Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
飲食版>[飲食求助] 請問旺角超群餅店在哪兒?
miyabi83116 02:45 PM 06-15-06
睇頭條日報, 知道旺角有間叫超群既蛋tart鋪可以媲美泰昌既蛋tart, 請問點去架?
啤梨王子 03:47 PM 06-15-06
唔太肯定
不過好似係花墟附近
golan 05:27 PM 06-15-06
係新世紀花墟入口隔離有個油站,對面馬路就係。
antony chan 06:03 PM 06-15-06
其實超群好耐歷史...只係經唔起97果o野(好似)...所以先得返幾間舖...w
Busconcamp 09:43 PM 06-15-06
花墟(近金輪校服),顯徑邨商場,華貴邨商場,沙田第一城,中環...都有分店
antony chan 11:36 PM 06-15-06
作者: Busconcamp:
花墟(近金輪校服),顯徑邨商場,華貴邨商場,沙田第一城,中環...都有分店
以前總站係我樓企樓下嫁..
可惜呀....宜家我都只係見過大埔同沙田有
miyabi83116 11:39 PM 06-16-06
謝謝大家~
咁那間鋪幾點開到幾點?
miyabi83116 12:13 PM 06-18-06
昨晚專程去旺角吃過了, 蛋tart沒有頭條日報講到咁好吃
買既時候D tart已經唔熱 (次次在泰昌買時都是熱乎乎的), 個tart邊還是泰昌的比較好吃
以後還是吃泰昌的蛋tart好~
Jamie 12:38 PM 06-18-06
作者: miyabi83116:
昨晚專程去旺角吃過了, 蛋tart沒有頭條日報講到咁好吃
買既時候D tart已經唔熱 (次次在泰昌買時都是熱乎乎的), 個tart邊還是泰昌的比較好吃
以後還是吃泰昌的蛋tart好~
去超群的不一定買旦撻
但去得泰昌, 九成都去買旦撻
所以泰昌的大多都新鮮出爐... 賣得夠快嘛 ^^

要比較, 都是要等超群都剛剛出爐才公平呢
antony chan 12:44 PM 06-18-06
作者: Jamie:
去超群的不一定買旦撻

說的沒錯~~
Q-  05:53 AM 06-22-06
或者等泰昌o既降到常溫都得~
我都係咁評或多數咁食蛋撻。新鮮出爐o既,點都唔差o既...
miyabi83116 10:34 PM 06-24-06
昨夜和朋友到旺角泰昌吃蛋tart, 雖然那裏的蛋tart不及中環的好吃 (可能因為凍了的關係吧...), 不過整體來説也比超群的好吃

雖然超群的蛋漿比較有蛋味, 但泰昌的蛋tart邊比較香, 牛油味較濃郁~
Busconcamp 02:28 AM 06-25-06
作者: Jamie:
去超群的不一定買旦撻

重要...
等個肚係肚餓先買黎即食...
正所謂...飽了不好吃,餓了甜如蜜...
咁先真正試出那個更美味...

返回主題版面