Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-17-21, 06:13 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Shazam 2: Fury of the Gods (17-03-2023)

DC Fandom Online,予予告:

此篇文章於 08-27-22 04:00 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-22, 01:39 AM   #2
肉羊哩咖
griffin611

正式予告

笑唔錯,人形反派弱咗少少

舊 08-27-22, 04:01 AM   #3
肉羊哩咖
griffin611

佢同 Aquaman 2 一齊蹆~~~

舊 01-27-23, 06:57 AM   #4
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-23, 04:10 AM   #5
王小虎

註冊日期: Apr 2002

TV series
Creature Commandos (animation series)
Waller
Lanterns
Booster Gold
Paradise Lost

Movie
Superman: Legacy (wiki listed July 11, 2025)
The Authority
The Brave and the Bold
Supergirl: Woman of Tomorrow
Swamp Thing

除咗超人,都盡量試新嘢。不過就好唔正路,唔知點連埋一齊。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-23, 11:54 PM   #6
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
有無完場彩蛋定出字可走??

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-23, 01:41 AM   #7
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
有無完場彩蛋定出字可走??
有兩段,不過廢嘅,唔睇無損失

舊 03-22-23, 09:31 PM   #8
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Shazam! Fury of the Gods 《沙贊!眾神之怒》

去戲院睇咗Shazam! Fury of the Gods 《沙贊!眾神之怒》,OK喎~!
套戲似DC版的Thor、Guardians of the Galaxy咁款,
都係有d西方神仙嘢、歐美ACG嘢咁,
仲有80年代feel的BGM I need a hero搞搞笑笑咁幾易入口睇得開心先
少少不滿係最後大戰前拖得太耐,邊會有咁多時間比你同家人逐一道別先開戰?

某d場口以為自己睇緊Doctor Strange、Game of Thrones(佢直接叫Lucy Liu做Khalasar)
條龍第一次出場d藍光好Godzilla~!!!

留意到今集女紅戰士Mary變身後都係用返同一位演員去演,
是因為設定上夠18歲已成年的關係嗎?
其實今次飾演男主角Billy Batson(小)的Asher Angel係戲中個樣都已經可以行型男路線了,
佢再操下肌,下集可以自己做返Shazam了。

究竟Skittles (彩虹糖)比咗幾多錢賣植入式廣告?

睇片尾Justice Society果邊的DCEU係咪可以繼續拍落去?(Justice League就完鬼咗佢算啦)
之後會打返Black Adam嗎?

上集片尾條奸笑毛毛蟲行咗2年幾先再登場(我無翼行得慢… )

夢中情人"WW"第一次出場笑咗好耐,
第二次現身的作用係…"打火機"?

https://www.imdb.com/title/tt10151854/

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E6%B...B9%8B%E6%80%92

此篇文章於 03-22-23 09:40 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-23, 10:36 PM   #9
IDGAF
The One

係呢套戲入面好清楚見到Annabelle,
不過,原來佢都有出現係Aquaman (2018)。

無睇晒Fast & Furious系列電影,
以為果個笑位淨係關Helen Mirren事,(好彩有睇過下The Fate of the Furious),
但Gal Gadot原來都有份拍Fast & Furious呢個系列…

戲中d囝全部都鐘意"老女人",
個少年初戀女友6000歲係咩概念…

舊 03-23-23, 12:22 AM   #10
王小虎

註冊日期: Apr 2002
套戲票房太慘淡,streaming 4/17上,喺prime有得睇。
https://collider.com/shazam-fury-of-...-release-date/
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-23, 02:09 AM   #11
肉羊哩咖
griffin611

套嘢比人話太爛,搞到無心情入場~~~

舊 03-30-23, 10:59 PM   #12
IDGAF
The One

如果"新任Snow White" Rachel Zegler做Wonder Girl,
我會有興趣睇喎~! (3:52)

'Shazam! Fury of the Gods' Cast Break Down Fan Theories | Vanity Fair
https://youtu.be/b1a4DZJPWck

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Shazam!︱沙贊!神力集結 (April 5, 2019) 信長 電影版 68 03-25-21 11:40 PM
[西片] Gods of Egypt | 埃及神戰 IDGAF 電影版 0 04-01-20 12:44 AM
吹水專區 VOL.2023 [求八號 出假期] T.K. 吹水專區 1002 08-19-13 09:25 AM
捉馬騮 Ape Escape Fury! Fury! - (PS Move專用非正統續集)軌道式第一人稱捉馬騮遊戲 Designer 電視遊戲討論版 38 01-15-11 01:32 AM
2023亞運,係時候發表一下意見. 機動盜賊首領-電 ~清談館~ 84 12-12-10 02:40 PM

現在的時間是 11:32 PM

手機版 | APP版