Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-26-08, 05:13 AM   #126
waitwait
God of Gamer
クリストファー

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDfattykin
簡單分析3000機既優點同缺點
G 優點 1on1無敵,移動超快,打其他3000機就算有心走都走唔到 攻擊力超高
缺點冇得直飛向上,冇可以一路移動既射擊,要攻一定要血換血 G crossover好水
Nu 優點 射擊戰最強, 可以好易直飛向上可以留空好耐 out of cam仍有機會打中人,CrossOver最勁
缺點 冇一招高攻擊力 ,移動慢,打其他3000機有心走好易到走 最少三下既招先可以令人黃lock,俾人圍好難走,格鬥判定好差 好多combo變化好易做錯決定,難用
V2 優點 移動ok快,打混戰一流,d 招硬直細,易用,G crossover ok,用法似DX版紅勇
缺點 攻擊力唔高
X 優點 ,格判定高,G crossover ok,有最高攻既中至遠距離武器
缺點 移動ok慢,除左ac冇乜扣人血多既招

待續...

此篇文章於 03-26-08 06:04 AM 被 waitwait 編輯。
waitwait 目前離線  
舊 03-26-08, 06:54 AM   #127
waitwait
クリストファー

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
空中槍落地槍?
廢神學到之後教我-0-"
廢神真勁~~
唔難,有d機仲可以空中2連...

舊 03-26-08, 08:50 AM   #128
NoxHY
Game Master
SKE48推し♥

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDinmhrka0830
XBox Live Gamertag等人施捨...
引用:
作者: waitwait 查看文章
簡單分析3000機既優點同缺點
G 優點 1on1無敵,移動超快,打其他3000機就算有心走都走唔到 攻擊力超高
缺點冇得直飛向上,冇可以一路移動既射擊,要攻一定要血換血 G crossover好水
Nu 優點 射擊戰最強, 可以好易直飛向上可以留空好耐 out of cam仍有機會打中人,CrossOver最勁
缺點 冇一招高攻擊力 ,移動慢,打其他3000機有心走好易到走 最少三下既招先可以令人黃lock,俾人圍好難走,格鬥判定好差 好多combo變化好易做錯決定,難用
V2 優點 移動ok快,打混戰一流,d 招硬直細,易用,G crossover ok,用法似DX版紅勇
缺點 攻擊力唔高
X 優點 ,格判定高,G crossover ok,有最高攻既中至遠距離武器
缺點 移動ok慢,除左ac冇乜扣人血多既招

待續...
路過修正一下,有錯勿插

G有得直飛向上..不過..是廢的....

V2 優點 AB裝會加防!?未confirm...不過睇落真係有少少高防左 ASSIST超有用
缺點 冇AB裝同普通機冇異..冇AB冇拉盾
TURN A 優點 格鬥攻擊力頗高 移動力中上級 特格範圍大..頭2下....
缺點 多的是...格...唔追...硬直大,攻擊時間長,榴槤唔特別追,出果下又會大硬直 ASSIST好垃圾
WING0 優點 長變MA 主炮範圍大 加上ASSIST用一流
缺點 唔變MA飛得慢 開主炮時又是大硬直(請善用直昇機)格唔追尾,好易原地轉
FREEDOM 優點 速度快 有得用seed cancel ASSIST對中距離戰好用
缺點 血少 AB同CA硬直大左 用哂SEED就可以當中機用 BOOST少左 強烈不建議新手用
另:請用FREEDOM者,要一定留意BOOST量,冇BOOST是不能用SEED CAN的

以上..個人意見

此篇文章於 03-26-08 08:56 AM 被 NoxHY 編輯。
NoxHY 目前離線  
舊 03-26-08, 09:14 AM   #129
recosuke
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDisaaccyl
引用:
作者: Hyegun 查看文章
FREEDOM 優點 速度快 有得用seed cancel ASSIST對中距離戰好用
缺點 血少 AB同CA硬直大左 用哂SEED就可以當中機用 BOOST少左 強烈不建議新手用
另:請用FREEDOM者,要一定留意BOOST量,冇BOOST是不能用SEED CAN的

