Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-28-04, 04:30 PM   #1
Jacky Li
Senior Gamer
PSP必入

註冊日期: Nov 2003
香港XBOX LIVE問題

三百幾蚊係連埋一年年費?
即無信用咭都玩到?
香港XBOX LIVE係可以同全球XBOX LIVE 玩家玩定只係香港人?
Thank you reply/i maybe buy XBOX+XBOX LIVE^^
Jacky Li 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-04, 04:34 PM   #2
usayarE
God of Gamer

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: Jacky Li
三百幾蚊係連埋一年年費?
即無信用咭都玩到?
香港XBOX LIVE係可以同全球XBOX LIVE 玩家玩定只係香港人?
Thank you reply/i maybe buy XBOX+XBOX LIVE^^
1.好似係全套tool kit + 1年年廢
3. 全球

2.唔知 :bface:
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-04, 04:48 PM   #3
Jacky Li
PSP必入

即是否連一年年費(買XBOX LIVE連埋)
第二年要繼續玩先要[信用咭]續約?
舊 03-28-04, 04:57 PM   #4
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
即使你第一年免費,但係都要輸入信用卡number
第二年先自動收錢
(唔肯定)
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-04, 04:57 PM   #5
圓桌武士

註冊日期: Oct 2003
引用:
睇game書講.續約可以用 信用咭或者買多套live來續期.詳情真的唔清楚
圓桌武士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-04, 06:53 PM   #6
Jacky Li
PSP必入

明白.thx all

另外有少少買XBOX問題:
1)行版XBOX係唔係可以唔改機都玩到[日版,美版XBOX GAME(正版)]?
2)如不是,改機玩埋[美版XBOX GAME(正版)]後,不能玩XBOX LIVE?
舊 03-28-04, 07:06 PM   #7
岸邊露伴

引用:
明白.thx all

另外有少少買XBOX問題:
1)行版XBOX係唔係可以唔改機都玩到[日版,美版XBOX GAME(正版)]?
2)如不是,改機玩埋[美版XBOX GAME(正版)]後,不能玩XBOX LIVE?
1)日版GAME得,美版GAME唔得
2)改左機玩唔到XBOX LIVE,請三思。

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-04, 09:32 PM   #8
bluesman830

基本上D美版game都會有港版 ~
bluesman830 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-04, 12:03 AM   #9
小雨

港版 LIVE 係 join 日定美 server 架?
定係有一個獨立香港 server??

舊 03-29-04, 10:09 AM   #10
Zaku
The One

引用:
作者: 小雨
港版 LIVE 係 join 日定美 server 架?
定係有一個獨立香港 server??
冇關係
其實一開機上 live, 只係個一刻核對你身份先會連去美國既總 server, 全球暫時都只係得一個總 server 嚮美國
不論你用緊既係美版 live, 歐版 live, 日版 live 定遲 d 既行版 live 都係連去美國既 server 核對身份
之後同其他 player 玩對戰係 peer to peer, 機對機的, 所以係可以同全世界既 player 一齊玩都得, 咁當然同外國玩家會有 lag 既問題啦
所以絕大多數都會同番香港 player 玩架啦
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-04, 01:08 PM   #11
小雨

咁如果我用港 live ..
對方用日 live ...
雙方都可以互相連接到?

舊 03-29-04, 02:16 PM   #12
Zaku
The One

引用:
作者: 小雨
咁如果我用港 live ..
對方用日 live ...
雙方都可以互相連接到?
> 所以係可以同全世界既 player 一齊玩都得
我咪講左囉

但 MMORPG 呢類獨立 server 我就唔知啦, 因暫時只得 PSO 一隻而我又冇玩
但聽人講呢 d 就要睇係邊隻 ver 既 live
舊 03-29-04, 03:28 PM   #13
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
我都想問問,日版機是否可以用到行版xbox live呢?
謝謝
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-04, 04:58 PM   #14
Zaku
The One

引用:
作者: q^__^p
我都想問問,日版機是否可以用到行版xbox live呢?
謝謝
可以
其實邊個 ver 既 live 都可以係部部機到 login, 因為唔使放碟的
買個 live 番黎只係要佢個 login code 同個 mic
所以冇區碼分的
舊 03-29-04, 06:46 PM   #15
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
hehe~~
我都訂咗一個xbox live~~~

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-04, 06:52 PM   #16
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
作者: 赤目黑龍
hehe~~
我都訂?髐@個xbox live~~~
請問而家訂係咪$368有save card跟?

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-04, 06:54 PM   #17
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: Coquelicot
請問而家訂係咪$368有save card跟?
我訂嘅就係呢個set喇~~

許許許許許許許許
舊 03-29-04, 06:58 PM   #18
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
我訂?鼢N係呢個set喇~~
係邊度訂?玩具反反城有冇?

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
舊 03-29-04, 06:59 PM   #19
赤目黑龍
赤貧神

引用:
作者: Coquelicot
係邊度訂?玩具反反城有冇?
我係響灣仔188 dream store訂嘅~~

許許許許許許許許
舊 03-29-04, 07:01 PM   #20
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

引用:
我係響灣仔188 dream store訂?鴰~
即係唔係XBox特約店都有機會有得訂?

舊 03-29-04, 07:24 PM   #21
Jacky Li
PSP必入

明白.thx all~

此篇文章於 03-30-04 07:54 PM 被 Jacky Li 編輯。
舊 03-29-04, 07:31 PM   #22
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
會唔會好lag架= =??

舊 03-29-04, 07:51 PM   #23
Zaku
The One

引用:
作者: gundamf91
會唔會好lag架= =??
視乎你用開間 ISP 得唔得
同睇下同邊個地方既 player 玩

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
香港XBox Live推出日期落實----今年四月, Beta Testing已開始 helloman 電視遊戲討論版 47 02-06-04 04:36 PM
香港Xbox Live啟動套裝 (送兩款Xbox Live game) helloman 電視遊戲討論版 4 02-04-04 02:04 PM

現在的時間是 03:35 AM

手機版 | APP版