Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 29 69 119  ... 最後
電視遊戲討論版>PlayStation 4 情報總合 03
hkfaker 11:20 PM 11-05-17
http://comicbook.com/gaming/2017/11/...s-sony-rewards

一直以來,這個成就係統並沒有什麼獎勵。不過日前索尼正式宣布,獎杯可以兌錢了,玩家可以用獎杯兌換PSN現金,用以購買PSN商店遊戲,適用PS3,PS4,PSV遊戲。

詳情:
100個銀杯兌換100點
25個金杯兌換250點
10個白金獎杯兌換1000點

這些點數可以用來兌換PSN現金,其中1000點可以兌換10美元PSN現金,用以購買PSN商店遊戲。
值得一提的是,這項兌換計劃隸屬Sony Rewards服務系統,而且僅面向美服開放,尚不支持其他地區。

今日login美服 唔知乜原因 特然有個US$10 嘅redeem code......
風間鈴木仁 01:15 AM 11-06-17
作者: hkfaker:
http://comicbook.com/gaming/2017/11/...s-sony-rewards

一直以來,這個成就係統並沒有什麼獎勵。不過日前索尼正式宣布,獎杯可以兌錢了,玩家可以用獎杯兌換PSN現金,用以購買PSN商店遊戲,適用PS3,PS4,PSV遊戲。

詳情:
100個銀杯兌換100點
25個金杯兌換250點
10個白金獎杯兌換1000點

這些點數可以用來兌換PSN現金,其中1000點可以兌換10美元PSN現金,用以購買PSN商店遊戲。
值得一提的是,這項兌換計劃隸屬Sony Rewards服務系統,而且僅面向美服開放,尚不支持其他地區。

今日login美服 唔知乜原因 特然有個US$10 嘅redeem code......
謝謝你分享消息 。 正正
風間鈴木仁 09:55 PM 11-01-17
PS4 PS4PRO 成績令人鼓舞 。正正 ,
但是唯一未看到 4K BD 就 ……
我當然支持支持 SONY PS4PRO PSVR PSV 。
N0T51B 08:19 AM 11-08-17
作者: 風間鈴木仁:
PS4 PS4PRO 成績令人鼓舞 。正正 ,
但是唯一未看到 4K BD 就 ……
我當然支持支持 SONY PS4PRO PSVR PSV 。
我以前都覺得太離譜
但到而加連bestbuy都開始唔多賣BD時候
我就覺得sony嘅決定係無錯
taikin0901 09:06 AM 11-08-17
作者: N0T51B:
我以前都覺得太離譜
但到而加連bestbuy都開始唔多賣BD時候
我就覺得sony嘅決定係無錯
ching講bd定uhd bd ? bd嘅話有萬幾款 , uhd bd都有幾百款wo
N0T51B 03:28 PM 11-08-17
作者: taikin0901:
ching講bd定uhd bd ? bd嘅話有萬幾款 , uhd bd都有幾百款wo
全部
我屋企附近間BestBuy啱啱重新裝修, BD部門cut淨1/4
亞洲情況可能有啲唔同
喺北美, 啲人離奇地習慣digital version, 可能因為iTunes太普及
以前我都覺得俾咗錢無野喺手點得 / 有邊鬼個會買apple TV etc.
但係而家我身邊嘅人老中青個個都沉迷netflix, Spotify
有無野揸手已經唔再重要
對佢地嚟講一部有4K HDR, Netflix, hulu, Cineplex app 嘅 Apple TV
係絕對有價值過一部BD player...
我本來都想買個4k BD player
但係我部4K已經內置哂youtube, Netflix, cineplex
除非有套必買必收藏嘅電影, 否則唔買都已經睇唔哂,,,

當我而家仲盡量堅持physical copy嘅時候, 我身邊嘅人連digital copy都唔想keep
寧願每個月俾錢 subscribe streaming services...
八仙果 04:06 PM 11-08-17
全部
我屋企附近間BestBuy啱啱重新裝修, BD部門cut淨1/4
亞洲情況可能有啲唔同
喺北美, 啲人離奇地習慣digital version, 可能因為iTunes太普及
以前我都覺得俾咗錢無野喺手點得 / 有邊鬼個會買apple TV etc.
但係而家我身邊嘅人老中青個個都沉迷netflix, Spotify
有無野揸手已經唔再重要
對佢地嚟講一部有4K HDR, Netflix, hulu, Cineplex app 嘅 Apple TV
但係我部4K已經內置哂youtube, Netflix, cineplex

