Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-27-08, 10:02 PM   #76
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: luciferdark 查看文章
想問問個制好唔好用﹖
超有興趣~
thanks!
個制絕對掂呀, 勁有機街feel, 手感好, 絕對推介

舊 07-27-08, 10:07 PM   #77
Galaxy
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDGalaxy_leung
XBox Live GamertagGalaxyLeung
45/F-46/F 好難玩
之前果o的我已經玩到爆晒粗
Galaxy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 10:15 PM   #78
RPG之鬼
God of Gamer

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
你試下用2刀流,66'Y制',佢會用2把刀插完後扔. . .
我係用呢個way過的=0=
最後我用nightmare既x+b試到出黎
佢個attack投應該係指先攻擊了敵人一次之後再出投技

想問下
新衫係咪除了打tower外就是要開成就(360版)先可以開到?
d成就好鬼難打,tower d條件都好難呀
要點樣先可以檔到對方10招呀?
又要甚麼整爛晒d牆……
(我係反應白痴)

此篇文章於 07-27-08 10:17 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 10:16 PM   #79
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 祖羅.祖班納 查看文章
好用...不過我多數打街霸同vf先插黎用 買左呢個制之後成日玩番呢2隻game
THANKS~
希望你唔介意答埋:
支stick用時, 會唔會好嘈﹖
我會俾人話的...thanks!!!

舊 07-27-08, 10:32 PM   #80
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: luciferdark 查看文章
THANKS~
希望你唔介意答埋:
支stick用時, 會唔會好嘈﹖
我會俾人話的...thanks!!!
桿本身唔算嘈, 問題係你會唔會大力拍d制喇

舊 07-27-08, 10:34 PM   #81
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
作者: Galaxy 查看文章
係咪超高防果層?
用空投就輕鬆搞掂

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 10:52 PM   #82
Galaxy

引用:
作者: 亞利古 查看文章
係咪超高防果層?
用空投就輕鬆搞掂
原來係咁....一陣再試..而家要玩第o的輕鬆下...
想請下有邊隻人空投勁?
舊 07-27-08, 10:53 PM   #83
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
引用:
你同我一樣
45個忍者1個打3個都唔奇

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 10:54 PM   #84
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
引用:
係咪超高防果層?
用空投就輕鬆搞掂
自動解投喎

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 11:06 PM   #85
jn525hk
Junior Member

註冊日期: Oct 2006
想問問各位大佬,我玩PS3o既,只系得黑武士,點樣拿Yoda同那個"機械人"?
jn525hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 11:10 PM   #86
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
桿本身唔算嘈, 問題係你會唔會大力拍d制喇
Thanks 各位!
最後想問問大家係咩價位入~參考下~
thanks!!!

舊 07-27-08, 11:28 PM   #87
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 虛無 查看文章
想問下
14fstage: phantom pavilion- seesaw , performed gaurd impact more than 3 times
即點做?

有得較高矮對格game黎講仲成世界a
當然無啦
用 GI (gaurd impact ) , 即 前G or 後G 擋3 下攻擊
有小小似 SF3 brocking 咁上下既野
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 11:30 PM   #88
亞利古
桃太郎~~

XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
自動解投喎
空投邊有得解

用斧頭hold3B->28BG
中兩三次就應該玩完

舊 07-28-08, 12:17 AM   #89
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
有無輕鬆做出5+ combo既人?

舊 07-28-08, 01:13 AM   #90
Galaxy

引用:
用yoda大叔...
敵人背檣用236+B > 狂b
我淨係識哩個

引用:
空投邊有得解

用斧頭hold3B->28BG
中兩三次就應該玩完
好難呀...一來3B難中...
2來成功機會唔大
舊 07-28-08, 01:20 AM   #91
亞利古
桃太郎~~

引用:
用yoda大叔...
敵人背檣用236+B > 狂b
我淨係識哩個

好難呀...一來3B難中...
2來成功機會唔大
呢下要講彩數
有時d電腦好白痴咁死檔
我試過連出3下都中

舊 07-28-08, 01:21 AM   #92
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

引用:
作者: murai 查看文章
其實支stick同之前DOA版果支一樣咋...質素叫ok啦. 但要比, 同real arcade pro有距離.
並無版友講到咁神...
要街機feel就更加唔及RAP...

