Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-06-13, 02:12 PM   #151
tsddr
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
im@s免費10連 = 10R

已引退咗既神撃,免費10連中一張SR..........

我發現唔玩既GAME中好野既機率係會特別高

アイドルマスター シンデレラガールズ スターライトステージ
ID: 475220148

Fate/Grand Order ID: 973296528

キャプテン翼〜たたかえドリームチーム〜 ID: 230398912

ドラゴンボールZ ドッカンバトル ID: 1126067984
tsddr 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 04:34 PM   #152
馬路達
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2012
free 30 draw 其中一個account 10隻都係765R
其他全部=食材...
馬路達 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-13, 05:09 PM   #153
bb190829

註冊日期: May 2012
バレンタインアイプロ開催!!

各偶像MMM予想值

パッション [はにかみバレンタイン]向井拓海 (Sレア)
コスト:17 攻/守:4540/2840(MMM予想値:18047(1061.6)/11290(664.1))
特技:甘々スマイル 効果:自分の攻 ランダムで大~特大アップ(→特大~極大アップ)

キュート [プリティパティシエ]中野有香 (Sレア)
コスト:11 攻/守:2000/2520(MMM予想値:7950(722.7)/10018(910.7))
特技:スイートクッキング 効果:キュート・クールタイプの守 中アップ(→大アップ)

キュート [ハッピーバレンタイン]椎名法子 (レア)
コスト:11 攻/守:2060/1480(MMM予想値:8189(744.5)/5884(534.9))
特技:スイートドーナツ 効果:キュートタイプの攻 小アップ(→中アップ)

クール [ハッピーバレンタイン]速水奏 (レア)
コスト:12 攻/守:1900/2040(MMM予想値:7553(629.4)/8110(675.8))
特技:スイートキス 効果:クールタイプの攻守 小アップ(→中アップ)

パッション [ハッピーバレンタイン]小松伊吹 (レア)
コスト:10 攻/守:1280/1920(MMM予想値:5088(508.8)/7632(763.2))
特技:スイートダンス 効果:パッションタイプの守 小アップ(→中アップ)

出售各類日服點數卡
bb190829 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 12:00 AM   #154
scorch85
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDscorch85
我...抽第六次就中左.....

scorch85 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 01:57 PM   #155
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
中野有香張SR好偷懶...完全係一張立繪.....
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 03:20 PM   #156
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001

唔夠買埋另外半身....
由手機版發出
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 04:19 PM   #157
littlefighter
Junior Member

註冊日期: Oct 2005
angry

本人由半引退即將變成90%引退由機械人耕作,分享下自己的陳年往事,不喜請無視

原本係為左やよい先開始玩,仲記得啱啱開始嗰陣的event係情人節打衣裝,即係到而家差唔多啱啱好一周年。嗰陣咩都唔識連規則都未睇得明亂咁打,衣裝有咩用都未知,連咩叫MM合成都未識,更加唔會做;又未識交易只係耕田。下個event就係賞櫻花馬拉松,第一次對やよい以外的偶像有想收的衝動‐[桜ガール]月宮雅+,亦都成為左我當時繼續玩的一大理由。

就為左一張卡,我開始咗漫長的交易生涯,一開始係サークル買賣トレーナー起家,收4張1水賣3張1水,每次賺佢33%,好似好威不過做3單交易先賺得嗰1水。之後炒ベテラントレーナー,收9張7水賣1張1水,賺到2水已經好開心。而家トレーナー如同雞肋,唔好提。

交易係一部分,不過最無風險的賺水方法係開奶罐(空殼分身)賣有技R。係驗證規限前開的分身係記憶所及有300幾個!每個acc賣R賺2水,計計埋都有600水。不過係重覆性的嫌惡動作,效率都係好差。當然而家呢招亦都行唔通。

