Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 04-02-09, 10:43 PM   #751
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: ahleung 查看文章
相信婦團會話個男教師侮辱女性, 唔應該用人工去衡量女人
所以我先話結果一樣

舊 04-03-09, 12:41 AM   #752
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
出得o黎講,預o左要還b

不過你o地唔比人轉o左份30K以上或者比人包養緊o架

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 01:26 AM   #753
虛空使者
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Corex 查看文章
>現時互聯網太過普及,青年人可輕易透過網絡表達意見,但他們卻未必顧及後果,網上個人身分亦隱藏,令很多攻擊言論都「過了火位」和「去到盡」

黎三萬踩人何嘗唔係「去到盡」

peter哥既反擊只係攞包煙出黎示威
老實講

個節目係tvb拍既,如果黎三萬既言論真係過左火,點解tvb唔剪走佢仲要播出街?

但事實係,黎三萬真係搵到三萬,佢唔係老作wor,有咩問題?
其他人搵唔到又話人串
佢好誠實甘講想要搵個條件好既男朋友,有咩問題?

我識有d港女,自己條件又唔好,中五學歷,又肥又矮又無樣,想搵男仔條件仲高過黎三萬,相比之下,我覺得黎三萬無咩問題

我識個朋友,佢預科一畢業就去炒外匯,炒左幾個月,平均一個月賺3-4皮野,可能佢一朝得志語無淪次啦,佢成日話想用錢去掟死人,佢尤其針對係d待應仔,相比之下,黎三萬唔算太串姐
虛空使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 01:32 AM   #754
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
出得o黎講,預o左要還b

不過你o地唔比人轉o左份30K以上或者比人包養緊o架
網上有傳聞活學教育用3倍人工請左佢.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 01:39 AM   #755
Diana
Insane Gamer

引用:
咩台ar??
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 01:41 AM   #756
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: 虛空使者 查看文章

老實講

個節目係tvb拍既,如果黎三萬既言論真係過左火,點解tvb唔剪走佢仲要播出街?

其他人搵唔到又話人串

我識有d港女,自己條件又唔好,中五學歷,又肥又矮又無樣,想搵男仔條件仲高過黎三萬,相比之下,我覺得黎三萬無咩問題

我識個朋友,佢預科一畢業就去炒外匯,炒左幾個月,平均一個月賺3-4皮野,可能佢一朝得志語無淪次啦,佢成日話想用錢去掟死人,佢尤其針對係d待應仔,相比之下,黎三萬唔算太串姐
唔算就不串?對大部人應為係的時候,一件錯的事都會變成正確

上到大氣電波,言辭唔注意去邊個國家、地區都係無好結果,只不過在香港受到更進取的[制裁]吧

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 04-03-09, 01:44 AM   #757
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
所以咪係囉,現在睇下有冇人想玩到佢至死方休了

舊 04-03-09, 02:12 AM   #758
海野藻屑
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
原來塞翁失馬 祝佢前程似錦啦

從未低頭 途經幾百萬傷口
站在我的身後 要確保你無愁沒憂
不聽閒言 若你好 就已經 很足夠
浪漫溫馨一世紀
那裡只得我共你 勝過絕美的晨曦
海野藻屑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 02:18 AM   #759
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
咩台ar??
咩咩台?

不過真係純綷傳聞, 只係嚮O登有人咁講而已. 講果個人無source無證據, 玩野都唔奇.
舊 04-03-09, 04:15 AM   #760
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: 虛空使者 查看文章

老實講

其他人搵唔到又話人串

TTB不CUT走原因,可能當初監製以為黎三萬有關言論不過火吧?
相反,就把男性出現的地方都CUT到有問題……
甚至,林氏兄弟部分都搞到內容負面化。
把男性御宅族搞到負面化後果就是導致329御宅族宣言了。

此篇文章於 04-03-09 04:18 AM 被 kyu 編輯。
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 10:09 AM   #761
ahleung
The One
Bannnned

台灣TVBS報導
http://www.youtube.com/watch?v=QRP5wFiffM8
舊 04-03-09, 10:42 AM   #762
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
你地有你地鬧, 你地有你地眼紅人地啦~~~
你地有你地停留o係呢一刻淨係識批評人既status啦
黎小姐$照搵~
live's going on!
我唔覺得有咩問題lor

舊 04-03-09, 10:54 AM   #763
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Seppie 查看文章
你地有你地鬧, 你地有你地眼紅人地啦~~~
你地有你地停留o係呢一刻淨係識批評人既status啦
黎小姐$照搵~
live's going on!
我唔覺得有咩問題lor
眼紅??係你自己主觀認知?