嘈就實嘈, 因為你個方向stick轉時實嘈. 無辦法.
咁你講個支rap咩價位,我有興趣...打左sc5就到sf4

舊 07-28-08, 01:23 AM   #93
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

丫.....唔記得講我係xb版,xb都有rap吧

舊 07-28-08, 01:25 AM   #94
Galaxy

引用:
呢下要講彩數
有時d電腦好白痴咁死檔
我試過連出3下都中
試到灰左....
Tower Of Lost Souls拎item個條件已經難到想死.
諗住想過版就算都咁難...太過份
舊 07-28-08, 01:26 AM   #95
荒木飛呂彥
Game Master
◇白金之星◇

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章

今日終於買左, 好感動 初時去幾間都話賣晒, 幾驚斷貨買唔到, 之後終於俾我搵到

玩左一陣, 我想問點樣先可以unlock 成美娜???冇佢好空虛....囧
你買依隻咩價位,唔方便可以pm我話我話嗎

舊 07-28-08, 01:30 AM   #96
亞利古
桃太郎~~

引用:
試到灰左....
Tower Of Lost Souls拎item個條件已經難到想死.
諗住想過版就算都咁難...太過份
所以我已經放棄拎item
有d條件根本沒乜可能做到
後期d電腦都唔係人咁品

舊 07-28-08, 01:34 AM   #97
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
引用:
用黑無事個徒弟,4B -> 上 -> A,A,B,B
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-08, 01:37 AM   #98
Galaxy

引用:
所以我已經放棄拎item
有d條件根本沒乜可能做到
後期d電腦都唔係人咁品
最恐怖係快攻型...中下段不停出...擋都擋唔切..一起身又中一起身又中..
傷心中
舊 07-28-08, 02:05 AM   #99
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
謝各位答案~

好耐無試過玩對戰game爆完粗丟制
個個唔係Nightmare就棍仔,再黎就霸王丸

棍仔先灰,明知佢新手,佢亂黎都打得死你
Nightmare就亂橫斬,中>下>中咁打,又係走唔到埋去
霸王丸就喪用1A,又扣得多,頂唔到幾多下

用其他人都條氣都順D,用以上3隻人果D真係打到火都黎
又悶又無技術又難打

舊 07-28-08, 02:08 AM   #100
亞利古
桃太郎~~

終於上到塔頂\/

引用:
謝各位答案~

好耐無試過玩對戰game爆完粗丟制
個個唔係Nightmare就棍仔,再黎就霸王丸

棍仔先灰,明知佢新手,佢亂黎都打得死你
Nightmare就亂橫斬,中>下>中咁打,又係走唔到埋去
霸王丸就喪用1A,又扣得多,頂唔到幾多下

用其他人都條氣都順D,用以上3隻人果D真係打到火都黎
又悶又無技術又難打
我好明白你既感受
尤其係棍佬
10個有9個都係毫無技術可言
毎次都忍唔住鞭多幾次屍

此篇文章於 07-28-08 02:14 AM 被 亞利古 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS3] PlayStation®Network ID 收集區(新格式使用中,請重新填寫<P.1>) LKC 攻略及心得交流區 344 01-27-14 05:09 PM
Soul Calibur IV [已售] neo2046 電視遊戲討論版 789 06-02-10 10:21 AM
[Wii] Soul Calibur Legends (TOS主角Lloyd參戰!) 神祕人1號 電視遊戲討論版 194 03-09-08 12:55 AM

現在的時間是 01:19 PM

手機版 | APP版