當我而家仲盡量堅持physical copy嘅時候, 我身邊嘅人連digital copy都唔想keep
寧願每個月俾錢 subscribe streaming services...
我都有咁嘅習慣改變,
主要是電影,以前都會買 DVD / BD,
現在 DVD 已經唔會買,
要睇就租,
買的都是 BD 記錄片或極想收藏的電影,
記錄片可以收藏、分開得閑先睇一個 chapter。

遊戲就以價錢為先,
近幾年都多買了數碼版,
實體版都多數係較喜歡的遊戲才會出手。

因為特價的數碼遊戲,
真係平過實體版好多,
有時見到想玩,又特價就不知不覺愈買愈多。
charcsc2000 04:48 PM 11-08-17
全部
亞洲情況可能有啲唔同
有無野揸手已經唔再重要

兩睇啦...我覺得主流一定係digital....
CLOUD係大勢所需...
就算PS4碟好多時都只係得隻整only...有d人情願digital算...唔駛換碟添~
其實Ultra HD Blu-ray就好似以前LP碟咁...
有要求一定有發燒友買...
但你話必須咩...睇賣唔賣得就知...
消費者係睇錢做人...

老實講...4K APPLE TV只要解決左個Dolby Atmos....真心完美...
taikin0901 09:19 AM 11-09-17
全部
亞洲情況可能有啲唔同
有無野揸手已經唔再重要

上面個數字係bestbuy online store , 咁講真由呢一代機開始我都主力買dl 版game , 因為唔駛再哂位擺碟 , 影碟我自己都少買左 , 但係啱啱對家部slim版減價我都忍唔住入左部擺書房打機睇碟

另外實體市場一路縮細就一定 , 但係暫時始終uhd bd 無論畫質音效都係比較好
luffy1734 03:09 PM 11-02-17
就出ps4 pro白色,想問下會唔會變黃
ipchow 12:24 AM 11-03-17
Ps plus 11 月终於冇ps3遊戲
風間鈴木仁 12:54 AM 11-03-17
作者: ipchow:
Ps plus 11 月终於冇ps3遊戲
https://asia.playstation.com/cht-hk/...-monthly-1102/

PlayStation®Plus 2017年11月份免費遊戲
好似仲有 PS3 !
風間鈴木仁 02:25 AM 11-03-17
JP PSN NEWS

https://game.watch.impress.co.jp/docs/news/1089724.html
有翻譯, PS4 GAME ON SALE UP TO 80%

PS Storeで「ベストヒットインディーズ 2017 Autumn」がスタート100以上のPS4用インディーゲームが最大80%オフに

11月2日~15日
不是藍星人 11:35 AM 11-03-17
日本PSN11月free game 有戦国BASARA4 皇
風間鈴木仁 02:37 PM 11-03-17
作者: 不是藍星人:
日本PSN11月free game 有戦国BASARA4 皇
正呀! 我諗住 JOIN 一個月 ¥ 514 抵玩 !
holsety 12:11 PM 11-04-17
請問現在有白pro 賣未?
風間鈴木仁 01:16 PM 11-04-17
作者: holsety:
請問現在有白pro 賣未?
https://asia.playstation.com/cht-hk/...0-ps4prowhite/

SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT HONG KONG
公佈「冰河白」PlayStation®4 Pro
11月3日起推出

【香港‧2017年10月30日】Sony Interactive Entertainment Hong Kong Limited (SIEH)是日宣佈,配備1TB 硬體容量*2的PlayStation®4 Pro(PS4™Pro)(CUH-7106 系列) 將於11月3日推出首個全新配色「冰河白」。建議零售價為港幣3,180。

玩家將可選擇原色「極致黑」和全新配色「冰河白」PS4™Pro,享受更高質素的PS4™遊戲,包括4K水平*3的高清解像度及更流暢穩定的幀速率等。
ps4boy 08:21 PM 11-04-17
四海3豪華版$2xx(3個追加Dlc故事都$3xx!)
拓飛 01:11 PM 11-05-17
請問ps4 pro 7100同7000型號有咩分別
風間鈴木仁 01:22 PM 11-05-17
作者: 拓飛:
引用:

LEGOCAPTOR

引用:

作者: 風間鈴木仁 

http://www.4gamer.net/games/990/G999024/20171003022/

PS4 Proジェットブラックモデルの型番が「CUH-7100BB01」に変更。「内部的な部品の変更で,スペックに違いなし」

其實有特別變更嗎?

PS4 PRO ?

