Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 39 79 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 99 139 189  ... 最後
手提遊戲機討論版>PS Vita 綜合情報討論區│全新「PCH-2000」型號 HK$1680│「Vita TV」HK$798
shodanng2 12:05 AM 11-21-12
http://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=673&t=3059929

1.PlayStation®Network
對應PlayStation®Plus功能
2.near
"near"界面翻新,改善操作性。
3.網頁瀏覽器
(1)改善網頁讀取速度。
(2)新增游標協助點選網頁選項。
4.強化HTML5與JavaScript的對應。
5.內容管理
(1)改善操作性。
(2)可利用PS Vita的Wi-Fi功能傳輸檔案。
(3)PS3®與電腦間的檔案傳輸可一次傳輸一整個資料夾。
6.MAP
可在地圖上顯示天気資訊。
7.E-mail
(1)新增電子郵件功能。
8.設定
可在設定畫面中調整新訊息的通知方式(畫面pop-up,PS bottom閃爍或聲音提醒等)。
9.其他
(1)遊戲
<1>可利用觸控螢幕或背面觸控板模擬初代PlayStation®規格遊戲的按鍵。
<2>針對非寬螢幕設計的遊戲,可調整畫面輸出模式。
<3)可以消除PSP®遊戲中所拍攝的照片,或是編輯出的音樂。
(2)PS Store
可預訂想要的遊戲or內容。
(3)朋友
<1>可在LiveArea™上表示朋友的動態。
<2>可藉由操控觸控螢幕得知好友的動態。
<3>提出朋友申請時,可附加訊息。
<4>對於上述訊息若有不適當的內容,也增設了向PSN通報的機能。
(4)群組通話
新增可於簡訊中附加的檔案類型(TIFF、BMP、GIF、PNG、MPO)。
(5)獎盃
獎杯資訊將在背景中與伺服器更新,與此同時可進行其他操作。(終於!)
(6)網頁
<1>可將網頁推到twitter中。
<2>不必中斷遊戲就可以瀏覽網頁。(終於)
(7)Video
<1>可撥放解析度が1080的影像檔。
<2>可慢速撥放。
<3>可跳過章節播放。
(8)設定
<1>追加自動切斷Wi-Fi的功能。
<2>帳號資訊(avatar, online ID, 自我介紹......等等。)移到新增的profile頁面中。
<3>於PlayStation®Network中追加Twitter頁面。
<4>語言追加土耳其語。
<5>系統中追加PlayStation®Mobile頁面。
(9)其他
<1>擷取螢幕時的儲存動作會在背景中進行,與此同時可進行其他操作。
<2>可捲動表示音樂與Video等清單中,因長度而被省略的title名稱。
9844 06:06 AM 11-21-12
想問問,
如果宜家想由日psn轉港psn,
係咪要洗機洗記憶咭/or洗機轉記憶咭
有冇邊度有詳細教人點做?
mrk 08:17 AM 11-21-12
今日用開美國psn plus帳戶嘅我,
發現多左好多Free Game DL啦!
重有Jet Set Radio都上左美國架啦!
同時終於用爆左張16GB卡啦!

正題:請問psv點樣backup save data上雲端呢?
LemonCoke 01:04 PM 11-21-12
作者: mrk:

正題:請問psv點樣backup save data上雲端呢?
請問係邊度見到plus o既free game ???
我用開港服, 但好似未見到佢地update 個介面 ???
草薙さん 02:08 PM 11-21-12
作者: 9844:
想問問,
如果宜家想由日psn轉港psn,
係咪要洗機洗記憶咭/or洗機轉記憶咭
有冇邊度有詳細教人點做?
作者: RnB:
咁多位師兄, 我部psv用緊hk psn, 請問點樣upgrade做plus?
thanks!
待介面更新後, 會有一欄PS Plus會員, 購買通行證(30日/1年)後便可即時享用PS Plus會員服務
如已經嚮PS3登記成為Plus會員則無須再次登記

作者: LemonCoke:
今日開始提供Vita Plus會員服務
http://blog.asia.playstation.com/vie...&blogPost=5753

應該晏少少就會有
9844 12:14 AM 11-22-12
作者: 草薙さん:
待介面更新後, 會有一欄PS Plus會員, 購買通行證(30日/1年)後便可即時享用PS Plus會員服務
如已經嚮PS3登記成為Plus會員則無須再次登記