以上..個人意見

優點加多樣a 槍10發, reload時間快, 可以"勁浪射"
由於中一槍可以seed cancel補多槍..
ab硬直大,射速慢 同 ca變得無乜意義
冇記錯ca今集射程遠左
recosuke 目前離線  
舊 03-26-08, 09:25 AM   #130
華華
Game Master

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: kamkam 查看文章
華華都用freedom

freedom真係超強
freedom唔只好玩咁簡單, 今晚又出去玩freedom~

仆夕等一等, 今日你地去創聲啊?
呢兩日聯合已經冇咩人挑機, 悶 -_-

舊 03-26-08, 09:32 AM   #131
赤色渣古
半退休狀態

XBox Live GamertagUCrab
引用:
作者: 華華 查看文章
freedom唔只好玩咁簡單, 今晚又出去玩freedom~

可能係你嚇走晒D人~~
赤色渣古 目前離線  
舊 03-26-08, 09:54 AM   #132
華華
Game Master

引用:
作者: 赤色渣古 查看文章
可能係你嚇走晒D人~~
我只會嚇走自己人, 好似您咁 ~

舊 03-26-08, 10:27 AM   #133

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
引用:
路過修正一下,有錯勿插

V2 優點 AB裝會加防!?未confirm...不過睇落真係有少少高防左 ASSIST超有用
TURN A 優點 格鬥攻擊力頗高 移動力中上級 特格範圍大..頭2下....
缺點 多的是...格...唔追...硬直大,攻擊時間長,榴槤唔特別追,出果下又會大硬直 ASSIST好垃圾
WING0 優點 長變MA 主炮範圍大 加上ASSIST用一流
缺點 唔變MA飛得慢 開主炮時又是大硬直(請善用直昇機)格唔追尾,好易原地轉

以上..個人意見
G可以用跳躍打空戰 因為可以多段跳躍 走位容易 所以對住G飛左上天都唔好咁老定
基本上直跳幾下就可以彈到好高...
不過放心 暫時出面都未有咩人識用G同Master黎跳 只識跑步

V2冇AB裝果陣狂用光之翼都好惡打...琴日領教過(狂用=/=亂用)

Freedom冇boost都可以SEED can的 有彈就得 唯一有彈但不能cancel的情況就係著地硬直

此篇文章於 03-26-08 10:31 AM 被 江 編輯。
江 目前離線  
舊 03-26-08, 11:18 AM   #134
伍等(少)提督
肥蟹@升天

尋晚食完飯原本都想入錢, 但係之後仲要去打三國...
都係遲 D 無咁貴先燒~

舊 03-26-08, 11:22 AM   #135

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDKauri-K
三國咪仲燒
江 目前離線  
舊 03-26-08, 11:23 AM   #136
赤色渣古
半退休狀態

引用:
我都唔係俾你嚇走.....
赤色渣古 目前離線  
舊 03-26-08, 11:24 AM   #137
伍等(少)提督
肥蟹@升天

三國個價企硬, 點都係燒

高達等下無壞 XD

舊 03-26-08, 11:25 AM   #138
赤色渣古
半退休狀態

引用:
作者: 伍等(少)提督 查看文章
尋晚食完飯原本都想入錢, 但係之後仲要去打三國...
都係遲 D 無咁貴先燒~
尋日好似對過你一場......沙撒比....
赤色渣古 目前離線  
舊 03-26-08, 11:31 AM   #139
伍等(少)提督
肥蟹@升天

引用:
尋日好似對過你一場......沙撒比....
呢部唔玩唔得, 跟左我咁多年

舊 03-26-08, 11:48 AM   #140
赤色渣古
半退休狀態

引用:
呢部唔玩唔得, 跟左我咁多年
其實我唔知對面係乜人.....係星軍過黎講話提碌...我就估到隻沙撒比係你黎....
赤色渣古 目前離線  
舊 03-26-08, 11:49 AM   #141
伍等(少)提督
肥蟹@升天

引用:
其實我唔知對面係乜人.....係星軍過黎講話提碌...我就估到隻沙撒比係你黎....
聯合圍內應該得我一個用

舊 03-26-08, 12:02 PM   #142
星軍
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2004
引用:
吸左我來
星軍 目前離線  
舊 03-26-08, 12:12 PM   #143
星軍
Crazy Gamer