之後機緣巧合之間發現原來有同學都有玩,先被傳授咗2ch交易版呢個大金礦,不過都未真係開始用。之後一次日本旅行順便租埋電話卡驗證acc,叫做第一次,亦係唯一一次間接課金,想將倉入面所有野一次過換水,開始真正踏上circle & 2ch雙軌買賣,一邊將自己的陣容升級。一開始係SR+招待やよい然後發現如果近貼2ch交易市況,要賺差價1張SR好易有10水以上,就開始主攻SR市場,trainer有就賣無就算。慢慢咁,陣容有SR響、王道春香、SRみく、招待美希等等(全部MMM技10),邊買邊賣,我當初的目標[桜ガール]月宮雅+亦都買賣咗幾次。試過賺到笑的莫過於招待美希MMM技10,大概180買300水賣,單次交易賺百幾水,而且同樣的交通做過兩次!不過作為我最穩定的收入來源就係CDSR,原本都只係諗住儲album用,結果最高峰時候可以3水買8-10水賣,双葉杏更加係可以去到12水、lvmax+10水,MMM更加可以去到25水,利潤達幾倍!淨係第一系列的成交次數我已經數唔晒,第二系列價高,淨係玩咗幾單。不過都已經足夠令我身價直線上升。係trade限制生效前,粗略估計都可以令我擁有攻守全隊頂尖的cute系!而家倉底都keep住有20-30張,每日無咩特別好做都係用3張卷keep住賣。

好境不常,自從free trade券制度生效,每日淨係買or賣得嗰一次(SR),資產增值的速度龜速,加上17cost的暴力偶像無處不在,令16cost偶像身家急跌。損手最厲害的[魔法のスマイル]佐々木千枝+損失超過600水,其他的都因為早賣所以損失唔大,甚至仲有得賺。

無課金入過最頂尖的公會(京都、らきすたetc),能夠擁有一隊(當時)夢幻的前線。連765最後一個無正式SR化的やよい都強勢16cost化(雖然已經係17cost出現後的事),唯一比較可惜的係見唔到876的出現。每次見到營運趕絕無課金的行為,又或者明顯搾乾課金兵荷包的舉動,繼續玩的熱誠都慢慢減退。玩咗一年的時間,見住營運聲稱幾多萬人突破的同時越來越心狠手辣,GAF的討論都無以前咁熱鬧。教有愛無金的玩家情可以堪?

最後打個廣告,如果需要水/可樂的話可以PM我,我優惠價(HK$)放比你。
littlefighter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 05:21 PM   #158
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
我無愛
但我還在玩

我賺最多果轉係尻村
700入 1200出
由手機版發出

此篇文章於 02-07-13 05:45 PM 被 廢人 編輯。
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 07:29 PM   #159
scorch85

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDscorch85
其實仲有好多師兄每日都響到傾緊計,氣氛亦都好熱烈

不過地方唔同左....
scorch85 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-13, 10:20 PM   #160
馬路達

引用:
作者: littlefighter 查看文章
本人由半引退即將變成90%引退由機械人耕作,分享下自己的陳年往事,不喜請無視

原本係為左やよい先開始玩,仲記得啱啱開始嗰陣的event係情人節打衣裝,即係到而家差唔多啱啱好一周年。嗰陣咩都唔識連規則都未睇得明亂咁打,衣裝有咩用都未知,連咩叫MM合成都未識,更加唔會做;又未識交易只係耕田。下個event就係賞櫻花馬拉松,第一次對やよい以外的偶像有想收的衝動‐[桜ガール]月宮雅+,亦都成為左我當時繼續玩的一大理由。

就為左一張卡,我開始咗漫長的交易生涯,一開始係サークル買賣トレーナー起家,收4張1水賣3張1水,每次賺佢33%,好似好威不過做3單交易先賺得嗰1水。之後炒ベテラントレーナー,收9張7水賣1張1水,賺到2水已經好開心。而家トレーナー如同雞肋,唔好提。

交易係一部分,不過最無風險的賺水方法係開奶罐(空殼分身)賣有技R。係驗證規限前開的分身係記憶所及有300幾個!每個acc賣R賺2水,計計埋都有600水。不過係重覆性的嫌惡動作,效率都係好差。當然而家呢招亦都行唔通。

