Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-24-21, 09:44 AM   #1
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
Jurassic World: Dominion 侏羅紀世界3

《侏羅紀世界:統霸天下 / 侏羅紀世界:統治霸權》電影為2018年電影《侏羅紀世界:殞落國度》的續集、「侏羅紀公園系列」的第6部作品和《侏羅紀世界》三部曲最後一部作品。本片由柯林·崔佛洛執導,並與艾蜜莉·卡邁克爾共同撰寫劇本。

上映時間: 2022 年 6 月 10 日 (美國)
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-21, 10:38 AM   #2
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
恐龍入城?

舊 02-10-22, 11:47 PM   #3
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
最新予告

舊 02-12-22, 11:13 PM   #4
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
鬼佬日日找N年做電影 都不做舊演員

六月都未必看到現在環境

舊 04-29-22, 12:36 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

第二條予告,好有災難片格

舊 04-29-22, 09:46 AM   #6
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第二條予告,好有災難片格

有興趣

舊 05-23-22, 09:35 PM   #7
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
香港6月2上,IMAX?

舊 05-24-22, 10:52 PM   #8
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
香港6月2上,IMAX?
這幾天努力溫緊之前5集,第3集完全同主線無關,唔睇都沒影響
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-22, 12:28 AM   #9
ComeLOLoh

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
這幾天努力溫緊之前5集,第3集完全同主線無關,唔睇都沒影響
已經唔記得第三集,即刻揾返Trailer黎睇,連第三集有我鐘意既女演員都唔記得左。

舊 05-27-22, 11:35 PM   #10
ComeLOLoh

戲院已經開始預售,部份有Poster送。
但未見有IMAX版。有3D 4DX版。

舊 05-31-22, 03:58 PM   #11
D-boy

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
戲院已經開始預售,部份有Poster送。
但未見有IMAX版。有3D 4DX版。
見IMAX之後的場數都係top gun 2,真係估唔到這套竟然唔上IMAX
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-22, 07:23 PM   #12
ComeLOLoh

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
見IMAX之後的場數都係top gun 2,真係估唔到這套竟然唔上IMAX
去呢度Check
https://www.imax.com/movies/jurassic-world-dominion
台灣有…
香港去到6月23都未有

但香港有3DMX,得一間

我網上買左D-Box版…單人都有Poster送。
但未攞,好似先到先得。
唔通我要行版去戲院攞左先?

MCL就兩張MX4D先送一張,要登記

此篇文章於 06-01-22 07:26 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-22, 02:18 PM   #13
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
當爽片睇

無彩蛋出字可走

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-22, 08:22 PM   #14
wongdee
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
IMAX終於開
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-22, 11:54 PM   #15
D-boy

bbq大團圓結局,連吳博士都改邪歸正

倫伯暗戀第一代女主角,終於守得雲開了

第二代女主角的戰鬥力一集比一集強

新加入的黑妹,覺得入隊的理由有些牽強。點解唔設定佢係第2集的伊恩女兒,咁就合理好多

4、5、6集最尾都係暴龍救全隊

引用:
作者: wongdee 查看文章
IMAX終於開
睇完MX4D才上,但又唔值睇多次
舊 06-02-22, 11:58 PM   #16
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完, 系列完結算係咁, 有幾幕都幾緊張, 感覺比上集好點

此篇文章於 06-03-22 12:00 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-22, 09:52 PM   #17
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
MOSTown睇完七點場,叫ok咁啦,不過仲有問題,留個白衫女魔頭同滄龍都冇死想點?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-22, 01:28 PM   #18
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
MOSTown睇完七點場,叫ok咁啦,不過仲有問題,留個白衫女魔頭同滄龍都冇死想點?

唔⋯

成個Apple總部都仲係度圈養班勁嘢,藍姝系列又可以自我生育,世界又滿佈其他恐龍,留咁多尾個IP唔玩落去至奇 再玩就應該再係streaming series化喇掛
反正今集似乎係被pandemic搞到scale down咗,jurassic world嘅成個世界都係呢個點子未有足夠發展

此篇文章於 06-04-22 02:37 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 06-04-22, 04:22 PM   #19
ComeLOLoh

呢次睇左D-Box版,個幕夠晒大,開場前同完天花板會打住個轉緊既電影恐龍Logo。
第一次睇戲有d咁既野。(定我第一次睇D-B0x呢?唔記得,好少睇D-Bo
遙我就set到最勁,感覺都係MX4D強d。但D-Box版勝在大銀幕。

要既野都有,不過不失。都唔錯,兩大女主角d安排都幾好。
係少左系列d搞笑。唔夠刺激+搞笑呢個組合。
其他野都ok收貨。同無乜特別經典既一幕。

舊 06-04-22, 08:42 PM   #20
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完,以一個系列最終編來講真係唔合格,至少上一集講到入侵全世界之後今次仲係玩困獸鬥???
我想睇係人和恐龍如何共存共鬥....
另外今集好似蝗虫仲重心過恐龍
6(?)大主角齊集係好開心,不過攪到戲份散晒

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-22, 11:18 PM   #21
C.Ryo
Game Master

其實今次場成市追逐戰幾正,不過唔知係咪covid關係其他都只能做廠景,但都幾多唔同恐龍睇,但上集咁完又真係令人期望會仲有更多巨獸大鬧大成市戲碼嘅

舊 06-09-22, 07:17 PM   #22
肉羊哩咖
griffin611

睇 4DX Top Gun 2 嗰陣,有播呢條片個予告,都搖得幾過癮嘅~

舊 06-09-22, 07:41 PM   #23
C.Ryo
Game Master

有making睇下

舊 06-12-22, 04:22 PM   #24
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇完,以一個系列最終編來講真係唔合格,至少上一集講到入侵全世界之後今次仲係玩困獸鬥???
我想睇係人和恐龍如何共存共鬥....
另外今集好似蝗虫仲重心過恐龍
6(?)大主角齊集係好開心,不過攪到戲份散晒
作為系列作有啲傳統唔可以冇, 包括困獸鬥
teaser定trailer暴龍入停車場以為多啲城市戲, 結果係冇乜, 共存部份輕輕帶過係有啲失望

用科技公司基因改造蝗蟲唔會食自家種子培育植物帶出故事我幾鐘意條橋(之後又1984係咪有乜隱喻 )

lost world 小說有啲恐龍同場面電影冇做出嚟(冇乜印象有冇滄龍), 嗰陣睇有啲失望
嚟到而家有CG幫助滿足晒

此篇文章於 06-12-22 04:31 PM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Jurassic World : Fallen Kingdom (2018) david 電影版 73 02-29-20 03:40 PM
[PS4] Jurassic World Evolution: Return to Jurassic Park | PS4 ComeLOLoh 電視遊戲討論版 0 12-10-19 07:54 PM
[PS4,XB1] [Steam]Jurassic World Evolution DevilElvis 電視遊戲討論版 18 07-10-18 11:25 AM
[西片] Jurassic World (2015) david 電影版 128 06-02-18 07:27 PM
[多機種] LEGO Jurassic World 安安 電視遊戲討論版 18 06-16-15 01:02 AM

現在的時間是 12:42 PM

手機版 | APP版