Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 
電影版>The Super Mario Bros Movie (2023-04-07)
肉羊哩咖 05:58 AM 10-07-22

Chris Pratt, Aya-Taylor Joy, Jack Black 聲演。
武藤遊戲 07:05 AM 11-30-22

肉羊哩咖 07:26 AM 11-30-22
日本版無人會無聊到,鬧個配音無義大利口音喇掛?!

野良猫 04:33 PM 11-30-22
関智一配菇仔
宮野配瑪叔唔太夾喎
武藤遊戲 11:28 AM 12-09-22

肉羊哩咖 05:29 PM 02-09-23
唔知放點好⋯⋯

上個星期 SNL 有 Padero Pascal 客串,食住 Last of Us 個勢,玩:

肉羊哩咖 07:05 PM 02-14-23
好多戲嚮「超級碗」個告白都咁鬼長,呢套完全四両撥仟斤:

玩懷舊,郁啲唔覺以為有新 game 出~
武藤遊戲 06:13 AM 03-10-23

肉羊哩咖 07:57 AM 03-10-23
英門版

啲彩多到⋯⋯正呀喂!
滅龍士 01:02 PM 04-05-23
MOKO B+睇完,簡直係老任骨灰粉嘅寶庫,唔止睇連聽都係。有宮本茂睇住果然冇走雞,我畀95分

有兩隻彩蛋,mid credit一隻同字幕完哂一隻。

原版媽叔聲優佢配媽叔後面打街機嘅阿伯,佢總共出過兩次聲
動漫遊戲迷 06:45 PM 04-05-23
電影以3D版本,還是4DX版本較好效果?
野良猫 10:36 AM 04-07-23
睇完
滿滿嘅情懷睇到好爽

意外係好多細路但成場好靜
係度諗佢哋係咪睇唔明細節所以先咁靜www

瑪車部份

連彩虹先有嘅捷徑都做埋出嚟,連藍龜都有真係好讚

P.s
下集應該去宇宙玩了吧

亍 ◣ 01:02 PM 04-07-23
睇完完全唔理解爛蕃茄個分 (越來越唔信個影評)..

故事雖然怪怪的,但以本身都冇咩背景設定下整左呢個故事算收貨有突
係公主性格會唔會女拳(物理)過頭?
DK KONG正名了??之前都叫開森喜剛..

仲有個人比較唔中意中間夾左幾首流行曲,感覺破壞左觀感...
還有個人覺得最突出的
係o個粒煩星,好鐘意佢d 潑冷水 希望快D帶出羅潔塔出來

作者: 野良猫:
睇完
滿滿嘅情懷睇到好爽

意外係好多細路但成場好靜
係度諗佢哋係咪睇唔明細節所以先咁靜www

瑪車部份

連彩虹先有嘅捷徑都做埋出嚟,連藍龜都有真係好讚

P.s
下集應該去宇宙玩了吧
瑪車

藍龜唔係追第一位咩,做咩走去炸第二

ComeLOLoh 02:34 PM 04-10-23
作者: 動漫遊戲迷:
電影以3D版本,還是4DX版本較好效果?
我睇左3D MX4D版。GOOD

DK決鬥根本就係造返Mario對 DK 隻game個stage。估唔到有小DK
彩蛋好多,有玩過game既都會認得有咩game…Luigi d game都有份。
英文版先會齊彩蛋,配音同蘑菇仔d名句…

我個場都勁多細路,歡樂式勁嘈
Terry仔 05:08 PM 04-10-23
睇緊果時先意識到, Mario雖然旦生咗30幾年
對比起其它電玩角色, 原來Mario無俾老任去設定個性格特色
所以一開始時我覺得mario好唔似mario

成部電影係超多彩蛋位.
真係由細玩mario玩到大,先會留意到D場景係好有心思
Rance 11:38 PM 04-10-23
碧姬公主唔係蘑菇王國人係幾時嘅設定?
J+1 08:27 AM 04-11-23
首歌放了上水管

由手機版發出
Terry仔 05:26 PM 04-11-23
作者: Rance:
碧姬公主唔係蘑菇王國人係幾時嘅設定?
佢係蘑菇國公主
但係一直都無交代過公主出生

正如我上面講,Mario系列角色出現咗幾十年
但係好多野都無set 過
野良猫 07:09 PM 04-11-23
作者: Terry仔:
佢係蘑菇國公主
但係一直都無交代過公主出生

正如我上面講,Mario系列角色出現咗幾十年
但係好多野都無set 過
唔SET可能係為咗放便出GAME
如果以前啲遊戲碧池公主已經咁強就唔駛瑪叔救XD
IDGAF 11:50 PM 04-12-23
終於去睇英文版The Super Mario Bros. Movie 《超級瑪利歐兄弟大電影》,
可能因為復活節學校假期未完套戲好多小朋友睇,
多數場次都係粵語版,好難先夾啱時間睇到英文版。

Jack Black配的Bowser太出色太有個性,
幫套戲加咗唔少分~!
首原創曲 "Peaches"好癲~!!!

一開場意外地出現Kill Bill BGM"Battle Without Honor Or Humanity",
不過,首"I need a hero…"(Holding Out For A Hero)好似Shazam 2果邊玩得啱feel d喎~!
其實由幾時開始興加80年代金曲落電影?
係咪Stranger Things、Guardians of the Galaxy等帶起?

套戲唔長,不過個畫面長期高動態、鮮艷、明亮模式,
加埋個畫面上好多彩蛋,睇完對眼好攰…

Bowser線一直係"求婚大作戰"嚟,
Mario線就係"到了異世界就拿出真本事"咁,
期待下集玩Super Mario Galaxy~!!!
但隻蛋…

https://www.imdb.com/title/tt6718170/

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%B6...BD%B1%E7%89%88

Top 20 Hidden Details in the Super Mario Bros. Movie
https://youtu.be/udUNjNuu_E4

額倆羅 09:14 AM 04-13-23
純粹係粉絲個人幻想,,
如果出多兩三集MARIO,
然後順勢帶埋其它任天堂系統角色出電影,
最後再整返套大亂鬥SMASH BROTHERS,
到時就正喇……
C.Ryo 11:00 AM 04-16-23
日本未上番到黎先睇番IMAX英文版,真係正到無得頂,Bowser Jack Black 首單戀歌勁正,Peach 比想像中更wonder woman,Mario 反而係一路level up,最後隻蛋已經代表有下集,正

題外話,喺日本啲新戲院睇咗幾套戲,包括Laser IMAX, Dobly vision, 同普通影院,對比下香港連最靚嘅Laser IMAX院啲聲畫效果完全起碼比日本次一級以上
肉羊哩咖 12:20 AM 04-21-23
簡單明快,笑位彩蛋極大量,本人唔多熟啲歷史都好好笑,要挑骨頭,Luigi 實在用得太少,而車嗰幕啲予告透得太多。傳間原本 Peach 先至係主角,完美兼帶晒成部戲,而 Mario 被整成無用白佬。好在唔係。
亍 ◣ 08:54 PM 04-22-23
原來港版都放了出來

野良猫 07:58 AM 04-28-23
ジャパンプレミアでの任天堂代表取締役フェロー宮本茂氏の発言によると最初から脚本を英語版、日本語版で2本同時に作っていたので会話がすごく自然になっているそうだ。特別に作られた日本語版に注目して頂きたい。

唔係單純吹替版

台灣真好有得上
1 2 

返回主題版面