之後機緣巧合之間發現原來有同學都有玩,先被傳授咗2ch交易版呢個大金礦,不過都未真係開始用。之後一次日本旅行順便租埋電話卡驗證acc,叫做第一次,亦係唯一一次間接課金,想將倉入面所有野一次過換水,開始真正踏上circle & 2ch雙軌買賣,一邊將自己的陣容升級。一開始係SR+招待やよい然後發現如果近貼2ch交易市況,要賺差價1張SR好易有10水以上,就開始主攻SR市場,trainer有就賣無就算。慢慢咁,陣容有SR響、王道春香、SRみく、招待美希等等(全部MMM技10),邊買邊賣,我當初的目標[桜ガール]月宮雅+亦都買賣咗幾次。試過賺到笑的莫過於招待美希MMM技10,大概180買300水賣,單次交易賺百幾水,而且同樣的交通做過兩次!不過作為我最穩定的收入來源就係CDSR,原本都只係諗住儲album用,結果最高峰時候可以3水買8-10水賣,双葉杏更加係可以去到12水、lvmax+10水,MMM更加可以去到25水,利潤達幾倍!淨係第一系列的成交次數我已經數唔晒,第二系列價高,淨係玩咗幾單。不過都已經足夠令我身價直線上升。係trade限制生效前,粗略估計都可以令我擁有攻守全隊頂尖的cute系!而家倉底都keep住有20-30張,每日無咩特別好做都係用3張卷keep住賣。

好境不常,自從free trade券制度生效,每日淨係買or賣得嗰一次(SR),資產增值的速度龜速,加上17cost的暴力偶像無處不在,令16cost偶像身家急跌。損手最厲害的[魔法のスマイル]佐々木千枝+損失超過600水,其他的都因為早賣所以損失唔大,甚至仲有得賺。

無課金入過最頂尖的公會(京都、らきすたetc),能夠擁有一隊(當時)夢幻的前線。連765最後一個無正式SR化的やよい都強勢16cost化(雖然已經係17cost出現後的事),唯一比較可惜的係見唔到876的出現。每次見到營運趕絕無課金的行為,又或者明顯搾乾課金兵荷包的舉動,繼續玩的熱誠都慢慢減退。玩咗一年的時間,見住營運聲稱幾多萬人突破的同時越來越心狠手辣,GAF的討論都無以前咁熱鬧。教有愛無金的玩家情可以堪?

最後打個廣告,如果需要水/可樂的話可以PM我,我優惠價(HK$)放比你。
[魔法のスマイル]佐々木千枝
我記得果時一出成1800水
當時我睇到眼都凸埋
不過價都跌得ok快下...
唔記得左點解啦
不過最誇張係SR島村睇住佢由300水上到1200水~

改trade就預左嫁啦
係時間問題姐
im@s 水果時變左mobage唔小game既通用貨幣
佢唔改trade一定死

btw開頭雪步185水
依織要230水~
睇番而家個價真係好懷念~~~
我果時睇2ch睇到眼都矇埋~

同埋gaf而加好小人討論都係真既...
舊 02-08-13, 07:29 AM   #161
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: 馬路達 查看文章
因為用手機上討論區吹水同貼圖都唔方便

舊 02-08-13, 10:44 AM   #162
littlefighter

註冊日期: Oct 2005
引用:
[魔法のスマイル]佐々木千枝
我記得果時一出成1800水
當時我睇到眼都凸埋
不過價都跌得ok快下...
唔記得左點解啦
不過最誇張係SR島村睇住佢由300水上到1200水~

改trade就預左嫁啦
係時間問題姐
im@s 水果時變左mobage唔小game既通用貨幣
佢唔改trade一定死

btw開頭雪步185水
依織要230水~
睇番而家個價真係好懷念~~~
我果時睇2ch睇到眼都矇埋~

價跌唔洗點解啦,出新卡呀重覆技能呀就會急跌啦
所以我半引退的時候係留水唔留卡。
SR島村我都有炒,不過無300呀?開頭都好似係600啦

開頭啲765SR得13-14cost,而家個價真係跌到喊。唔好話啦,最新的やよいSR開頭都炒到上千水,依家…成日諗如果可以買期貨,我諗無邊張卡我沽空佢會唔賺到笑
littlefighter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-13, 05:57 PM   #163
沒名字的?君
小牧 愛佳