錢照搵,其實就算批評佢o既人都係一樣,不過E位30K都係比人鬧緊囉

E點我認同你呀,佢自己咁偉大整個平台比人插,其實有乜問題姐

舊 04-03-09, 10:58 AM   #764
ahleung
The One
Bannnned

我覺得GAF其實好多卧虎藏龍的(唔係我 ), 唔一定係眼紅30k Lai先鬧佢啊.
舊 04-03-09, 11:30 AM   #765
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
眼紅??係你自己主觀認知?

錢照搵,其實就算批評佢o既人都係一樣,不過E位30K都係比人鬧緊囉

E點我認同你呀,佢自己咁偉大整個平台比人插,其實有乜問題姐
人係好現實既, 係有jealousy既!
憎人富貴厭人窮, 見高見低踩, 大有人在啦,
有$過自己靚過既自己既都會唔鍾意, 好平常je
因眼紅佢而插佢既人,一定有
唔肯認係另一回事

其實我真係覺得
大家因咩野原因, 眼紅又好港女又好, 咩野其他原因都好, 點插佢法,
佢已經係唔care 其他人點睇佢
真係eq高lor~!

此篇文章於 04-03-09 11:35 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 11:39 AM   #766
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Seppie 查看文章
其實我真係覺得
大家因咩野原因, 眼紅又好港女又好, 咩野其他原因都好, 點插佢法,
佢已經係唔care 其他人點睇佢
真係eq高lor~!
E D咪主觀認知囉,知魚知樂?

舊 04-03-09, 11:41 AM   #767
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
兄 鄰 房 燒 炭 弟 不 救
電 車 男 只 用 電 腦 請 網 友 報 警

評分: 8.3 (69人) 瀏覽人次: 40,433 回應: 51 var hitrate =0; var maxcount = today_top_rank.ART_RANKING.ARTICLE_ID.length; for (i=0;i< maxcount;i++) { if (today_top_rank.ART_RANKING.ARTICLE_ID[i] == "12597513") { hitrate = Math.round(today_top_rank.ART_RANKING.PV_SCORE[i] * 100 / 3); hitrate = dojo.number.format(hitrate, {pattern : "#,##0"}); break; } } document.getElementById("hit_rate").innerHTML = "瀏覽人次: "+hitrate;
【 本 報 訊 】 一 名 俗 稱 「 電 車 男 」 、 終 日 沉 迷 網 絡 世 界 的 17 歲 「 隱 蔽 青 年 」 , 昨 日 在 天 水 圍 家 中 如 常 躲 在 房 內 打 電 腦 之 際 , 突 然 接 到 身 在 隔 鄰 房 間 兄 長 來 電 表 示 正 在 燒 炭 自 殺 ; 青 年 聞 訊 仍 不 改 電 車 男 風 格 , 沒 有 直 接 前 往 救 兄 及 報 警 , 反 而 向 網 友 發 出 訊 息 要 求 代 為 報 警 。 警 方 及 消 防 趕 至 將 自 殺 青 年 救 出 送 院 救 治 , 幸 終 挽 回 一 命 。
記 者 : 黃 學 潤

// detect to collaps div try { if (! netDrive.Setup.getRemark("atnext", "loc_news", 2, ((NMI_artList_obj[0]["art_id"] == getUrlParam("art_id"))?1:2), "Middle", "adShown")) { document.getElementById("AD_300X250_art").style.display = "none"; } } catch (e) {} 現 年 17 歲 「 電 車 男 」 姓 林 , 與 家 人 同 住 天 水 圍 天 恆 邨 恆 貴 樓 。 據 悉 , 林 父 失 業 後 經 常 往 返 內 地 , 林 母 則 在 粉 嶺 一 間 老 人 院 任 職 護 理 員 ; 林 長 兄 早 年 因 精 神 病 入 住 青 山 醫 院 ; 21 歲 二 兄 最 近 因 感 情 問 題 情 緒 低 落 ; 電 車 男 是 家 中 老 三 , 街 坊 形 容 他 是 一 名 : 「 成 日 唔 出 門 口 , 唔 睬 人 嘅 肥 仔 」 , 終 日 只 是 躲 在 房 裏 打 電 腦 , 屬 隱 蔽 一 族 。