今日開始提供Vita Plus會員服務
http://blog.asia.playstation.com/vie...&blogPost=5753

應該晏少少就會有
你引用左我個post但係漏左答我(笑

同埋如果真係要洗機,會唔會洗埋d savedata架
定係洗記憶咭先會?
草薙さん 01:09 AM 11-22-12
作者: 9844:
你引用左我個post但係漏左答我(笑

同埋如果真係要洗機,會唔會洗埋d savedata架
定係洗記憶咭先會?
咦, 係bo, 答返先
如果你唔要記憶卡既話直接format左佢就可以了
但部分遊戲會save嚮記憶卡, 果D就好似冇得back up...
mrk 09:21 PM 11-21-12
作者: LemonCoke:
我咪寫住我係用開美國psn plus囉,
咁你港服當然唔見囉!!!
LemonCoke 10:26 PM 11-21-12
我咪寫住我係用開美國psn plus囉,
咁你港服當然唔見囉!!!
我當然知港服/美服有分別喇。
今早只係我仲未見到港服有plus 嘅頁面,
想問下美服係邊個角位可以見到啫。
下午已經有版友話更新佐。
shodanng2 02:01 PM 11-21-12

送個堆game要做plus會員期間先玩得
無送斷隻game
只係租game咁玩
RnB 10:17 AM 11-21-12
咁多位師兄, 我部psv用緊hk psn, 請問點樣upgrade做plus?
thanks!
cheer2237 02:21 PM 11-21-12
HK PSN Plus Vita game 剛剛上架,unit 13 and uncharted download中
Metal Gear NT 02:59 PM 11-21-12
HK PSN plus有咩特別著數?
我見外國plus陣容都幾吸引
assy 03:27 PM 11-21-12
http://www.jp.playstation.com/psn/plus/
日 psn, 基本上真係free得隻墨鬼
martinyau1979 03:56 PM 11-21-12
作者: assy:
http://www.jp.playstation.com/psn/plus/
日 psn, 基本上真係free得隻墨鬼

有墨鬼都好呀, 隻uncharted 同 unit13 我一早買jor 嚟玩........
LemonCoke 05:36 PM 11-21-12
作者: martinyau1979:
有墨鬼都好呀, 隻uncharted 同 unit13 我一早買jor 嚟玩........

咁我本身已經有呢兩隻game, 再下載嘅話.
係唔係要del 佐我之前個icon 先??
佢話要del 埋相關嘅資料.
咁係咪即係要洗佐個save ???
當新game 咁玩???
安安 05:40 PM 11-21-12
系統2.00主要更新內容
http://asia.playstation.com/hk/cht/s...sUpdate_PSVita

多樂貓社群(中英文合版) 11月29日登陸
http://asia.playstation.com/hk/cht/n...sDetail/296990
J+1 09:17 PM 11-21-12

由手機版發出
fantast 02:52 AM 11-22-12
都係冇解決到PSN 買game後隻game save o既backup問題?
onikun 07:47 AM 11-22-12
作者: fantast:
都係冇解決到PSN 買game後隻game save o既backup問題?
內容管理>複製內容(psv>電腦)>應用程式>psvita>你想copy的game>copy
(但需要完整複製)
t-cup 08:05 AM 11-22-12
ps classic 可以用 analog 控制上下左右, 玩 赤璧大戰2 爽了很多 (不知係咪 2.0 才加的)
Hawk 11:43 AM 11-22-12
psv單撈唔到既ps舊game英文版,如果用番ps3大機買完,過唔過得番落psv版玩呢? 話說見到xenogear英文版想買…
TCS_disable 11:51 AM 11-22-12
作者: t-cup:
ps classic 可以用 analog 控制上下左右, 玩 赤璧大戰2 爽了很多 (不知係咪 2.0 才加的)
面 Touch Screen 四個角加 Contorl 係今次 Update 嘅野

Analog 另外 assign 掣倒係有好耐
emoil 01:20 PM 11-22-12
又要係雪柜拎番部機出泥UPDATE先,
亍 ◣ 07:26 AM 11-22-12
日psn 原來有7 日免費plus
第一 ... 39 79 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 99 139 189  ... 最後

返回主題版面