Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-05, 10:26 AM   #1
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
[REPORT] NDS 官方活動? #10&12 有REPORT

睇今期遊戲手錶, 萬信搞左個玩具博覽
日期係十二月十七至廿七
o係荃灣愉x新城... 入面有一part 叫做NDS 激鬥試玩區...

要唔要出動示威者要求香港代理做番多d promotion?

此篇文章於 12-17-05 09:38 PM 被 失業中年漢 編輯。
失業中年漢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-05, 12:37 PM   #2
山王
Crazy Gamer
我是一個臭皮曩

註冊日期: Dec 2002
我認為萬信係收到料, 知道任天堂起香港整多左間代理, 驚比人取替先做下野.
你去示威, 結果可能係幫佢做勢.

如果你無買有睇,編輯曰:"又要插又要睇,你D人真係犯賤!你咁叻又唔見你出一本?";
如果你有買有睇,編輯曰:"比得果十皮,自然係得抄抄埋埋既料,你咁清高可以唔買,我本野係出比翻版仔睇既~"
裡.天人必勝法 :
編輯曰:"你寫過攻略乜?你出過GAME書乜?乜都無做過有乜資格評論GAME書?";無錯,所以影評人無資格評論電影,因為佢地冇拍過電影;政評人無資格評論政治,因為佢地冇從過政。但咁樣講,GAME書編輯有冇資格評論遊戲?佢地都冇製作過遊戲。
山王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-05, 12:46 PM   #3
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
萬信識驚喇咩?

舊 12-12-05, 12:49 PM   #4
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
廢物可以搞得乜野出樣丫?

舊 12-12-05, 12:50 PM   #5
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: lauchai
廢物可以搞得乜野出樣丫?
代理之中佢比起新○行叫有自覺架喇

舊 12-12-05, 12:55 PM   #6
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: 勃勃
代理之中佢比起新○行叫有自覺架喇
自覺?
唔好做我死左至做野???

舊 12-12-05, 01:13 PM   #7
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
個博覽有咩玩架?

舊 12-12-05, 02:31 PM   #8
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

註冊日期: Mar 2005
Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
NDS激鬥試玩區....睇下係唔係真係有得鬥....

示威....如果拉Banner支持「代理二號機的話」....
就算唔示威,都可以當係多o左個版聚地點?

幾好,人地灣仔o個邊有SONY Game Show,而荃灣就有NDS Game Show....
雖然兩者之間o既分別就....

如果呢個玩具博覽o既主要對象係小朋友,
加上Demo o既Game係Made in Wario / 為妳而死 / BB從哪裏來的話,
等到廿七號先去睇時,睇下支筆同個Touch Screen會變成點樣。
(或者反轉部機,睇下有冇水出 )
~繪~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-05, 02:51 PM   #9
失業中年漢
Game Master

我諗住趁佢D 野未壞未爛... 十七號去睇一睇再報告大家

舊 12-17-05, 09:28 PM   #10
~繪~
Crazy Gamer
SONY哥哥

註冊日期: Mar 2005
Nintendo Switch IDSW-8478-3947-6670
活動報告時間~~~~
今日同馬騮去視察玩具博覽,只係影o左少少相:

一張相已經影哂成個NDS展區....
展區入面,有16部NDS同8部GBASP。
展示o既NDS Game(無去完全記錄,只靠僅餘記憶.... ):
G-Generation、Nintendogs、Mario Kart、
Mario & Luigi RPG 2、Sonic Rush、Super Monkey Ball、天堂獨太2、龍珠Z舞空烈戰。
可惜NDS一開機就入Game,結果冇得圍內玩Download Play....
上面就大大塊NDS行貨廣告牌,但係Game o既海報(日文)就貼落^底....睇海報時請orz一下。
(去到o既時候工作人員仲o係度一邊orz一邊去貼海報,例如大人Golf。)

去完展區玩過之後,過去睇下場內賣Game幾錢,
可惜....一眼睇哂就係得咁多,何其散亂,仲要賣Game唔賣機....
標價方面,除o左遊戲王之外($270),其餘Game o既價錢係一個謎。

小朋友o既心態:你打你NDS,我打我PSP....

活動報告完畢。
~繪~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-05, 09:32 PM   #11
沒名字的?君
God of Gamer
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
今年會唔會又唔見game呢

舊 12-17-05, 09:35 PM   #12
失業中年漢
Game Master

game 仲有pokemon dash..
gba 方面都有mario rpg、 donkey kong vs mario、遊戲王ex(唔知第幾代)

下面d 海報.. 仲有mk (趁無人見到拎返屋企裝飾下? )

到場人士多數係10以下既小童... 但係唔少都「身光頸靚」, 仲有私家nds/psp.... orz

d機入帶位用一種似玻璃膠既東西封實, 應該無上次既偷game事件...掛

舊 12-17-05, 09:45 PM   #13
riceball
Ultimate Gamer

既然萬信有呢D展區同展板, 好心佢就搞多D啦

<-都係好希望會有日本果種"Touch!Try!DS"的體驗台...哪怕係得一部也好...
riceball 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-05, 09:52 PM   #14
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
個展區竟然有美版mario rpg...@@
美版game都係萬信代理的....?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-05, 10:24 PM   #15
神風@AMD
God of Gamer
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
依個展...上年都有,唔係新野= =

一個好爛既展....

舊 12-17-05, 10:46 PM   #16
同人志
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2004
人地sony 係銅鑼灣攪左幾多次raod show 同用年輕女子推銷
萬X 係荃灣... ... 愉X新城... 仲要係荃灣既邊沿

CBD 係咩 萬X知唔知?
我諗點解萬X次次都要係荃灣愉X新城攪exhibition
唯一個原因只係近佢地公司

同人志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-05, 05:23 AM   #17
花京院
Senior Gamer
花京院

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: ~繪~
--SKIP--
可惜NDS一開機就入Game,結果冇得圍內玩Download Play....
按住start制開機都入唔到menu咩??
萬信唔係勁到改OS去Disable呢個功能掛~
花京院 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-05, 12:05 AM   #18
天藍
Junior Member

註冊日期: Nov 2005
個個令仔係nds區打psp都幾串
起碼我覺得串過係psp區打nds=_=
天藍 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ETC]Official USA October NPD Hardware & Software Sales neo2046 電視遊戲討論版 28 11-15-05 04:16 PM
NEW: NDS& PSP 9月NDP美國主機及遊戲銷量數據 神祕人1號 手提遊戲機討論版 36 10-24-05 09:06 PM
NEW:美國7月NDP遊戲及主機銷量 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 08-29-05 03:13 PM
[NDS]日本廠商推出 GBA SP / NDS 兩用電視接收器 neo2046 手提遊戲機討論版 13 11-24-04 09:26 AM

現在的時間是 12:10 PM

手機版 | APP版