感 情 問 題 不 開 心

肇 事 單 位 事 後 重 門 深 鎖 。
昨 晨 9 時 許 , 只 有 林 氏 兩 兄 弟 在 家 , 其 間 兄 長 在 房 內 狂 吞 安 眠 藥 後 再 燒 炭 自 殺 , 當 時 弟 弟 則 和 平 時 一 樣 躲 在 隔 鄰 自 己 房 間 打 電 腦 。 這 時 候 , 林 弟 突 然 接 到 兄 長 電 話 自 稱 正 在 燒 炭 自 殺 , 弟 弟 果 然 嗅 到 有 燒 焦 味 , 他 卻 沒 有 趕 往 救 兄 或 致 電 報 警 , 竟 用 電 腦 發 訊 息 通 知 居 於 鄰 座 姓 陳 ( 26 歲 ) 網 友 , 要 求 代 為 報 警 。
警 員 及 消 防 員 接 報 到 場 破 門 , 果 然 發 現 林 兄 長 半 昏 迷 床 上 , 身 旁 有 一 盆 燒 着 的 炭 , 於 是 將 他 急 送 院 治 理 , 稍 後 林 回 復 清 醒 情 況 滿 意 , 他 透 露 最 近 因 感 情 問 題 感 到 不 開 心 而 萌 死 念 。

習 慣 起 身 就 打 機

對 於 電 車 男 用 電 腦 訊 息 要 求 網 友 代 報 警 , 香 港 青 年 協 會 荃 灣 及 葵 涌 外 展 社 會 工 作 隊 單 位 主 任 陳 文 浩 表 示 , 事 主 以 電 腦 訊 息 方 式 向 外 求 救 , 不 願 親 自 報 警 救 兄 , 相 信 是 他 已 習 慣 了 用 網 絡 世 界 與 外 界 溝 通 , 甚 至 不 願 開 口 求 助 。
陳 文 浩 指 出 , 該 會 也 曾 接 觸 類 似 的 隱 蔽 青 年 個 案 , 社 工 登 門 造 訪 , 往 往 花 上 半 年 時 間 才 可 打 開 他 們 的 心 扉 : 「 佢 哋 習 慣 一 起 身 就 打 機 或 者 上 網 , 我 哋 要 隔 日 就 去 同 佢 哋 傾 偈 , 關 心 佢 , 同 佢 哋 講 啲 有 興 趣 嘅 嘢 , 約 佢 哋 落 街 行 一 陣 適 應 番 社 會 , 都 要 成 半 年 時 間 。 」

隱 蔽 青 年 短 訊 救 兄 示 意 圖

1 ) 21 歲 青 年 在 房 內 服 藥 及 燒 炭 , 並 致 電 鄰 房 玩 電 腦 的 17 歲 胞 弟 透 露 尋 死

2 ) 事 主 的 胞 弟 是 隱 蔽 青 年 , 他 沒 有 報 警 而 是 用 電 腦 發 訊 息 給 鄰 居 網 友 , 要 求 代 為 報 警

3 ) 警 員 及 消 防 員 接 報 到 場 破 門 , 將 雙 料 自 殺 的 事 主 救 出 送 院 救 治

癲架
POKA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 11:59 AM   #768
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: POKA 查看文章
癲架
冇計,個魂魄o係電腦世界出唔到o黎咪o黎o個度求救。基本上佢自己都自身難保,仲點親身救大佬
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 12:00 PM   #769
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
又再俾人抽水囉
婦團又出黎講野....生果又用左電車男一詞
根據佢形容...用自閉形容可能仲適合

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 12:08 PM   #770
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
好長壽的topic...
已經不是感情問題了吧

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 12:29 PM   #771
Chiasuka
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2007
PSN  IDChiasuka_Aki
XBox Live GamertagChiasuka Aki
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
好長壽的topic...
已經不是感情問題了吧

