Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-09-24, 12:10 AM   #226
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
日本 5月3日~5日の3日間集計、興行通信社調べ

1. 『名探偵コナン 100万ドルの五稜星(みちしるべ)』
上週:1
人次:113万人
興収:16億2700万円
累計人次:845万3000人
累計興収:120億9900万円

2. 『ゴジラ×コング 新たなる帝国』
上週:2
人次:21万3000人
興収:3億2000万円
累計人次:85万7000人
累計興収:12億6600万円

3. 『劇場版ハイキュー!! ゴミ捨て場の決戦』
上週:6
人次:15万7000人
興収:2億2700万円
累計興収: 100億円

4. 『劇場版ブルーロック -EPISODE 凪-』
上週:3
無數據

5. 『変な家』
上週:5
無數據

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-24, 06:44 PM   #227
肉羊哩咖
griffin611

日本 5月10日~12日の3日間集計、興行通信社調べ

1. 『名探偵コナン 100万ドルの五稜星(みちしるべ)』
上週:1
人次:36万2000人
興収:5億3400万円
累計人次:898万人
累計興収:128億円

2. 『猿の惑星/キングダム』(Kingdom of the Planet of Apes)
新片
人次:18万2000人
興収:2億7100万円
(按:人次得上面一半)

3. 『劇場版ブルーロック -EPISODE 凪-』
上週:4
累計人次:107万人
累計興収:14億円

4.『ゴジラ×コング 新たなる帝国』(Godzilla vs Kong: New Empire)
上週:2
累計人次:97万人
累計興収:14億円

5.『鬼平犯科帳 血闘』
新片
無數據

另:《排球少年》一嘢插水跌落第九。

舊 05-16-24, 03:38 PM   #228
肉羊哩咖
griffin611

北美 May 10-12, 2024

1 Kingdom of the Planet of the Apes
收:$58,400,788
升/跌:新片
院數:4,075
每院平均:$14,331
累計:$58,400,788
討論:http://gaforum.org/showthread.php?t=255927

2 The Fall Guy
收:$13,699,600
升/跌:-50.6%
院數:4,008
每院平均:$3,418
累計:$49,696,520
討論:http://gaforum.org/showthread.php?t=255913

3 Challengers
收:$4,376,617
升/跌:-42.3%
院數:2,609
每院平均:$1,677
累計:$37,766,203
討論:N/A

4 Tarot
收:$3,400,329
升/跌:-47.7%
院數:3,104
每院平均:$1,095
累計:$11,965,748
討論:N/A

5 Godzilla x Kong: The New Empire
收:$2,612,517
升/跌:-42.5%
院數:2,531
每院平均:$1,032
累計:$191,908,060
討論:http://gaforum.org/showthread.php?t=255884

世事有時無得捉路,人猿大王開得幾靚,反而個人覺得唔錯嘅「科佳」,上咗前後兩個週末都未及人猿大王開畫~

舊 05-16-24, 03:42 PM   #229
肉羊哩咖
griffin611

香港 由2024年5月6日至2024年5月12日

1 九龍城寨之圍城
21,241,381
41,796,372

2 猿人爭霸戰: 猩兇帝國
5,636,125
5,636,125

3 機動戰士高達SEED FREEDOM
1,424,440
9,852,688

4 特技狂人
1,087,237
7,305,843

5 從今以後
562,946
1,555,335

只可以講,套《高達》做乜收得咁差㗎?!SEED 個名真係咁多人仲「記得」?

論壇跳轉

現在的時間是 03:32 AM

手機版 | APP版