Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 06-28-03, 12:10 AM   #1
佐治
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
wonder 請問有無寬頻好介紹

在下想由56K 轉用boardband
請問 網上行 3M 專線, 每個月$248(好似不同地區月費有分別), 18個月, 無限上網(有$1000 電訊專門店現金卷回贈)...(即$248x18-1000 = 即$192一個月) 個plan 好o吾好...??
請指點迷津...
P.S. 我覺得i-cable 個朵勁差... 香港寬頻同 So-net 我無資料..

舊 06-28-03, 12:12 AM   #2
機神GBA
God of Gamer
☆The End☆

註冊日期: Jan 2002
其實唔介意upload speed 得60k. IMS 係全港最好最穩定架la.

你去街邊問個d街邊價la. $160 一個月.抵好多.

此篇文章於 06-28-03 12:15 AM 被 機神GBA 編輯。
機神GBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-03, 12:15 AM   #3
@DREAMCAST(TM)
Insane Gamer
Daisuke!

註冊日期: Oct 2002
和記是全港最快(指家用寬頻中),不過FD話E排會失驚無神變到好慢同唔穩定

@DC已離開,而我則循環再用...
@DREAMCAST(TM) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-03, 12:16 AM   #4
黃金士郎
Game Master
33:33:33

註冊日期: Dec 2002
和記唔錯,出海快,本地慢
So-net夠穩定,but下載慢
網上含間中斷線,下載麻麻
香港寬頻....唔好提...

お前らみたいなのがいる限り… 俺は、何度でも現れる…
タスケテー、ヒトガ、シンダ
黃金士郎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-03, 12:27 AM   #5
機神GBA
☆The End☆

引用:
Originally posted by @DREAMCAST(TM) :
和記是全港最快(指家用寬頻中),不過FD話E排會失驚無神變到好慢同唔穩定
我就係其中一個受害者la. 就o黎三個星期la....好多時直情上唔到網...穩定性同我當年用IMS個陣簡直冇得比

佢d 客戶服務熱線, 有等於無. 就算咁好彩俾你打通左, 佢都求其敷衍你幾句就趕住收工咁收線, 我叫佢俾個合理解釋我, 佢永遠都九唔搭八. 叫我等佢電話, 結果兩個星期個電話響都唔響.

我已經send 左mail 去投訴佢架la......和記, 約滿後一定同你一刀兩斷.
舊 06-28-03, 12:32 AM   #6
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
引用:
Originally posted by 黃金士郎 :
唔係掛
和記點會出海快,本地慢.....
掉轉就岩
網上行未試就過斷線.......

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-03, 12:35 AM   #7
@DREAMCAST(TM)
Insane Gamer
Daisuke!

註冊日期: Oct 2002
引用:
Originally posted by 機神GBA :

我就係其中一個受害者la. 就o黎三個星期la....好多時直情上唔到網...穩定性同我當年用IMS個陣簡直冇得比

佢d 客戶服務熱線, 有等於無. 就算咁好彩俾你打通左, 佢都求其敷衍你幾句就趕住收工咁收線, 我叫佢俾個合理解釋我, 佢永遠都九唔搭八. 叫我等佢電話, 結果兩個星期個電話響都唔響.

我已經send 左mail 去投訴佢架la......和記, 約滿後一定同你一刀兩斷.
其實可以去D雜誌投訴佢啦,禁過分就,去雜誌投訴後佢o既反應隨時超快!

@DC已離開,而我則循環再用...
@DREAMCAST(TM) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-03, 12:38 AM   #8
機神GBA
☆The End☆

引用:
Originally posted by @DREAMCAST(TM) :

其實可以去D雜誌投訴佢啦,禁過分就,去雜誌投訴後佢o既反應隨時超快!
我再俾多幾日時間佢. 佢再係咁...就byebye
舊 06-28-03, 12:40 AM   #9
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
和記唔係喊話出海慢,本地快架咩
so-net未用過唔知
網上淫非常穩定加無斷線(之前我話成日斷原來係因為駁少左個filter),但係upload超慢
香港寬頻都唔係差到離哂大譜(可能係因為有艾雞堡墊底),係比較慢同間唔中斷線
i-cable 唔駛講一定係世上最差既寬頻,時快時超慢,唔穩定,5分鐘斷一次,不知所謂

總括來講如果唔介意upload 同係icq send 野得60k 就用netvi雞他啦
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-03, 12:43 AM   #10
黃金士郎
Game Master

引用:
Originally posted by Freddy :

唔係掛
和記點會出海快,本地慢.....
掉轉就岩
網上行未試就過斷線.......
我個情況就係咁,去國外網站好快,下載仲o下o下都四百幾k(WinMX度)
不過yahoo香港就load十世都上唔到,搞到半個月都check唔到E-mil

舊 06-28-03, 12:46 AM   #11
機神GBA
☆The End☆

引用:

我個情況就係咁,去國外網站好快,下載仲o下o下都四百幾k(WinMX度)
不過yahoo香港就load十世都上唔到,搞到半個月都check唔到E-mil
根本就係和記出左問題.
尼排和記抽筋呀, 我成三個星期都上唔到yahoo la. 間唔中先幸運地上到.
舊 06-28-03, 12:51 AM   #12
黃金士郎
Game Master

引用:
Originally posted by 機神GBA :

根本就係和記出左問題.
尼排和記抽筋呀, 我成三個星期都上唔到yahoo la. 間唔中先幸運地上到.
3個禮拜咁恐怖... ...實比佢鏟acc...
咁你出海快嘛?

舊 06-28-03, 01:15 AM   #13
機神GBA
☆The End☆

引用:

3個禮拜咁恐怖... ...實比佢鏟acc...
咁你出海快嘛?
大陸, 台灣 5k~15k
其它國家5k~80k
你話快唔快la? 但係本港都ok o既. 有1100k. 但近期時快時慢.

另外, 近期佢上唔到網同佢速度無關, 事關我測試過佢速度, 好正常, 但上網就奇慢.
舊 06-28-03, 02:50 AM   #14
碧咸23
Banned
GAF足球隊碧咸23號

註冊日期: Feb 2003
咁係咪網上行最好呢?
碧咸23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-03, 03:09 AM   #15
寇維克斯
Ultimate Gamer
Negator

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDfisherhk
和記?
前兩日冇啦啦話
電話房條線斷左
咁就三日冇得上網喇

28 Paladin
寇維克斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-03, 09:13 AM   #16
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
引用:
Originally posted by 寇維克斯 :
和記?
前兩日冇啦啦話
電話房條線斷左
咁就三日冇得上網喇

里句惦........"電話房條線斷左"

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:17 PM

手機版 | APP版