引用:
作者: 仆 夕 查看文章
唔怪得我隻Master好似無乜作為咁啦~
原來太過攻~
出多D龜波氣功算啦
引用:
作者: 仆 夕 查看文章
龜波氣功=石破天驚拳
佢優點係扣得多,中左=成套格,即係放套格鬥出去
但缺點係儲得耐同出得耐
一開始用D人成日中,而家想搵人中都難
唔根要, 我同你甲機la~
我用高達你用master, 都有得玩下
星軍 目前離線  
舊 03-26-08, 12:30 PM   #144
waitwait
クリストファー

引用:

我日日創聲 挑到冇人打打cpu都過引

舊 03-26-08, 12:50 PM   #145
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
聯合圍內應該得我一個用
你係用就練準d槍
指意你打支援,只係識出核彈係唔夠架

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!

此篇文章於 03-26-08 01:13 PM 被 vov430 編輯。
vov430 目前離線  
舊 03-26-08, 01:02 PM   #146
waitwait
クリストファー

引用:
路過修正一下,有錯勿插

以上..個人意見
紅字請自行修改...

TurnA 優點係1on1有差唔多G既能力,而且有CA屈黃圈,但缺點係冇G既機動性,好辛苦先埋到身

Wing0 最大優點係易down,a好易捉step,缺點係由於down人,好難放生秒對面

Freedom 用埋ac就比V2機動性再快d,攻擊力再高d,不過血少,對炮火攻勢好不利

舊 03-26-08, 01:16 PM   #147
阿魚

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDL_MajoR
引用:
作者: 上等兵 查看文章
用wing同turn a打god都ok既
用turn a都可以都可以肉駁
但係turn a無 G咁有機動性
G要佢partner
真係唔係咁易救到

唔係有d低能兒童
以為自己能夠贏咁多鋪
係靠自己勁
唔係靠部機

此篇文章於 03-26-08 01:19 PM 被 阿魚 編輯。
阿魚 目前離線  
舊 03-26-08, 01:20 PM   #148
星軍
Crazy Gamer

引用:
作者: vov430 查看文章
你係用就練準d槍
指意你打支援,只係識出核彈係唔夠架
佢部沙殺比500 cost的....
用豆打爆佢
星軍 目前離線  
舊 03-26-08, 01:33 PM   #149
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
引用:
作者: waitwait 查看文章
紅字請自行修改...

TurnA 優點係1on1有差唔多G既能力,而且有CA屈黃圈,但缺點係冇G既機動性,好辛苦先埋到身

Wing0 最大優點係易down,a好易捉step,缺點係由於down人,好難放生秒對面

Freedom 用埋ac就比V2機動性再快d,攻擊力再高d,不過血少,對炮火攻勢好不利
TurnA 1on1係真係好得d招好大判定

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線  
舊 03-26-08, 01:35 PM   #150
星軍
Crazy Gamer

引用:
作者: vov430 查看文章
TurnA 1on1係真係好得d招好大判定
所以提6一用好快上手(上次屈佢用大機 )
星軍 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[SEGA] 大家的世嘉年代 III [詳細頭 post] 世嘉祭 2019 | 新版 Nomad 及 DC HDMI adaptor | 巴西主機 Zeebo 簡介 八仙果 電視遊戲討論版 1509 04-02-24 07:12 AM
[動畫] 「魔法少女リリカルなのはThe Movie 1st」2010年1月23日公開決定丨(水樹紅白出場確定) Kouji 日本動漫畫討論版 1001 12-15-09 12:55 AM
[動畫] 「涼宮ハルヒの憂鬱」 唔係普通再放送 舊作14話+新作14話 全28話 Vol.7 riceball 日本動漫畫討論版 1000 05-15-09 10:56 PM
鋼の錬金術師 FULLMETAL ALCHEMIST 第1話「鋼の錬金術師」 草薙さん 日本動漫畫討論版 1001 04-09-09 06:45 PM
魔法少女リリカルなのはStrikerS Vol.3 第25話「ファイナル・リミット」 casio 日本動漫畫討論版 1000 09-17-07 06:21 AM

現在的時間是 11:56 PM

手機版 | APP版