Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-03-06, 07:25 PM   #1
Hunter
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
Prison Break (逃) - Season X

囚犯「郵寄」自己 成功越獄

「逃」,好像要很多工夫,但原來現實世界裡要逃獄,可以很簡單及荒謬。奧地利一名囚犯將自己包裝成郵包,從獄中寄出後成功逃之夭夭。

這名36歲的波斯尼亞裔囚犯Muradif Hasanbegovic因為搶劫罪被判7年監禁,並囚禁在格拉茨的Karlau監獄內。

他在獄中被分配的工作是在一個工場內包裝街燈組件。一天,他想到把自己包起來,並叫其他犯人將他運送上貨車。

當載著Muradif的貨車離開監獄後,他從包裹中跳了出來,並從尾部逃離貨車,成功逃獄。

肇事的貨車司機向警方表示,監獄方面曾致電給他,問他有否發覺有異樣,因為他們不見了一名囚犯。這時,司機才發現車上的帆布有個洞。

監獄長Franz Hochstrasser稱,這類事情不應該發生,因為守衛理應在每次工作時間完畢後,點齊囚犯的人數。監獄正就事件進行調查。 (都市)

====================================================

唔知道佢係經過精密計劃, 還是純粹係一時心血來潮想試下而成功?

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-06, 08:20 PM   #2
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
真係橋唔怕舊
Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-06, 08:20 PM   #3
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
該監獄以後要取消包裝部了

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-06, 08:32 PM   #4
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
michael見到既話唔知會有咩反應呢

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-06, 08:56 PM   #5
光熱斗
Ultimate Gamer
IE3.0 <3

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: sigma
十幾2個人一齊打包出去 ~
光熱斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-06, 09:01 PM   #6
法修
Game Master
Ace Killer

註冊日期: May 2004
Prison Break ...
原來用Mr. Bean橋段已經行得通
法修 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-06, 10:31 PM   #7
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
監獄包裹量激增

舊 11-04-06, 12:14 AM   #8
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
好計
捉到個犯既話﹐要將佢寄番入去

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-06, 12:23 AM   #9
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
引用:
我第一時間又係咁諗
駛乜搞咁多野~郵寄咪得囉~

舊 11-04-06, 01:24 AM   #10
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
metal gear solid...
蛇叔上身~

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-06, 03:11 AM   #11
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 基路亞
metal gear solid...
蛇叔上身~
響貨車上偽裝~~~
xd~~
(有玩mgs1的應該明我講咩~~)

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-06, 06:58 AM   #12
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
…並叫其他犯人將他運送上貨車…
有擬點…其他果D唔想走?

難道:
「我走喇,搬我上車…BYE…」

舊 11-04-06, 08:50 AM   #13
lumune
Crazy Gamer
向左走,還是向右走?

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: A HoManTin Work

難道:
可能係佢想玩吓,點知得咗

"If you want something, go get it. Period." -- The Pursuit of Happyness

"The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do." -- Unkown
lumune 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-06, 09:13 AM   #14
firstofmay
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
呢條橋好舊la bo
其他疑犯又咁搞笑肯幫佢GE?

舊 11-04-06, 11:16 AM   #15
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
引用:

難道:
因為呢個所謂計劃 跟本冇人諗到真係可行
引用:
監獄長Franz Hochstrasser稱,這類事情不應該發生,因為守衛理應在每次工作時間完畢後,點齊囚犯的人數。
只係因為d職員失職佢先可以咁客易走到出唻

引用:
作者: firstofmay
呢條橋好舊la bo
其他疑犯又咁搞笑肯幫佢GE?
橋係唔怕舊既 最緊要受

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-06, 01:26 PM   #16
~昊~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:

難道:
可能其他犯根本無諗過條橋會成功,
所以咪抱住「睇你點死」o既心態送佢一程囉…

點知…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[美劇] Prison Break Season 2 (未看Season1者勿進) FOKKIT Neo Entertainment TREND 340 04-21-07 10:47 PM
[美劇]Prison Break(逃) Season 1 Sgodkyo Neo Entertainment TREND 247 01-22-07 06:58 PM
<ER> season 12 willowyu Neo Entertainment TREND 5 08-25-06 07:05 PM
【NGC】ゼルダの伝説 4つの剣+討論區 ★星人44★ 攻略及心得交流區 99 06-12-06 11:44 PM
[pearl june 17]sex and the city final season kin~kin Neo Entertainment TREND 0 05-29-06 10:23 PM

現在的時間是 04:15 AM

手機版 | APP版