすみ
舊 11-22-14, 02:06 PM   #69
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
以上太超現實

愛情係冇分對錯
但係擇偶唔係個個對象都可以出手
Btw有d女係好鍾意搵男仔傾計
所以有時唔好諗太多無謂野

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-14, 07:00 PM   #70
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
追,點解唔追,你又唔一定追到,就算追唔到個心都要追到個身,唔好乜都無,影衰曬GAF既人

此篇文章於 11-27-14 07:03 PM 被 chrischun 編輯。
chrischun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-28-14, 01:34 PM   #71
YALIU
儲錢中...

註冊日期: Mar 2006
未結婚重有得簡,可能搶完先知呢個係可以陪你一世的人喎
真係有FEEL咪試下追先,追唔到咪找過第二個,無損失架
大把女,驚乜?

係就係衰,不過又真係無錯
YALIU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-14, 06:53 PM   #72
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: YALIU 查看文章
未結婚重有得簡,可能搶完先知呢個係可以陪你一世的人喎
真係有FEEL咪試下追先,追唔到咪找過第二個,無損失架
大把女,驚乜?

係就係衰,不過又真係無錯
有啲野,撬得走,唔難保他朝君體不相同。

到時咪又係心慌慌買難受...

舊 12-21-14, 05:43 PM   #73
亞比斯
Insane Gamer
初心者

註冊日期: Jul 2006
PSN  IDterrykly
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
有啲野,撬得走,唔難保他朝君體不相同。

到時咪又係心慌慌買難受...
兩睇啦

呢個世界都好多例子撬得走.最後反而係撬人果個離場先

反事冇講得咁死既

不過你舉左一個睇法出黎,樓主自己考慮決定
亞比斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-14, 04:22 PM   #74
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
過完聖誕喎,樓主報告下

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
大獲過大獲(唔見左圖書館既書應該點做?)...... ase ~清談館~ 12 06-13-06 05:40 PM
大獲....部電腦....幫幫忙... 普通人一個 手機資訊/電腦軟硬討論 20 11-13-04 01:01 AM
超級大獲!!notebook芒撞壞左!!! ase 手機資訊/電腦軟硬討論 25 08-26-04 06:07 PM
大獲~我部 xbox~ ~時之勇者~ 電視遊戲討論版 15 05-30-04 08:33 PM
大獲!!!有關mon問題 希羅之野望 手機資訊/電腦軟硬討論 13 11-09-03 08:04 PM

現在的時間是 06:22 PM

手機版 | APP版