只要香港有男人同女人, 呢個topic都可以長存吧。

老實講, 就算黎三萬點串都好,
佢有佢既生活, 你有你既忙碌, 佢搵30萬一個月都唔關你事啦。

而家係有人對港女某d優點又愛又恨, 想追港女, 又冇資格追。而家起度發悔氣。
如果黎三萬只不過係個臭串菲傭, 班男人邊會咁多野講。

哂咁多時間講黎三萬, 不如講上海發展金融中心好過啦!
人地殺緊埋黎喇, 香港人~
Chiasuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 12:52 PM   #772
kyu
我要搞掂丁力個衰人

註冊日期: Oct 2003
引用:
TBB想搞台灣人怎樣想法?
只怕部分台灣人看港男那集之後,認為香港男生像廢柴吧?

引用:
作者: POKA 查看文章
兄 鄰 房 燒 炭 弟 不 救
電 車 男 只 用 電 腦 請 網 友 報 警

評分: 8.3 (69人) 瀏覽人次: 40,433 回應: 51 var hitrate =0; var maxcount = today_top_rank.ART_RANKING.ARTICLE_ID.length; for (i=0;i< maxcount;i++) { if (today_top_rank.ART_RANKING.ARTICLE_ID[i] == "12597513") { hitrate = Math.round(today_top_rank.ART_RANKING.PV_SCORE[i] * 100 / 3); hitrate = dojo.number.format(hitrate, {pattern : "#,##0"}); break; } } document.getElementById("hit_rate").innerHTML = "瀏覽人次: "+hitrate;
【 本 報 訊 】 一 名 俗 稱 「 電 車 男 」 、 終 日 沉 迷 網 絡 世 界 的 17 歲 「 隱 蔽 青 年 」 , 昨 日 在 天 水 圍 家 中 如 常 躲 在 房 內 打 電 腦 之 際 , 突 然 接 到 身 在 隔 鄰 房 間 兄 長 來 電 表 示 正 在 燒 炭 自 殺 ; 青 年 聞 訊 仍 不 改 電 車 男 風 格 , 沒 有 直 接 前 往 救 兄 及 報 警 , 反 而 向 網 友 發 出 訊 息 要 求 代 為 報 警 。 警 方 及 消 防 趕 至 將 自 殺 青 年 救 出 送 院 救 治 , 幸 終 挽 回 一 命 。
記 者 : 黃 學 潤

// detect to collaps div try { if (! netDrive.Setup.getRemark("atnext", "loc_news", 2, ((NMI_artList_obj[0]["art_id"] == getUrlParam("art_id"))?1:2), "Middle", "adShown")) { document.getElementById("AD_300X250_art").style.display = "none"; } } catch (e) {} 現 年 17 歲 「 電 車 男 」 姓 林 , 與 家 人 同 住 天 水 圍 天 恆 邨 恆 貴 樓 。 據 悉 , 林 父 失 業 後 經 常 往 返 內 地 , 林 母 則 在 粉 嶺 一 間 老 人 院 任 職 護 理 員 ; 林 長 兄 早 年 因 精 神 病 入 住 青 山 醫 院 ; 21 歲 二 兄 最 近 因 感 情 問 題 情 緒 低 落 ; 電 車 男 是 家 中 老 三 , 街 坊 形 容 他 是 一 名 : 「 成 日 唔 出 門 口 , 唔 睬 人 嘅 肥 仔 」 , 終 日 只 是 躲 在 房 裏 打 電 腦 , 屬 隱 蔽 一 族 。

