Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 05-06-04, 06:56 PM   #326
Rosicky
God of Gamer
我愛攝影

註冊日期: Oct 2002
XBox Live GamertagykcisoR
引用:
作者: onon
我明白大家既苦心同勸告, 多謝 m(_ _)m

其實我只係純粹問下.....以防真係走投無路的話都起碼可以去學自己有興趣既野....

.......

你地講到咁我都唔知點答好.....

唔好怪我, 我宜家都真係幾徬徨同迷茫........
你有冇聽過浸大有得修音樂..for 中五會考生

英雄聯盟: Rosicky
Rosicky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-04, 01:07 AM   #327
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: 松本秀人
你有冇聽過浸大有得修音樂..for 中五會考生
好似只係for 先收生...
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-04, 05:11 PM   #328
newbie
Junior Member

註冊日期: Mar 2004
我都有學結他...都學左7年...都只係得grade 5
7年來都係學古典結他,近排有d想買支鋼線玩下
平時聽d流行歌覺得o個d結他聲好正
其實o個d係咪鋼線結他+駁amp的效果?
有咩鋼線結他同amp好介紹?(結他budjet約$3000-5000. amp 約$1000-1500)

此篇文章於 05-11-04 05:14 PM 被 newbie 編輯。
newbie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-04, 05:37 PM   #329
i am 17
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
<--學做指揮
i am 17 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-04, 04:04 PM   #330
usayarE

Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: i am 17
<--學做指揮
指揮choir (熊熊兒童合唱團? ) 個d 定orchestra 個d?
幾時我同合作演出chopin concerto no.1 呀? \ \
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-04, 08:54 PM   #331
i am 17

引用:
作者: onon
指揮choir (熊熊兒童合唱團? ) 個d 定orchestra 個d?
幾時我同合作演出chopin concerto no.1 呀? \ \
SFXC's choir
舊 06-12-04, 07:05 PM   #332
Txlyo
LegoRob設計師

註冊日期: Nov 2003
徽長夾鼓手一名
會係沙田區夾,所以最好住新界區
咩類型都會玩,但暫時會cover住玩Rock同少少metal既band先
好似metallica, bon jovi, beyond果d
最好玩左兩年或以上,多數會係夜晚夾多
有興趣可以icq:23211732

Txlyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-04, 08:48 PM   #333
i am 17

引用:
作者: Txlyo
徽長夾鼓手一名
會係沙田區夾,所以最好住新界區
咩類型都會玩,但暫時會cover住玩Rock同少少metal既band先
好似metallica, bon jovi, beyond果d
最好玩左兩年或以上,多數會係夜晚夾多
有興趣可以icq:23211732
暫時性一話長期?
舊 06-22-04, 11:32 AM   #334
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
想問一問大家
除左旺角nelson
香港邊度多日本結他賣 ?
StOnE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-04, 01:57 PM   #335
Txlyo
LegoRob設計師

引用:
作者: i am 17
暫時性一話長期?
我咪寫左長夾鼓手...

舊 06-24-04, 01:33 PM   #336
Rosicky
我愛攝影

好耐冇傾過計喇

我想問呢我結他程度已經去到中班
想問仲有d乜野技巧要學?

舊 06-29-04, 12:33 AM   #337
recosuke
Crazy Gamer

PSN  IDisaaccyl
高班學彈琴 10年先9級
小學2年班果陣 學校有銀樂隊
所以學左單簧管
之後自學結他唔計...得半桶水
升左上中學之後學打鼓 打左4年幾

幾樣樂器比較起上黎
都係覺得鋼琴最正
我個人超鍾意彈琴果陣 手指的郁動
有種難以形容的感覺
而且又好聽啵 音域又廣
不過學鼓 唔開心果陣發洩下的確唔錯
單簧管其實都幾好玩
不過以前細個果陣學...覺得枝野好重
次次吹完成手指公都會好痛
recosuke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-04, 07:19 PM   #338
Txlyo
LegoRob設計師

於火炭區私人band教授
band房有bass,學員無需自攜bass上課
band房位置鄰近火車站,步行只需3分鐘
價錢: 單對單$480/1hr/1month
單對雙$380/1hr/1month

課程內容包括:
Introduction of Bass
Finger Training
Note Concept
Basic Techique
Arpeggio & Scales
Differents Style of Licks
Song Training
Advance Techique

etc...

暑期速成班:
希望在暑假的兩個月內讓學員明白bass是一種怎樣的樂器,並學會bass最基本手勢。
課程期為2個月,每個月5堂,時間大家商議,每堂1個鐘
只設單對單課程,每個月$560/總共 5 堂
暑假過後若有興趣想可以轉為普通課程。
課程包括:
Introduction of Bass
Finger Training Ex.
Note Concept
Ex. in 12 Bar Blues
Song Training

有興趣請icq add: 23211732 詳談

舊 07-14-04, 05:22 PM   #339
Rosicky
我愛攝影

有冇結他教授?

舊 07-29-04, 02:02 PM   #340
Whatever
Senior Gamer

我學過幾堂鋼琴,不過因為經濟因素而停左。
最近發現布魯斯口琴可以吹jazz,立即迷上!

不過唔知係咪個口太大,吹個單音都好難。。苦練中

日期: 2007/10/29 09:49
摘要:
0937 DJ 摩根士丹利將洛陽鉬業(3993.HK)評級由中性上調至增持。
Whatever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-04, 11:59 PM   #342
先行者
Senior Gamer
中華大Cannon!

註冊日期: Aug 2002
好多人學結他
唔知大家學左幾耐
得閒交流下
先行者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-04, 06:26 PM   #343
殘泉
オレは日本語を極める

註冊日期: Jul 2004
我想學結他, 不過又驚學錯手勢, 想問下大家有冇咩好地方介紹?

舊 08-28-04, 07:19 PM   #344
hina

註冊日期: Jan 2003
hey~有野問~~呢到有無人係工聯會學樂器架?我想問工聯會teach得o ng ok?因為工聯會比較平.(我係學二胡既)~
thx~~
hina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-04, 02:58 PM   #345
Rosicky
我愛攝影

引用:
作者: hina
hey~有野問~~呢到有無人係工聯會學樂器架?我想問工聯會teach得o ng ok?因為工聯會比較平.(我係學二胡既)~
thx~~
冇咩事都唔好搵工聯會學

舊 08-30-04, 12:23 AM   #346
hina

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 松本秀人
冇咩事都唔好搵工聯會學
@@點解呢?咁有無一d 可以推薦呀???

thx

hina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-04, 09:53 AM   #347
Sebastian veronique
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
如果想學saxphone應該去邊到學??

想快d脫苦海
Sebastian veronique 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-04, 10:03 AM   #348
macross7ra
Ultimate Gamer
FireBomber!

註冊日期: Aug 2002
我想知有無人可以免費教我結他

舊 09-26-04, 03:07 PM   #349
Rosicky
我愛攝影

引用:
作者: macross7ra
我想知有無人可以免費教我結他
木結咪搵jpc囉

舊 09-26-04, 03:07 PM   #350
Rosicky
我愛攝影

引用:
作者: hina
@@點解呢?咁有無一d 可以推薦呀???

thx

都係tom lee個d地方架喇

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:39 PM

手機版 | APP版