係巴哈果邊抽唔到好野
以為imas都係水泥抽 點知

原來10連抽入面真係有SR
中左周子 另一個AC中左王子真

舊 02-08-13, 07:07 PM   #164
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
係巴哈果邊抽唔到好野

中兩張SR.....恭喜(眼紅
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 12:09 PM   #165
馬路達

引用:
作者: littlefighter 查看文章
價跌唔洗點解啦,出新卡呀重覆技能呀就會急跌啦
所以我半引退的時候係留水唔留卡。
SR島村我都有炒,不過無300呀?開頭都好似係600啦

開頭啲765SR得13-14cost,而家個價真係跌到喊。唔好話啦,最新的やよいSR開頭都炒到上千水,依家…成日諗如果可以買期貨,我諗無邊張卡我沽空佢會唔賺到笑
SR島村可能無300咁低
但係我記得開頭應該無600咁高
高峰果時升左at least 1倍

其實有耐性點都會等到跌價
我而家都收緊卡黎儲圖鑑
不過成日都怕收左唔可以原價放番出去...(試過好多次)

期貨我相信並唔適用於呢度
太易計啦~
舊 02-09-13, 01:33 PM   #166
MoegenNagi
Game Master
二代社畜化

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDNidaime2ND
XBox Live GamertagMoegenNagi
周子~~~~

MoegenNagi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 06:25 PM   #167
飛機王
Ultimate Gamer
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
引用:
係巴哈果邊抽唔到好野

1日 2張SR.....

我...好耐未中過啦 (你咪中左LIVE EVENT 肥妹囉)
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-13, 10:04 AM   #168
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
根據我印像,剛開場是400左右,但低見330~350都有
但很快就升上6xx,然後緩步上揚到上千

另有討論地方...能否透露一下?

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-13, 03:28 PM   #169
MoegenNagi
Game Master
二代社畜化

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDNidaime2ND
XBox Live GamertagMoegenNagi
咪LINE囉

MoegenNagi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-13, 05:19 PM   #170
沒名字的?君
小牧 愛佳

Line 可以電腦同手機雙重登入
易用之餘又有得意豐富表情圖示
又可以立即上傳圖片

更重要係同IMASCG一樣免費

舊 02-13-13, 05:34 PM   #171
key9556

註冊日期: Feb 2013
新人留名
我有左手機認證
一開始點起家咁?
想要SR...
key9556 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-13, 01:55 AM   #172
馬路達

引用:
作者: key9556 查看文章
新人留名
我有左手機認證
一開始點起家咁?
想要SR...
一開波勤力做任務吧
仲有
得閒就打下毆打屋儲$
http://nagura.herokuapp.com/

而加d event通常都會送SR
果d SR我覺得愈出愈好用
我個人差唔多全部都有升/升緊
再唔係響market收都係好平
你玩cu/co/pa邊樣先?

仲有
搵個勤力既會入
平時/打event都著數好多

此篇文章於 02-14-13 02:02 AM 被 馬路達 編輯。
舊 02-14-13, 03:24 AM   #173
萬柳居下人

註冊日期: Sep 2003
引用:
Line 可以電腦同手機雙重登入
易用之餘又有得意豐富表情圖示
又可以立即上傳圖片

更重要係同IMASCG一樣免費
一部 item 課金制?
萬柳居下人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-13, 02:17 PM   #174
沒名字的?君
小牧 愛佳

引用:
作者: 萬柳居下人 查看文章
一部 item 課金制?
基本無料

舊 02-14-13, 02:57 PM   #175
key9556

註冊日期: Feb 2013
引用:
一開波勤力做任務吧
仲有
得閒就打下毆打屋儲$
http://nagura.herokuapp.com/

而加d event通常都會送SR
果d SR我覺得愈出愈好用
我個人差唔多全部都有升/升緊
再唔係響market收都係好平
你玩cu/co/pa邊樣先?

仲有
搵個勤力既會入
平時/打event都著數好多
一開始我拎左yayoi 姐係cu?

毆打屋姐係咩...

d會有無介紹咁..

個毆打屋禁左落去..條友毆打我多...

此篇文章於 02-14-13 03:06 PM 被 key9556 編輯。
key9556 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 03:58 PM

手機版 | APP版