Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 12-30-21, 05:27 PM   #1
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Joyce To The World | 鄭欣宜 Joyce Cheng

Joyce To The World

https://www.kkbox.com/hk/tc/album/Wr...09H-index.html

01. @princejoyce
02. 先哭為敬
03. 罰你
04. 最難行的路
05. But I’m not Lonely
06. 有天我會好 (國)
07. 小夜燈
08. @princejoyce (Feat. ANSONBEAN)
09. 先哭為敬 (尾班車Version) (鄭欣宜 / Serrini)

https://youtu.be/q8ScDiaYuxM

欣宜相隔五年再出碟 屋頂影封套步步驚心:爬上去時覺得有啲搖(#欣宜 #Joyce #娛壹)

相隔五年,鄭欣宜(Joyce)的全新專輯《JOYCE TO THE WORLD》終於面世!她表示心情興奮又感動,第一時間到旺角唱片店買唱片「攞頭彩」!

聽欣宜講,之前為唱片封套拍攝照片時,要她爬上「兩層」高的道具屋頂,雖然望上去不是很高,但對她來說卻是步步驚心:「美術組起咗一幢樓,兩層樓咁高架,除咗我從窗口伸個人出嚟擺甫士,仲要我爬上屋頂影相,嘩,好驚呀!雖然好安全,但我爬上去嘅時候覺得有啲搖,原來我有少少畏高,工作人員話已經爬上去試咗好多次,確保安全,但佢好瘦,我唔係嘛,我仲要喺屋頂趴、瞓、側身躺等擺甫士,總之步步驚心。」其實這間道具屋只有2米高,畏高的她爬梯時感到緊張,尖叫嗌「好驚」,但當她看見相片效果漂亮時即大笑嗌「好靚」,非常搞笑。

今次唱片封面設計選用欣宜最喜愛的風格和顏色,神還原她的dream house,她說:「每個場景設計都好有心思,用咗好多色彩繽紛嘅布置,尤其是屋企門口,用咗我好鍾意嘅粉紅色,我好鍾意色彩繽紛設計。雖然其中一個場景我穿上黑色衫拍照,但加入後期設計就變成Pop Art風格,亦係我好鍾意嘅風格,我屋企都會掛Pop Art。」她表示唱片封面用上個人喜愛的風格,很有專屬感,特別開心。

欣宜加盟寰亞音樂後,令她感到安心、被寵愛,感觸眼濕濕,「眨吓眼5年無出碟,呢張唱片收錄晒我加入寰亞音樂大家庭後嘅作品,好期待同大家分享,好想話畀鍾意我嘅Fans知道,我繼續有做我好鍾意嘅嘢,我冇放棄,而且有好支持和好懂得欣賞我嘅公司和團隊,佢哋好有耐性咁發掘我唔同嘅可能性,有被寵愛嘅感覺。今日影咗好靚相,每各個場景設計都好靚,所有嘢都好完美,好感恩。」

這五年最大轉變是變得大膽,欣宜說:「呢5年我最大改變係大膽地嘗試,好開心遇到好多專業嘅合作單位,除咗音樂創作,仲有攝影師和設計師。以前我係緊張大師,乜都問,每一步每個環節我都要兼顧,好多嘢擔心。但呢間公司令我好放心,我今朝開開心心食個早餐,然後以最靚和最佳狀態到場便可。我好感恩,好多謝大家。(哽咽)點解咁大感觸?點解會咁嘅?我要投訴呀,影得我太靚,點揀?唔使執都咁有腰,離晒大譜!」

IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
10/25「藍井エイル WORLD TOUR 2015 -ROCK THE WORLD!- IN HONG KONG」開催決定! URA 日本動漫畫討論版 43 12-31-23 07:17 AM
[NS] Super Mario 3D World + Fury World《超級瑪利歐 3D世界 + 狂怒世界》 | 2021年2月12日發售 seed2005 電視遊戲討論版 54 03-12-21 10:26 AM
[PS4,XB1] World War Z | 已售 信長 電視遊戲討論版 19 03-27-20 10:51 AM
[ETC] A Hangar, A Pinhole And A World Record: Building The World's Biggest Camera KKH 照相館 0 05-18-06 08:40 PM
如何看那首改編自We are the world新賑災歌 kyu Neo Music UNIVERSE 26 01-08-05 05:59 PM

現在的時間是 10:00 PM

手機版 | APP版