報導話:「這次推出新型號的 PS4 Pro 主機為極致黑配色、搭載 1TB 硬碟機的標準款式,其產品編號將從原本的「CUH-7000BB1」變更為「CUH-7100BB1」,基本規格與功能維持不變,僅部分內部零件有所變更,但官方並未透露具體細節。價格維持相同的 44980 日圓(未稅」

感覺上係是生產上更節省成本的改動多到改善效能,如更省電之類。

硬係唔肯加4K Blu-ray播放功能去封殺埋XBOX ONE X及S的賣點,
可能真係想控制成本啦。

我諗到XBOX ONE X正式推出之後的感恩節、聖誕節旺季,
PS4 PRO應該有空間可以搞短期的減價或出連GAME的同梱版主機打擊其他對手。

(其實宜家香港買一部普通版黑色的PS4 PRO主機幾乎平個NS主機…兩者都係$2800附近上落)

SIEJA 在日本推出 PlayStation 4 Pro 改版新型號 規格維持不變僅替換內部部分零件
https://gnn.gamer.com.tw/7/153407.html
風間鈴木仁 01:25 PM 11-05-17
https://asia.playstation.com/cht-hk/...0-ps4prowhite/

SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT HONG KONG
公佈「冰河白」PlayStation®4 Pro
11月3日起推出

【香港‧2017年10月30日】Sony Interactive Entertainment Hong Kong Limited (SIEH)是日宣佈,配備1TB 硬體容量*2的PlayStation®4 Pro(PS4™Pro)(CUH-7106 系列) 將於11月3日推出首個全新配色「冰河白」。建議零售價為港幣3,180。

玩家將可選擇原色「極致黑」和全新配色「冰河白」PS4™Pro,享受更高質素的PS4™遊戲,包括4K水平*3的高清解像度及更流暢穩定的幀速率等。

原來新行貨 PS4 PRO 白機是新型號 。
Hello MiMi 12:16 AM 11-08-17
https://im5481.com/2017/10/16/ps4-pr...計為何?/

1. 新機型CHU-7100除了APU型號從CUH-7000 的APU “CXD90044GB ,變成了APU “CXD90044GD" (馬來西亞製造)

2. 光碟機控制器從LSI變成了MediaTEk的MT1965AU

3. APU的散熱鰭片的固定螺絲從四顆變成兩顆<原本CHU-1000~1200、CUH-2000(PS4 Slim)皆是兩顆固定。

主要係嗰塊大鐵而家直接掂住 ram 做散熱
之前係有塊蓋蓋住再加個大鐵

取消了CUH-7000的下方第2層金屬散熱片:
CUH-7100已經取消了CUH-7000的下方第2層金屬散熱片,改成直接接觸下方的抗EMI兼散熱鐵片。原本CUH-7000的下方雙層金屬散熱片主要是替記憶體導熱,但因為該金屬片只有透過幾根螺絲導熱到上方的散熱鰭片,熱量無法有效散發或導到別處,所以非常容易過熱,因此啟動暴力風扇運轉模式。

新版的就回到CUH-1000~1200跟PS4 Slim的設計了,藉由超大片的抗EMI兼散熱鐵片散熱,記憶體也只需直接貼同等大小的導熱墊片即可有效散熱。(但Sony一向都是貼比記憶體面積還小的導熱墊。所以對於專業玩家來說,這有很大的改善空間)
而且取消第2層金屬散熱片也可以節省成本。
PS4 PRO CHU-7000即使將外蓋的下蓋打開,也會因為抗EMI兼散熱鐵片沒有有效接觸到APU跟RAM,所以無法有效散熱,但在新版的CUH-7100,使用者可以將下蓋塑膠蓋移除後,使用者可以直接用風扇或金屬導熱片散熱降溫,即可避免暴力風扇運轉模式。而且還可以降低整個PCB板的溫度,讓整個主機的零件壽命不會加速縮短。

就咁看係7100 散熱比較effective
布甸 03:56 PM 11-05-17
想幫部 PS4 換 SSD,有無大容量推介?邊隻版子比較好?
JanSeiji 11:54 AM 11-06-17
HK PSN+ 12 mths 20% off
Now $215
風間鈴木仁 05:20 AM 11-07-17
HK PSN FB

即日起至雙11,PS Plus優惠雙倍呈獻

第二波精選PS4下載版優惠遊戲推出:http://bit.ly/psplus_DD17
※PS Plus會員雙倍折扣後低至半價※

==============================
記得Follow埋我哋IG『@PlayStationHK』:instagram.com/playstationhk

【PS Plus十二個月會籍8折:http://bit.ly/2AazgU2】
即日起至11月12日,於PS Store購買『PS Plus十二個月會籍』可享8折優惠<只需HK$215>!

❖立即購買更可以下載11月8日截止的會員免費遊戲▶PS4大作《METAL GEAR SOLID V》‼

==============================
記得Follow埋我哋IG『@PlayStationHK』:instagram.com/playstationhk
標籤:PS4, PS4討論
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 29 69 119  ... 最後

返回主題版面