感 情 問 題 不 開 心

肇 事 單 位 事 後 重 門 深 鎖 。
昨 晨 9 時 許 , 只 有 林 氏 兩 兄 弟 在 家 , 其 間 兄 長 在 房 內 狂 吞 安 眠 藥 後 再 燒 炭 自 殺 , 當 時 弟 弟 則 和 平 時 一 樣 躲 在 隔 鄰 自 己 房 間 打 電 腦 。 這 時 候 , 林 弟 突 然 接 到 兄 長 電 話 自 稱 正 在 燒 炭 自 殺 , 弟 弟 果 然 嗅 到 有 燒 焦 味 , 他 卻 沒 有 趕 往 救 兄 或 致 電 報 警 , 竟 用 電 腦 發 訊 息 通 知 居 於 鄰 座 姓 陳 ( 26 歲 ) 網 友 , 要 求 代 為 報 警 。
警 員 及 消 防 員 接 報 到 場 破 門 , 果 然 發 現 林 兄 長 半 昏 迷 床 上 , 身 旁 有 一 盆 燒 着 的 炭 , 於 是 將 他 急 送 院 治 理 , 稍 後 林 回 復 清 醒 情 況 滿 意 , 他 透 露 最 近 因 感 情 問 題 感 到 不 開 心 而 萌 死 念 。

習 慣 起 身 就 打 機

對 於 電 車 男 用 電 腦 訊 息 要 求 網 友 代 報 警 , 香 港 青 年 協 會 荃 灣 及 葵 涌 外 展 社 會 工 作 隊 單 位 主 任 陳 文 浩 表 示 , 事 主 以 電 腦 訊 息 方 式 向 外 求 救 , 不 願 親 自 報 警 救 兄 , 相 信 是 他 已 習 慣 了 用 網 絡 世 界 與 外 界 溝 通 , 甚 至 不 願 開 口 求 助 。
陳 文 浩 指 出 , 該 會 也 曾 接 觸 類 似 的 隱 蔽 青 年 個 案 , 社 工 登 門 造 訪 , 往 往 花 上 半 年 時 間 才 可 打 開 他 們 的 心 扉 : 「 佢 哋 習 慣 一 起 身 就 打 機 或 者 上 網 , 我 哋 要 隔 日 就 去 同 佢 哋 傾 偈 , 關 心 佢 , 同 佢 哋 講 啲 有 興 趣 嘅 嘢 , 約 佢 哋 落 街 行 一 陣 適 應 番 社 會 , 都 要 成 半 年 時 間 。 」

隱 蔽 青 年 短 訊 救 兄 示 意 圖

1 ) 21 歲 青 年 在 房 內 服 藥 及 燒 炭 , 並 致 電 鄰 房 玩 電 腦 的 17 歲 胞 弟 透 露 尋 死

2 ) 事 主 的 胞 弟 是 隱 蔽 青 年 , 他 沒 有 報 警 而 是 用 電 腦 發 訊 息 給 鄰 居 網 友 , 要 求 代 為 報 警

3 ) 警 員 及 消 防 員 接 報 到 場 破 門 , 將 雙 料 自 殺 的 事 主 救 出 送 院 救 治

癲架
又抽得水啦~
隱青就隱青吧,這個根本不是電車男。
是電車男應該立即打電話報警。

此篇文章於 04-03-09 01:05 PM 被 kyu 編輯。
kyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 12:55 PM   #773
Villasaki
Ultimate Gamer
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
引用:
作者: Chiasuka 查看文章
只要香港有男人同女人, 呢個topic都可以長存吧。

老實講, 就算黎三萬點串都好,
佢有佢既生活, 你有你既忙碌, 佢搵30萬一個月都唔關你事啦。

而家係有人對港女某d優點又愛又恨, 想追港女, 又冇資格追。而家起度發悔氣。
如果黎三萬只不過係個臭串菲傭, 班男人邊會咁多野講。

反對, 法官大人, 呢個論點只係假設.
我對港女真係冇乜興趣.

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-09, 01:03 PM   #774
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: Chiasuka 查看文章
自己點醒都冇用,我o地個凸首己經將香港定性為[亞洲時區]o既金融中心

舊 04-03-09, 01:05 PM   #775
Villasaki
Ultimate Gamer
現正播放: 賴床

註冊日期: Dec 2003
XBox Live GamertagDie Zauberflote
引用:
我覺得GAF其實好多卧虎藏龍的(唔係我 ), 唔一定係眼紅30k Lai先鬧佢啊.
我相信在坐都有唔少30K+.

阿沙奇發燒球會 2010 FC de TORO Eleven 魚腩十一:
:今晚要打好D.

賴床 - Kay
想於被窩植根 如可將我家變賣化作這份氣溫
不消半秒資產盡賣 來購取這無價品
Villasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:23 PM

手機版 | APP版